A BTC árhúzások súlyos veszteségekkel járnak a túlzottan kiterjesztett piaci szereplők számára

A Market Watch Weekly a kriptopiacok és a fejlesztések áttekintése minden héten.

Négy egymást követő hét gyors növekedés és a 40 000 dolláros pszichológiai árszint megkérdőjelezése után a Bitcoin végül súlyos eladást szenvedett vasárnap este, és a visszaesés tovább bővült hétfő felé. Az elmúlt 24 órában a Bitcoin árfolyama meghaladta a 20% -ot, a 41 000 dolláros szintről egészen 32 250 dollárig, az OKEx BTC Index árának megfelelően, és nagyrészt megsemmisítette az előző hét nyereségét. A legújabb visszavonás felszámolásra került 2,68 milliárd dollár értékű pozíciók a derivatív tőzsdéken. 

Ezt megelőzően, annak ellenére, hogy a Bitcoin 40 000 dollárt törött, a hosszúságok telítetté váltak, és alacsonyabb időkereteken belül az RSI mutatón csökkenő különbségek voltak láthatóak. Eközben a kereskedési volumen csökkenése nem tudta új csúcsokra emelni az árakat.

Legutóbb 20% -os visszahúzódást láthattunk január első hétvégéjén, amikor az erős vásárlás gyorsan visszavetette az árakat 30 000 dollárra. Az elmúlt 24 órában azonban az ár továbbra is alacsonyabb mélypontokat mutat, és a vásárlóerő sem volt olyan erős, mint legutóbb. Tekintettel azonban a közelmúltbeli piaci hangulatra, ez újabb ideiglenes korrekciónak bizonyulhat, mielőtt az ár ismét 40 000 dollárt érne.

A Bitcoin két 20% + visszahúzódást tapasztalt egy hét alatt. Forrás: TradingView

Egyes intézmények elfogadták a közeledő kockázatot

Megjegyeztük azt is, hogy a Bitcoin merülése némi összefüggést mutat a hagyományos piacokkal. Bizonyos mértékben a Bitcoin 24 órás kereskedési jellege vezető mutatóvá teszi, reagálva a tipikus piacok előtt. Az arany határidős és S ára&A P 500 határidős ügylet 1,5% -kal, illetve 0,8% -kal esett vissza a vasárnap esti UTC nyitás után. Ennek a helyzetnek az oka az lehet, hogy a piac magasabb kamatokra számít, ami a dollárindex határidős ugrásában tükröződött a ma kora reggeli nyitócsengő után. A kamatlábak emelkedése összességében el fogja érni a kockázatos eszközök, valamint a nem kamatozó eszközök, például az arany árát.

Ezt a makrókockázati tényezőt egyes intézményi befektetők kamatoztathatták. A CME frissítette legújabb (január 5-i) Bitcoin határidős ügyleteit helyzetadatok január 9-én. Ez a jelentési időszak a Bitcoin történelmi kitörését fedezi a 30 000 dolláros jel felett, de magában foglalta a körülbelül 4 000 dolláros mély visszavonást is január 4-én..

Ez alatt az idő alatt a tőkeáttételes alapok rövid pozíciókat 8466-ról 9 058-ra emelték, hosszú pozícióikat pedig 3679-ről 3544-re csökkentették. Ez azt jelenti, hogy a tőkeáttételes alapok egyértelmű bearish viszonyulást fejeztek ki a rövid távú iránt.

Éppen ellenkezőleg, más beszámolható számlák továbbra is hosszúak voltak, a hosszú pozíciók 2,123-ról 2672-re nőttek, a rövid pozíciók pedig csak 235-ről 261-re nőttek. A nem bejelentendő számlák is ugyanezt a lépést tették, a hosszú pozíciók 3165-ről 3343-ra ugrottak, míg rövidek pozíciók csak hozzáadva 54.

CME Bitcoin határidős adatok – A tőkeáttételes alapok száma, hosszúkák és rövidnadrágok. Forrás: Quandl

Az éles hétközi nyereség pótolta a hétvégi veszteségeket

A hétfői áresés miatt kiszámítottuk a fő altcoin-hozamokat múlt hétfő éjféltől hétfő reggel 6:00 óráig. A nagy esés ellenére még mindig sok altcoin van, amelyek pozitív hozamot arattak a múlt hét első felében tapasztalt gyors emelkedés miatt.

A Stellar’s Lumen (XLM) a múlt hét első három kereskedési napján 180% -kal emelkedett, majd drámai retracementbe kezdett, de továbbra is tartja a 66,77% -os nyereséget. A Bitcoin Cash (BCH) és a Bitcoin SV (BSV) szintén 11,40% -os, illetve 5,47% -os pozitív hozamot ért el. Ezzel párhuzamosan Ether (ETH) 1000 dollárra süllyedt, mielőtt kissé felépült volna az elmúlt órákban, és a héten mérsékelt 5,23% -ot ért el. 


A fő altcoinok heti visszatérése, 1/4 és 6:00 óra között, UTC 1/11. Forrás: TradingView

A likviditási szolgáltatók nagy összegeket vontak ki a poolokból

A Maker (MKR) kétségtelenül a legimpozánsabb DeFi token volt a múlt héten, mivel felhúzása szombaton 1900 dollárra hozta az árat, mielőtt a szélesebb piacot követően visszaesett 1300 dolláros szintre, de még mindig képes 88% -on maradni. Ezenkívül a szintetikus (SNX) és a Loopring (LRC) rugalmasabb volt a nagy korrekció során, heti 20,51% -os és 14,45% -os hozamot aratva.. 

A főbb DeFi tokenek heti visszatérése, 1/4 és 6:00 óra között, UTC 1/11. Forrás: TradingView

Szombaton a DeFi protokollokba zárt összérték történelmi csúcsra, 32,8 milliárd dollárra emelkedett, de a későbbi, a jelképes árak lefelé irányuló elmozdulása a DeBank adatai szerint körülbelül 28,5 milliárd dollárra rúgta. A likviditási szolgáltatók gyors kivonulása a poolokból az Ethereum gázdíját is megugrotta.

A TVL szempontjából jelenleg az első három név a BTC-hez kötött token WBTC, a hitelezési protokollkészítő és a decentralizált csere Uniswap (UNI). És az öt legfontosabb DeFi protokoll mind a TVL 10% -ot meghaladó csökkenését látta az elmúlt 24 órában.

A DeFi-ba zárolt teljes érték. Forrás: DeBank

Előretekintés a héten

Mivel az Egyesült Államok Demokratikus Pártjának sikerült irányítania a Házat és a Szenátust, várhatóan a billió dolláros ösztönző csomag második fordulója előrelép. A piaci szereplőknek továbbra is figyelniük kell a dollárindex esetleges megfordulásának a részvénypiacra és a Bitcoinra gyakorolt ​​hatását.

Nem OKEx kereskedő? Megtanulják, hogyan kezdjék el a kereskedést!

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map