A Bitcoin továbbra is bullish, mivel a piac visszavonásra vár, és a kereskedők elkezdenek nyereséget számlálni

A Futures Friday egy negyedéves negyedéves Bitcoin-határidős jelentés az OKEx-en.

A Bitcoin (BTC) immár a hetedik egyhetes árdrágulási hete van, a legújabb rali a hét hétfőjén kezdődik és szerdán 18 485 dolláros csúcsot ér el az OKEx BTC Index árának megfelelően. Míg a BTC index jelenleg 18.225 dolláron áll, az OKEx negyedéves határidős ügyletek (BTCUSD1225) 18.475 dollár körüli értéken kereskednek, 250 dolláros prémiummal, azaz nagyjából 1.40% -kal az indexár felett.

A múlt heti Futures Friday cikkben megjegyeztük, hogy az OKEx kereskedési adatai szerint a Bitcoin kiskereskedelmi félelmek ellenére is van hova emelkedni, és ha az ár képes áttörni a 16 000 dolláros ellenállási szintet, folytathatja a bullish lendületet..

Ezen a héten, bár az ár közel 2000 dollárral emelkedett, számos OKEx kereskedési adat továbbra sem melegszik túl, és a befektetők óvakodnak attól, hogy az ár megközelíti-e ennek a fázisnak a tetejét. A fedezeti hitelezési ráta is jelentősen csökkent, mivel az azonnali tőkeáttételű kereskedők elkezdtek nyereséget venni. Eközben a mindenkori magas nyitott érdeklődés a kereskedőket is a kockázat szembesítésére kényszerítette.

Az intézmények vásárlóereje azonban továbbra is erős, és ez a Bitcoin folyamatos növekedésének fő mozgatórugója. November 18-án a Grayscale Bitcoin Trust kezelt vagyona 10 milliárd dollárra nőtt az év eleji 1,9 milliárd dollárról, ami 2020-ban megközelítőleg 426% -os növekedést jelent..

OKEx BTC negyedéves határidős ügyletek (BTCUSD1225), november 20-án, UTC 8: 00-kor. Forrás: OKEx, TradingView

OKEx kereskedési adatok leolvasása

További mutatók felfedezéséhez látogasson el az OKEx kereskedési adatok oldalára.

BTC hosszú / rövid arány

A múlt héttől eltérően a BTC hosszú / rövid aránya ezen a héten nagyjából az ármozgásoknak megfelelően alakult, bár némi késéssel. Lényegében azt tükrözi, hogy a kiskereskedők az áremelkedéseket és -csökkenéseket üldözik.

Az arány hétfőn 0,75-re süllyedt, amikor a határidős negyedéves ár meghaladta a 17 000 dollárt, és csütörtök reggel a heti 0,93-as csúcsot érte el, amikor az ár elérte a 18 000 dollárt. Jelenleg az arány még mindig nem tükrözi a kiskereskedelmi FOMO hangulatát, ami jó jel a további árnövekedéshez.

Adatgyűjtési idő: 11/13 6:00 UTC – 11/20 6:00 UTC

A hosszú / rövid arány összehasonlítja a hosszú pozíciókat nyitó felhasználók teljes számát a rövid pozíciókat nyitókkal. Az arányt az összes határidős és örökös csereügyletből állítják össze, és a felhasználó hosszú / rövid oldalát a BTC nettó pozíciója határozza meg.

A származtatott ügyletek piacán, amikor egy hosszú pozíciót nyitnak, akkor azt egy rövid pozíció egyensúlyozza ki. A hosszú pozíciók teljes számának meg kell egyeznie a rövid pozíciók teljes számával. Ha az arány alacsony, ez azt jelzi, hogy többen tartanak rövidnadrágot.


BTC alapon

Mivel a negyedéves határidős határidők körülbelül egy hónap múlva lejárnak, a prémiumszintek csökkenni kezdenek az időromlás hatása miatt. Annak ellenére, hogy a BTC ára ezen a héten 2000 dollárral emelkedett, a prémium szint továbbra is összehasonlítható a múlt pénteki 250 dollárral, vagyis 1,45% -kal, ami még mindig egészséges és tükrözi a bullish piaci hangulatot. 

Adatgyűjtési idő: 11/13 6:00 UTC – 11/20 6:00 UTC

Ez a mutató a negyedéves határidős árat, azonnali index árat és az alapkülönbséget mutatja. Egy adott idő alapja megegyezik a negyedéves határidős árral, levonva az azonnali index árát.

A határidős ár tükrözi a kereskedők elvárásait a Bitcoin árával kapcsolatban. Ha az alap pozitív, az azt jelzi, hogy a piac bullish. Ha az alap negatív, az azt jelzi, hogy a piac bearish.

A negyedéves határidős alapok jobban jelzik a hosszú távú piaci trendet. Ha az alap magas (akár pozitív, akár negatív), az azt jelenti, hogy több hely van az arbitrázsra.

Nyílt kamat és kereskedési volumen

Szerdán a Bitcoin gyorsan visszavonta az 1000 dollárt, miután legutóbbi csúcsot ért el, ami nagyszámú hosszú pozíció felszámolásához vezetett. Ezt követően az ár jelentős rövid távú volatilitással konszolidációs szakaszba került.

Ez tükröződött a nyitott érdeklődés változásában is: az OI szerdán minden idők legmagasabb értékét 1,2 milliárd dollárra tette, majd gyorsan 1,1 milliárd dollárra esett. Az OI azonban ma ismét felértékelődött, és most ismét 1,186 milliárd dollárra nőtt.

Az összes tőzsde összesített nyitott érdeklődése ma is minden idők legmagasabb szintjét érte el, 6,5 milliárd dollárnak megfelelően adatok ferdeségből, ami 0,4 milliárd dollárral magasabb, mint a múlt pénteki. A CME OI szintén elérte az egymilliárd dollárt, vagyis az intézményi tevékenység változatlan maradt.

Adatgyűjtési idő: 11/13 6:00 UTC – 11/20 6:00 UTC

A nyitott kamatláb a fennálló határidős ügyletek / csereügyletek teljes száma, amelyeket egy adott napon még nem zártak le.

A kereskedési volumen a határidős ügyletek és az örökös csereügyletek teljes kereskedési volumene egy adott időszakban.

Ha 2000 hosszú és 2000 rövid szerződés van nyitva, akkor a nyitott kamat 2000 lesz. Ha a kereskedési volumen megugrik, és a nyitott kamat rövid időn belül csökken, ez azt jelezheti, hogy sok pozíció zárva van, vagy kényszerültek felszámolásra. Ha mind a kereskedési volumen, mind a nyitott kamat nő, ez azt jelzi, hogy sok pozíció nyitott.

BTC fedezeti hitelezési arány

A BTC fedezeti hitelnyújtási aránya az árak emelkedésével csökkenést mutatott, aminek oka lehet az azonnali tőkeáttétellel rendelkező piac profitszerzése. Az arány három nap alatt 12,0-ről 7,7-re csökkent, de a tőkeáttétel alacsonyabb szintje azt is jelenti, hogy a piac nem túlmelegedik ezzel az árnövekedéssel.

Adatgyűjtési idő: 11/13 6:00 UTC – 11/20 6:00 UTC

A fedezeti hitelnyújtási arány az azonnali piaci kereskedési adatok, amelyek az USDT-t kölcsönvevő felhasználók és a BTC-t USDT-értékben felvevő felhasználók közötti arányt mutatják egy adott időszakban.

Ez az arány a kereskedőket is segíti abban, hogy megvizsgálják a piaci hangulatot. Általában az USDT-t felvevő kereskedők célja a BTC megvásárlása, a BTC-t felvevő pedig rövidítésre törekszik.

Ha a fedezeti hitelezési arány magas, ez azt jelzi, hogy a piac bullish. Amikor alacsony, ez azt jelzi, hogy a piac bearish. Ennek az aránynak a szélsőértékei történelmileg a trend megfordulását jelzik.

Kereskedői betekintés

Robbie, az OKEx befektetési elemzője

Hét hét nyereség után egyértelmű, hogy mindenki kezdi mérlegelni a visszahúzódás kockázatát. Ez lehet az egyik oka annak, hogy az OKEx kereskedési adatai nem hevülnek túl egy újabb 2000 dolláros szivattyú után.

A technikai oldalon a TD szekvenciális indikátor fázistopót hív. A TD 9 egy eladási jel, amely a csütörtöki napi grafikonon mutatkozott meg, és valószínűleg hétfőn megjelenik mind a heti, mind a havi grafikonon.

Ennek ellenére egyelőre nem világos, hogy mély megfordulás következik-e be vagy sem. A piac minden időkereten keresztül futó bikát tükröz, hátránya, hogy a 16 500 és 17 000 dollár közötti zóna valószínűleg erős támogatást nyújt.

Nem OKEx kereskedő? Megtanulják, hogyan kezdjék el a kereskedést!

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map