A Bitcoinnak nincs iránya, mivel az intézményi befektetők nyereséget vesznek a nyereség után

A Market Watch Weekly a kriptopiacok és a fejlesztések áttekintése minden héten.

A múlt héten a Bitcoin (BTC) meghaladta minden idők legmagasabb szintjét 2017 decemberétől, és hétfő reggel elérte a 19 911 dollárt az OKEx BTC Index árának megfelelően. Mivel azonban nem sikerült átlépni a 20 000 dollárt, a vezető digitális fizetőeszköz konszolidációs szakaszba lépett, és ez már a második hét a sorozatban, amikor a Bitcoin erős eladást tapasztalt, miután átlépte a 19 500 dollárt. Ennek ellenére a Hálaadás 3000 dolláros visszavonásához képest a múlt hétfői 1800 dolláros korrekció kevésbé volt drámai, de az árak azóta sem tértek ugyanolyan magasra.

Az éles korrekció előtt a túlfűtött piaci hangulat tükröződött az örökös swapok finanszírozási rátáiban. A nyolc órás finanszírozási ráta több tőzsdén meghaladta a 0,1% -ot. Mivel a lakossági befektetők erősen tőkeáttételes árkeresése általában nem ér véget, ez sem volt kivétel.

Az idei Bitcoin-emelkedés azonban más érzéssel rendelkezik, mint a 2017-es fellendülés. A profi befektetési menedzserek továbbra is bejelentik támogatásukat a kriptovaluta iránt. Nemrégiben S&P Dow Jones indexek megerősített hogy 2021-ben debütálja a kriptovaluta-indexeket. 

A BTC örökös swap finanszírozása. Forrás: ferde

A fő altcoinok nem tudták felülmúlni a Bitcoin értékét

A főbb altcoinok múlt heti hozamait tekintve egyik sem múlta felül a Bitcoin értékét, amely 4,81% -kal emelkedett. A Litecoin (LTC), a Bitcoin SV (BSV) és az Ether (ETH) heti hozama 4,07%, 3,10% és 1,80% volt, míg más nagyobb altcoinok negatív hozamot regisztráltak. Nyilvánvaló, amikor a Bitcoinnak nincs egyértelmű iránya, "idősebb" a kriptovaluták nem vonzhatják a kereskedők figyelmét.

A főbb kriptovaluták heti hozama, 11 / 30–12 / 6. Forrás: TradingView

A SushiSwap lesz az yearn.finance egyesülésének legnagyobb nyertese

A DeFi szektorban az Ethereum 2.0 sikeresen elindította a Beacon Chain-t – a tétbiztosításra való áttérés első szakaszát. Eközben a DeFi-be zárt teljes érték pénteken új, minden idők legmagasabb szintjét, 14,8 milliárd dollárt ért el.

A DeFi-ba zárolt teljes érték. Forrás: DeFi Pulse

A Yearn.finance (YFI) folytatta nagy horderejű egyesüléseit, és december első napján az yearn.finance beolvadt a SushiSwap-ba (SUSHI), hogy egyesítsék fejlesztési erőforrásaikat. Erről a hírről a SUSHI volt a legjobban teljesítő DeFi token, 50,17% -kal magasabb. 

A vegyület (COMP) és az AAVE szintén emelkedett 24,36% -kal, illetve 22,75% -kal. 

A legfontosabb DeFi tokenek heti visszatérése, 11 / 30–12 / 6. Forrás: TradingView


Az intézményi befektetők jelentősen csökkentik a hosszú pozíciókat

A CME kiadta a legújabb (december 1-jétől) Bitcoin határidőket helyzetadatok december 5-én a Bitcoin V alakú megfordítási mintát hajtott végre, 3000 dollár feletti mély visszahúzódás után gyorsan visszapattant, és minden veszteségét megtérítette, hogy a jelentési időszak végére új csúcsra jusson. Bár az árak végül új csúcsokat értek el, a hatalmas visszahúzás jelentős hatással volt a piaci hangulatra.

Először a nyitott kamat 12 336-ról 11 812-re csökkent, ezzel véget ért a három hetes nyereség-sorozat. A 3000 dolláros korrekció némi pánikot váltott ki, és a befektetők felszámolták pozícióikat.

CME Bitcoin határidős adatok – Nyílt kamat. Forrás: Quandl

Másodszor, az eszközkezelők hosszú pozíciói tovább csökkentek 668-ról 626-ra, míg a rövid pozíciók változatlanok maradtak 0. Az eszközkezelők az elmúlt két beszámolási időszakban továbbra is felszámolták hosszú pozícióikat, jelezve, hogy erős ellenszélben látták a 20 000 dolláros szintet.. 

CME Bitcoin határidős adatok – Vagyonkezelők száma, hosszúkák és rövidnadrágok. Forrás: Quandl

Harmadszor, a tőkeáttétes alapok hosszú pozíciói hirtelen 5441-ről 4509-re csökkentek, míg a rövid pozíciók egyidejűleg 9864-ről 9375-re csökkentek. A hosszú pozíciók csökkenése jelentősebb volt – csökkentve az elmúlt három hétben betöltött összes további pozíciót. Ez azt jelzi, hogy a tőkeáttételes alapok nem túl optimisták a BTC rövid távú kilátásaival kapcsolatban, mivel az éles visszahúzódás után szívesen vettek volna profitot hosszú pozícióikból.. 

CME Bitcoin határidős adatok – A tőkeáttételes alapok száma, hosszúkák és rövidnadrágok. Forrás: Quandl

Előretekintés a héten

Makrogazdasági fronton a gazdasági ösztönzés új körének felgyorsulása várható az új amerikai kormányra való áttérés közeledtével. A piaci optimizmus egyre növekszik, mivel a COVID-19 vakcinák fejlesztése nagyobb előrelépést lát. Ráadásul az év végének közeledtével az intézményi befektetők a jövő évi gazdasági fellendülésre fogadnak.

A rejtjelezésben a SPARK tokenek december 12-én leszállnak az XRP-tulajdonosok számára, ami az XRP árának legutóbbi emelésének tényezőjeként tekinthető. Sőt, a JUST (JST) december 7-én elindítja decentralizált hitelezési platformját, a Justllend-et a TRON-on (TRX).. 

Nem OKEx kereskedő? Ismerje meg, hogyan kezdje meg a kereskedést!

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map