A Bitcoin tesztelheti a korábbi alacsony szintet, a 6 000 dolláros ellenállás erőssége kulcsfontosságú: Crypto Market Daily

A kriptográfia és a hagyományos piacok brutális esése után a múlt hét végén a Bitcoin (BTC) és más vezető kriptovaluták a hétvégén konszolidálódni tudtak.

Ma március 16-án, kora reggel azonban a kriptopiacok újabb találatot értek el, kétszámjegyű veszteségeket tapasztaltak az elmúlt 24 órában.

A Bitcoin jelenleg 4600 dollár körül mozog, és aznap 14 százalék felett, a héten pedig 40 százalék felett van.

Az éter (ETH) szintén körülbelül 15 százalékkal csökkent az elmúlt 24 órában, érménként alig meghaladja a 100 dollárt. A második legnagyobb kriptovaluta az elmúlt hét értékének csaknem 50 százalékát veszítette el.

BTC / USD örökös csere

1H diagram BTC / USD Perpetual Swap adatok. Szósz: okex.com

A BTC a hétvégén 5500 dollár körüli konszolidációba lépett, miután a múlt héten erősen visszaesett, és a kereskedési magatartás rendkívüli inaktivitást mutatott. Ma éjjel, március 15-16-án két órán belül azonban az ár hirtelen 6000 dollárra emelkedett, majd visszaesett 5300 dollárra.

Tegnap este és ma reggel a Bitcoin oldalt kereskedett az 5300 dolláros árfolyam körül, mielőtt a sajtó ideje alatt 4600 dollár közelébe esett volna.

Az 1 órás diagramot nézve 6000 dollár bizonyult rövid távú hatékony ellenállási szintnek, és a rövid távú kitörési valószínűség alacsony. Ha az ár teszteli a korábbi alacsony szintet – közel 3800 dollár – és támogatott, akkor ez dupla feneket képezhet. Ellenkező esetben az ár új támogatást kereshet 3500 dollárnál.

Tekintettel a közelmúltban gyakori rezgésmosási tevékenységekre, amelyek hajlamosak a kis léptékű szélsőséges piaci körülményekre, a lakossági befektetők jelenlegi kockázata viszonylag magas. Meg kell erősíteni, hogy a jelenlegi régió válhat-e szakaszos aljzattá vagy sem.

1D diagram BTC / USD Perpetual Swap adatok. Szósz: okex.com

Az OKEx elemzői úgy vélik, hogy bár a jelenlegi trend pihenőidőben van, miután túlzottan eladott területen tartózkodnak, az egész kriptopiacot továbbra is pesszimizmus tölti el. Mint reprezentatív érme, a BTC kimerültséget mutatott, és az alacsony kereskedési volumenű alapok esetén a kísérleti kitörést nehéz volt kezelni.

A múlt pénteken, március 13-án tartott nagy lerakás során az 1 napos gyertyatartó hosszú alsó árnyékkal zárt, bemutatva a bikák elkötelezettségét. Ez az alsó árnyék arra utalhat, hogy kicsi az új mélypont létrehozásának lehetősége. A mai másik hosszú felső árnyék azonban 6000 dollár alatti kemény ellenállást jelez.

A MACD energiaoszlopai gyengéden mozognak, de rövid távon nem alakul ki arany kereszt, mielőtt a két vonal találkozási jelet kapna. Ezért a trend konszolidációba léphet a jövőben, ebben az időszakban 3800 és 6000 dollárt kell észrevenni.

Ellenállási és támogatási szintek

 • Rövid távú ellenállás: 6000 USD
 • Középtávú ellenállás: 6 680 dollár
 • Rövid távú támogatás: 4590 USD
 • Középtávú támogatás 3 3800 USD

ETH / USD örökös csere

1H ETH / USD Perpetual Swap adatok. Forrás: okex.com

Az ETH sebezhetőbb, mint a BTC. Az ár nem tudta áttörni a ma reggeli 145 dolláros csúcsot. Rövid időn belül tesztelt 134 dollárt, majd tovább esett, és először esett vissza a 114 dolláros mélypont alá, miután belépett az elmúlt napok legutóbbi konszolidációs trendjébe.


Az 1 órás diagram azt mutatja, hogy a visszahívás medve erőssége az elmúlt néhány órában abszolút erősebb, mint az első. Az eladási volumennek is növekvő jele van, ami gyengeséget mutat.

A befektetőknek elsősorban a 106 USD támogatás hatékonyságára kell összpontosítaniuk. Ha az Ether ára elmarad alatta, akkor 94 dollár közelében lehet támogatást találni.

A bikáknak nehéz megjósolni egy hosszabb visszapattanást, kivéve, ha az 145 dollár körüli ellenállási szintet meg lehet törni.

Ellenállási és támogatási szintek

 • Rövid távú ellenállás: 134 dollár
 • Középtávú ellenállás: 145 dollár
 • Rövid távú támogatás: 94 USD
 • Középtávú támogatás: 86 USD

XRP / USD örök csere

1H XRP / USD Perpetual Swap adatok. Forrás: okex.com

A fenti 1 órás diagram azt mutatja, hogy a Ripple XRP-je a múlt heti dömping után újabb konszolidációs időszakba lép. Mivel március 13-án, pénteken már új mélypontot hozott létre, nem könnyű elvárni a támogatási szintet és az erőt. A legértelmesebb pozíció 0,1355 dollár körül van, az előző legalacsonyabb pedig 0,1028 dollárral.

Az OKEx elemzői azt jósolják, hogy az XRP ára újabb dömpinget tapasztalhat. Ha a következő lerakás tartománya kisebb, mint a korábbi lerakódások és a legnagyobb eladási mennyiség alacsonyabb marad, mint a korábbi csúcsszintek, akkor egy bullish visszafordító jel jelenik meg.

A befektetőknek azt is szem előtt kell tartaniuk, hogy 0,1700 dollár az első ellenállási szint, ha a visszapattanás tovább tarthat. De a minta hamis törés lesz, ha az ár megszakad a vásárlási mennyiségek növekedése nélkül, akkor a tendencia vissza fog térni a konszolidációs területre.

Ellenállási és támogatási szintek

 • Rövid távú ellenállás: 0,1700 USD
 • Középtávú ellenállás: 0,1985 dollár
 • Rövid távú támogatás: 0,1335 dollár
 • Középtávú támogatás: 0,1028 USD

Jogi nyilatkozat: Ezt az anyagot nem szabad alapul venni a befektetési döntések meghozatalakor, és nem lehet úgy értelmezni, mint a befektetési tranzakciók folytatására vonatkozó ajánlást. A digitális eszközök kereskedése jelentős kockázattal jár, és a befektetett tőke elvesztését eredményezheti. Gondoskodnia kell arról, hogy teljes mértékben megértse a kockázatot, és figyelembe vegye tapasztalatát, befektetési céljait, és szükség esetén független pénzügyi tanácsot kérjen.

Kövesse az OKEx-et:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map