A Bitcoin túléli az eseményvezérelt hetet, de a határidős piac messze nem túl magabiztos

A határidős péntek a negyedéves Bitcoin határidős ügyletek heti áttekintése az OKEx-en

A Bitcoin árfolyamát október eleje óta számos váratlan fejlemény befolyásolta. Először az Egyesült Államok DOJ-ja és a CFTC vetette fel a BitMEX-et és annak tulajdonosait különféle jogsértések miatt, majd láttuk Donald Trump elnököt bejelentése hogy a COVID-19 tesztje pozitív volt. Ezen nyomás alatt a Bitcoin határidős árai október 2-án heti 50509 dolláros mélypontot értek el, az OKEx negyedéves határidős (BTCUSD1225) árának megfelelően..

Ráadásul a BTC határidős ügyfeleinek sikerült a kulcsfontosságú támogatást 10 500 dollárban tartani, a negyedéves díjak egészséges szinten, 150 dollár körüli szinten. A következő fejlemény október 6-án következett be, amikor Trump elnök lépett fel elutasította a legfrissebb gazdaságélénkítő javaslat, amely a kockázati eszközök árának csökkenését okozta. A BTC-nek azonban ismét sikerült megtartania értékét, és valójában áremelkedést tapasztalt az október 8-i hír után, miszerint a Square fizetési társaság 50 millió dollár értékű BTC-t vásárolt.

Összességében ebben az eseményvezérelt szakaszban a Bitcoin nagyon jól elnyelte a negatív fejlemények hatásait, és gyorsan reagált a jó hírekre. A határidős piacon azt láttuk, hogy a volatilitás általában alacsony maradt ebben a hónapban, és a nyitott érdeklődés nem érte el a szélsőséges szintet. Ugyanakkor a piaci tőkeáttétel sem emelkedik markánsan – mindez azt jelzi, hogy az ár rövid távon valószínűleg nem fog élesen mozogni.

Különösen a múlt hét Futures pénteken megfigyelt növekedése a Bitcoin fedezeti hitelnyújtási arányának a héten nem folytatódott, ami azt mutatja, hogy a piaci szereplők óvatosabbak.

OKEx BTC negyedéves határidős ügyletek (BTCUSD1225) október 9-én, UTC 5: 00-kor. Forrás: OKEx, TradingView

OKEx kereskedési adatok leolvasása

További mutatók felfedezéséhez látogasson el az OKEx kereskedési adatok oldalára.

BTC hosszú / rövid arány

A BTC hosszú / rövid arány 0,89-ről 0,71-re csökkent, miután az ár október 2-án fellendült, jelezve, hogy a lakossági befektetők nem voltak optimisták az áremelkedéssel kapcsolatban. Mivel október 6-án az árak ismét lefelé mozogtak, a hosszú / rövid arány emelkedni kezdett, és a csütörtöki emelkedés során viszonylag magas, 0,85 körül maradt. Ezek a mozgások azt jelzik, hogy a piaci szereplők rövid távon a tartományhoz kötött ármozgásokra számítanak.

Bár a hosszú / rövid arány még mindig 1,0 alatt van, a szeptemberi alacsony szinthez képest emelkedett. Ennek oka lehet a DeFi hozamok csökkenése, ami miatt több ember távolította el a BTC-t a hozamfarmjaiból, és kevesebb fedezeti ügylethez vezetett a származékos piacon.

Adatgyűjtési idő: 10/2/26:00 UTC-tól 10/9 6:00 UTC-ig

A hosszú / rövid arány összehasonlítja a hosszú pozíciókat nyitó felhasználók teljes számát a rövid pozíciókat nyitókkal. Az arányt az összes határidős és örökös csereügyletből állítják össze, és a felhasználó hosszú / rövid oldalát a BTC nettó pozíciója határozza meg.

A származtatott ügyletek piacán, amikor egy hosszú pozíciót nyitnak, akkor azt egy rövid pozíció egyensúlyozza ki. A hosszú pozíciók teljes számának meg kell egyeznie a rövid pozíciók teljes számával. Ha az arány alacsony, ez azt jelzi, hogy többen tartanak rövidnadrágot.


BTC alapon

A negyedéves határidős prémium változatlan maradt, ezen a héten 150 dollár körüli, nagyjából 1,5% körüli szinten. De a csütörtöki gyűlés után ez a szám 190 dollár fölé emelkedett, ami a piaci optimizmus enyhe növekedését jelzi. Összességében azonban a piac továbbra is óvatosan optimista az árakkal kapcsolatban az év vége felé.

Adatgyűjtési idő: 10/2/26:00 UTC-tól 10/9 6:00 UTC-ig

Ez a mutató a negyedéves határidős árat, azonnali index árat és az alapkülönbséget mutatja. Egy adott idő alapja megegyezik a negyedéves határidős árral, levonva az azonnali index árát.

A határidős ár tükrözi a kereskedők elvárásait a Bitcoin árával kapcsolatban. Ha az alap pozitív, az azt jelzi, hogy a piac bullish. Ha az alap negatív, az azt jelzi, hogy a piac bearish.

A negyedéves határidős alapok jobban jelzik a hosszú távú piaci trendet. Ha az alap magas (akár pozitív, akár negatív), az azt jelenti, hogy több hely van az arbitrázsra.

Nyílt kamat és kereskedési volumen

Miután a BTCUSD0925, a korábbi OKEx negyedéves jövő múlt pénteken lejárt, a piac végigment a pozíciók újjáépítésén. Összességében az újjáépítés üteme gyors volt, a nyitott kamatláb 84 millió dollárral nőtt az elmúlt héten. A jelenlegi 884 millió dolláros OI szeptember végén volt, de a kereskedési volumen a csütörtöki gyűlés kivételével mérsékelt, legjobb esetben is.

Adatgyűjtési idő: 10/2/26:00 UTC-tól 10/9 6:00 UTC-ig

A nyitott kamatláb a fennálló határidős ügyletek / swapok teljes száma, amelyeket egy adott napon még nem zártak le.

A kereskedési volumen a határidős ügyletek és az örökös csereügyletek teljes kereskedési volumene egy adott időszakban.

Ha 2000 hosszú és 2000 rövid szerződés van nyitva, akkor a nyitott kamat 2000 lesz. Ha a kereskedési volumen megugrik, és a nyitott kamat rövid időn belül csökken, ez azt jelezheti, hogy sok pozíció zárva van, vagy kényszerültek felszámolásra. Ha mind a kereskedési volumen, mind a nyitott kamat nő, ez azt jelzi, hogy sok pozíció nyitott.

BTC fedezeti hitelezési arány

A margin hitelnyújtási arányban a múlt héten tapasztalható gyors felfelé irányuló mozgás a héten nem folytatódott. Az arány ezúttal követte az árat, az 5,7–8,9 közötti tartományban mozgott.

Adatgyűjtési idő: 10/2/26:00 UTC-tól 10/9 6:00 UTC-ig

A fedezeti hitelnyújtási arány az azonnali piaci kereskedési adat, amely az USDT-t kölcsönvevő felhasználók és a BTC-t USDT-értékben felvevő felhasználók arányát mutatja egy adott időszakban.

Ez az arány a kereskedőket is segíti abban, hogy megvizsgálják a piaci hangulatot. Általában az USDT-t felvevő kereskedők célja a BTC vásárlása, a BTC-t felvevő pedig rövidítésre törekszik.

Ha a fedezeti hitelezési arány magas, ez azt jelzi, hogy a piac bullish. Amikor alacsony, ez azt jelzi, hogy a piac bearish. Ennek az aránynak a szélsőértékei történelmileg a trend megfordulását jelzik.

Kereskedői betekintés

Robbie, az OKEx befektetési elemzője

Tekintettel arra, hogy mik lehetnek a legfrissebb hírek a választások előtt, láthatjuk, hogy a Bitcoin áringadozása nagyon gyorsan növekszik. A múlt heti ciklus után azonban a Bitcoin a 10 500 dolláros szint fölé erősítette magát, ami pozitív technikai mutató. Ennek ellenére a határidős piac továbbra is óvatos optimizmust tükröz, és az ár nem valószínű, hogy rövid távon nagy 11 000 dollár feletti törést hozna. Hátrányként 10 700 dollár, majd 10 500 dollár valószínűleg alátámasztja a határidős árat.

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map