A Bitcoin túléli a BitMEX kiáramlásait, Trump COVID-19 és DeFi eladását

A Market Watch Weekly a kriptopiacok és a fejlesztések áttekintése minden héten.

Az elmúlt héten voltak nehéz hírek, mind a kriptográfia, mind pedig a pénzügyi piacok vonatkozásában. Míg először láthattuk a Bitcoin árának csökkenését, miután az amerikai szabályozók bejelentették a vádakat a népszerű származékos tőzsdei BitMEX ellen, Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke a COVID-19-tesztet pozitívan tesztelte.. 

Mindazonáltal mind a Bitcoin, mind a tőzsdék általában gyorsan helyreálltak. Az S&A P 500 Index befejezte négy hetes csökkenését, és 3348-ra emelkedett, míg a Bitcoin (BTC), miután 10,380 dollárra süllyedt, a sajtóidőszak alatt ismét 10 650 dollár felett van..

A teljes kriptovaluta-piaci kapitalizáció, amely a BitMEX híreket követően 341 milliárd dollár körüli szintre esett vissza, szintén visszaállt és csaknem 347 milliárd dollár volt, a CoinGecko adatai.

Az OKEx BTC spot ár 1W grafikonja – 10/5. Forrás: OKEx, TradingView

A fő altcoinok vegyes táskák voltak a múlt héten. Míg a legtöbben vesztesek voltak, az XRP 2,46% -os heti nyereséggel vezetett, majd a Litecoin (LTC) 1,03% -os nyereséget követett.

A Chainlink (LINK) a múlt héten jelentős korrekciót mutatott, 12,78% -ot esett, míg az Ether (ETH) és a Polkadot (DOT) ára 1,05% -kal, illetve 2,54% -kal esett vissza.

A főbb kriptovaluták heti hozama, 9 / 28–10 / 4. Forrás: TradingView

A BitMEX tanúja a BTC kiáramlásának

A BTC a BitMEX-ből a múlt héten a CFTC után masszívan kiáramlott töltött A BitMEX tulajdonosai Arthur Hayes, Ben Delo és Samuel Reed kriptojátszármazók kereskedési platformjának illegális működtetésével és a pénzmosás elleni előírások megsértésével.

A CFTC bejelentése óta több mint 45 000 BTC – nagyjából 477 millió dollár értékben – került át a BitMEX-ből a tőzsde BTC-tartalékaival csepegés 27%, körülbelül 120 000 BTC-ig.

BTC egyenleg a BitMEX-en. Forrás: Glassnode

A legnagyobb negatív nettó áramlás történt október 2-án, amikor 44 000 BTC-t visszavontak, és ennek körülbelül 30% -át egyenlő összegben utalták át a Gemini és a Binance részére.

A BTC nettó átviteli mennyisége BitMEX-ből / BitMEX-be. Forrás: Glassnode


A BTC egyenlegének csökkenése mellett volt még egy jelentős csökkenés a BitMEX nyitott kamatában a BTC örökös határidős ügyletek iránt. A nyitott érdeklődés nagyjából 600 millió dollárról 450 millió dollár körüli szintre esett vissza – ez a legalacsonyabb 2020 májusa óta.

A Bitcoin nyitott érdeklődést mutat a BitMEX örökös jövője iránt. Forrás: Glassnode

A DeFi eladása folytatódik

A DeFi eladása a múlt héten folytatódott, a legtöbb zseton értéke több mint 10% -ot veszített. A Yearn.finance (YFI) és annak villája, a DFI.money (YFII) teljesített a legjobban, értékük 37,72% -át, illetve 41,45% -át veszítették el. Az eladásokat nagyrészt az Eminence.finance körüli incidens hajtja végre, egy befejezetlen DeFi protokoll, amelyet az YFI alapítója, Andre Cronje indított el. A hangulat olyan, hogy annak ellenére, hogy kiegészítés az UNISWAP (UNI) összetett protokoll (COMP) részéről, mindkét jelző eladási nyomásnak volt kitéve, és ezen a héten 22,87%, illetve 13,11% -os esést tapasztalt..

A TRON ökoszisztéma azonban lendületet kapott a múlt héten, a TRON nyomán a JustWrapper elindítása névtelen tranzakciók lebonyolítására. A JustSwap (SUN), a Justin Sun DeFi kezdeményezése az egyik legjobban emelkedő volt a múlt héten, értéke 8,65% -kal nőtt. A Maker (MKR) és a Balancer (BAL) a múlt héten is a legjobban gyarapodott. Értékeik 11,34% -kal, illetve 8,71% -kal emelkedtek.

A legfontosabb DeFi tokenek heti visszatérése, 9 / 28–10 / 4. Forrás: TradingView

Alapján Dune Analytics, az Uniswap havi kereskedési volumene szeptemberben elérte a 15,3 milliárd dollárt, meghaladva ugyanebben az időszakban a Coinbase 13,6 milliárd dollárját.

Eközben a DeFi protokollokba rögzített teljes érték kissé csökkent a múlt héten, elérve a 14,12 milliárd dollárt, az első három helyet pedig az Uniswap, a Maker és a Curve tartotta.

A DeFi protokollokhoz rögzített teljes érték – 10/5. Forrás: DeBank

Előretekintés a héten

Az Európai Központi Bank várhatóan október 8-án teszi közzé monetáris politikai nyilatkozatát az eszközvásárlásokról szóló döntéséről. Eközben az Egyesült Államok ezen a héten két gazdasági mutatót jelent be – a kezdeti munkanélküliségi igényeket és a kőolajkészleteket. Az ázsiai piacon Japán október 8-án is be fogja jelenteni a negyedéves GDP-adatait.

A piaci szereplők valószínűleg követik Trump elnök COVID-19 helyreállítását és a választások előtti politikai eseményeket is.

A rejtjeltérben az Ethereum Classic fog megvalósítani nevezett 51% -os támadási megoldás "RENDETLENSÉG" mainnetjén október 10-én, megpróbálva eltávolítani a hackerek haszonszerzését. A múlt héten a DeFi tokenek közül a legrosszabbul teljesítő, az yearn.finance, bejelentett a Vault v2 közelgő bevezetése, amely meghatározza a kormányzás jutalmazási struktúráját.

Nem OKEx kereskedő? Ismerje meg, hogyan kezdje meg a kereskedést!

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map