A Bitcoin továbbra is versenyben van 12 000 dollárért, mivel a vásárlók 11 ezer dollárt fontolnak meg olcsó – határidős pénteken

A határidős péntek a negyedéves Bitcoin határidős ügyletek heti áttekintése az OKEx-en

Az elmúlt héten a Bitcoin (BTC) 12 426 dollárig emelkedett – az OKEx negyedéves jövőjének (BTCUSD0925) megfelelően – hétfő kora reggel. A vezető digitális fizetőeszköz azonban nem tudta tartani ezt a szintet, és kedden este heti 11 327 dolláros mélypontra esett, majd elkezdett fellendülni. Csütörtökön és pénteken az ár ingadozott a DeFi Protokoll Yam Finance körüli fejlemények miatt, de aztán ismét visszatért a jelenlegi szintjére, közel 12 000 dollárra.

A heti ingadozás ellenére a BTC árának általános mintája optimizmust tükröz. Rövid- és középtávon azonban a konszolidáció várhatóan folytatódik. A kereskedők valószínűleg figyelik a 12 500 dolláros történelmi nyomásterületet, míg a negyedéves jövőbeli ár körülbelül 280 dolláros (nagyjából 2,4%) prémiummal rendelkezik az azonnali ár felett.. 

Az OKEx kereskedési adatait tekintve az arányok jelenleg kiegyensúlyozottabb állapotban vannak, és nem mutatnak nagyobb irányjeleket. Ennek oka lehet az is, hogy a piac jelenleg a DeFi tér fejlesztéseire koncentrál.

OKEx BTC negyedéves határidős 4h árdiagram - 8/14OKEx BTC negyedéves határidős (BTCUSD0925) 4 órás diagram – 8/14. Forrás: OKEx, TradingView

OKEx kereskedési adatok leolvasása

További mutatók felfedezéséhez látogasson el az OKEx kereskedési adatok oldalára

BTC hosszú / rövid arány

Mivel a Bitcoin ára kedden este és szerda reggel között gyorsan esett, a hosszú / rövid arány gyorsan emelkedett 1,37-re, ami azt jelzi, hogy a piaci szereplők sok hosszú pozíciót nyitnak, aminek eredményeként az ár kettős fenekű, megforduló mintát eredményez. Ezt megelőzően az arány 1,10 körül mozgott, majd gyorsan visszatért a jelenlegi 1,13-as szintre, miután az ár elugrott a 11 400 dolláros támogatásból. 

Ez az összefüggés az inverz ár és a hosszú / rövid arány között az elmúlt két hétben megfigyelhető, ami azt jelzi, hogy a kiskereskedők olcsó belépőkre vadásznak, nem pedig az áremelkedéseket üldözik..

Bitcoin hosszú / rövid arányAdatgyűjtési idő: 8/7 4:00 UTC és 8/14 4:00 UTC

A hosszú / rövid arány összehasonlítja a hosszú pozíciókat nyitó felhasználók teljes számát a rövid pozíciókat nyitókkal. Az arányt az összes határidős és örökös csereügyletből állítják össze, és a felhasználó hosszú / rövid oldalát a BTC nettó pozíciója határozza meg.

A származtatott ügyletek piacán, amikor egy hosszú pozíciót nyitnak, akkor azt egy rövid pozíció egyensúlyozza ki. A hosszú pozíciók teljes számának meg kell egyeznie a rövid pozíciók teljes számával. Ha az arány alacsony, ez azt jelzi, hogy többen tartanak rövidnadrágot.


BTC alapon

Mivel a Bitcoin árának nem sikerült elérnie a múlt heti csúcsokat, az OKEx Quarterly Future BTC alapja a múlt pénteki 315 dollár alatt maradt. A jelenlegi prémium szintek azonban összhangban vannak a bikapiac szokásos várható tartományaival.

Bitcoin alapdiagramAdatgyűjtési idő: 8/7 4:00 UTC és 8/14 4:00 UTC

Ez a mutató a negyedéves határidős árat, azonnali index árat és az alapkülönbséget mutatja. Egy adott idő alapja megegyezik a negyedéves határidős árral, levonva az azonnali index árát.

A határidős ár tükrözi a kereskedők elvárásait a Bitcoin árával kapcsolatban. Ha az alap pozitív, az azt jelzi, hogy a piac bullish. Ha az alap negatív, az azt jelzi, hogy a piac bearish.

A negyedéves határidős alapok jobban jelzik a hosszú távú piaci trendet. Ha az alap magas (akár pozitív, akár negatív), az azt jelenti, hogy több hely van az arbitrázsra.

Nyílt kamat és kereskedési volumen

A nyitott érdeklődés gyorsan, heti 1,28 milliárd dolláros csúcsra emelkedett a hét közepi eladási időszak alatt, ami azt jelenti, hogy a bikák nagy mély pozíciókat nyitottak a mélypont alatt, és az árak helyreálltával csökkentették pozícióikat – az OI mára 1,16 milliárd dollárra csökkent..

Összességében az OI nem sokat változott a múlt héthez képest. A piac egyelőre kiegyensúlyozottabb formában van, és a vevők magabiztosnak tűnnek, ha alacsonyabb árakon lépnek be.

Bitcoin nyitott kamatdiagramAdatgyűjtési idő: 8/7 4:00 UTC és 8/14 4:00 UTC

A nyitott kamatláb a fennálló határidős ügyletek / swapok teljes száma, amelyeket egy adott napon még nem zártak le.

A kereskedési volumen a határidős ügyletek és az örökös csereügyletek teljes kereskedési volumene egy adott időszakban.

Ha 2000 hosszú és 2000 rövid szerződés van nyitva, akkor a nyitott kamat 2000 lesz. Ha a kereskedési volumen megugrik, és a nyitott kamat rövid időn belül csökken, ez azt jelezheti, hogy sok pozíció zárva van, vagy kényszerültek felszámolásra. Ha mind a kereskedési volumen, mind a nyitott kamat nő, ez azt jelzi, hogy sok pozíció nyitott.

BTC fedezeti hitelezési arány

Érdekes, hogy a fedezeti hitelezési ráta a hét közepén követte az árcsökkenést, ami ellentétes a hosszú / rövid arány mozgásával. Ez tükrözheti a azonnali fedezetű hitelek piacának kockázatvállalási hajlandóságát is. Az arány jelenlegi értéke hasonló a múlt pénteki értékhez, 14 közelében van. Ez az érték továbbra is a normál tartományon belül van, ha a jelenlegi piacot bikapiacnak tekintjük..

Bitcoin margin margin hitel diagramAdatgyűjtési idő: 8/7 4:00 UTC és 8/14 4:00 UTC

A fedezeti hitelnyújtási arány az azonnali piaci kereskedési adat, amely az USDT-t kölcsönvevő felhasználók és a BTC-t USDT-értékben felvevő felhasználók arányát mutatja egy adott időszakban.

Ez az arány a kereskedőket is segíti abban, hogy megvizsgálják a piaci hangulatot. Általában az USDT-t felvevő kereskedők célja a BTC vásárlása, a BTC-t felvevő pedig rövidítésre törekszik.

Ha a fedezeti hitelezési arány magas, ez azt jelzi, hogy a piac bullish. Amikor alacsony, ez azt jelzi, hogy a piac bearish. Ennek az aránynak a szélsőértékei történelmileg a trend megfordulását jelzik.

Kereskedői betekintés

Robbie, az OKEx befektetési elemzője

A hangulatelemzés szempontjából a nyitott érdeklődés továbbra is magas, több mint 1,1 milliárd dollár. Figyelnünk kell a piac irányára a következő OI változásnál, a hosszú / rövid arányváltozással együtt, hogy azonosítsuk, van-e még mindig rengeteg ember, aki hosszú nyitást kínál.

Azt is nyomon lehet követni, hogy a decentralizált pénzügyi projektekhez jelenleg befizetett pénz visszatér-e a Bitcoin-ba, és ha van ilyen tendencia, akkor valószínűleg segít a Bitcoinnak felfelé törni.

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map