A BTC fedezeti hitelaránya a legmagasabb szintet látja április 12. óta: határidős péntek

A határidős péntek a negyedéves Bitcoin határidős ügyletek heti áttekintése az OKEx-en.

A Bitcoin (BTC) az elmúlt héten szűk 7000 és 7 300 dollár közötti tartományban mozgott. Április 20-án, hétfőn a Bitcoin következett éles esés a kőolaj- és az amerikai tőzsdéken. Aztán a legutóbbi mélypontot találta a 6700 dolláros ár közelében, és szerdán kissé fellendült.

Csütörtök délután azonban a Bitcoin gyors növekedésbe kezdett, a legmagasabb ár hatalmas mennyiséggel törte meg a 7200 dolláros nyomásszintet. Az OKEx Quarterly Future (BTCUSD0626) ára meghaladta a 7800 dollárt. A BTC 7500 dollár körül mozog sajtóidőben.

Miután áttörte az 50 napos mozgóátlagot, amely megközelítette a 7 150 dollárt, és a nyomásszintet körülbelül 7 300 dollár körül, a BTC gyorsan a legmagasabb árra emelkedett a március 12-i összeomlás óta. Jelenleg elakadt a korai nehéz kereskedési terület alatt, 7650 dollár körül.

Az OKEx kereskedési adatait tekintve sok mutató megfordult a csütörtöki gyűlés után. A BTC hosszú / rövid aránya újra meghaladja az 1.0 értéket.

A BTC Quarterly future prémiuma negatívról pozitívra vált az azonnali ár felett. A nyitott kamat (OI) azonban jelentősen visszaesett a nap folyamán. A piac továbbra sem meleg, ahogy a felezés előtt vártuk.

OKEx BTC negyedéves határidős (BTCUSD0626) 1D diagram. Forrás: OKEx

50 napos / 100 napos mozgóátlag – piros / sárga

OKEx kereskedési adatok leolvasása

További mutatók megismeréséhez látogasson el az OKEx kereskedési adatok oldalára.

BTC hosszú / rövid arány

A BTC Long / Short aránya csütörtök előtt fokozatosan csökkent, 1,2-ről 0,9-re esett. Aztán gyorsan emelkedett a csütörtöki rangadóval együtt 1,25-re.

Ez azt jelzi, hogy jelenleg többen tartanak hosszú pozíciót, mint rövid. Az arány közel áll a havi csúcshoz, de még mindig alacsony a februári 2,5 feletti csúcshoz képest. Ha a piac képes tartani a felfelé irányuló lendületet, akkor a számnak sok helye van a növekedésre.

Adatgyűjtési idő: 4/17 12:00 és 4/24 12:00 (UTC)

A Hosszú / Rövid Ráta a hosszú pozíciókat nyitó felhasználók teljes számának és a rövid pozíciók nyitásának arányát mutatja egy bizonyos időtartam alatt. Az arányt minden határidős és örökös csereügyletből állítják össze. A felhasználó hosszú / rövid oldalát a BTC-ben megadott nettó pozíciója határozza meg.


A származtatott ügyletek piacán, amikor hosszú pozíció van nyitva, kiegyensúlyozottnak kell lennie egy rövid pozíciónak is. A hosszú pozíciók teljes számának meg kell egyeznie a rövid pozíciók teljes számával. Ha az arány alacsony, ez azt jelzi, hogy többen tartanak rövidnadrágot.

BTC alapja

A BTC Basis-nek sikerült 0 dollár fölé emelkednie 8 dollárra, bár a BTC ára csütörtökön 400 dollár fölé ugrott, ami a piaci bizalom bizonyos bizonytalanságát tükrözi..

Csütörtök előtt a BTC Basis a hét nagy részében negatív területen tartózkodott. A határidős piacok a felezés előtt nem mutatnak akkora optimizmust, mint amire számítani lehetett.

Adatgyűjtési idő: 4/17 12:00 és 4/24 12:00 (UTC)

Ez a mutató a negyedéves határidős árat, azonnali index árat és az alapkülönbséget mutatja. Egy adott idő alapja megegyezik a negyedéves határidős árral, levonva az azonnali index árát.

A határidős ár tükrözi a kereskedők elvárásait az alapul szolgáló eszköz, jelen esetben a Bitcoin árával kapcsolatban. Ha az alap pozitív, az azt jelzi, hogy a piac optimista.

Ha az alap negatív, az azt jelzi, hogy az általános piac pesszimista. A negyedéves határidős alapok jobban jelzik a hosszú távú piaci trendet. Ha az alap magas (akár pozitív, akár negatív), az azt jelenti, hogy több hely van az arbitrázsra.

Nyílt kamat és kereskedési volumen

A nyílt kamat (OI) a csütörtöki nagygyűlés előtt 5,51 millió szerződés heti csúcsára halmozódott fel. Ezután 7,5% -kal csökkent, mintegy 4,93 millió szerződésre (1 szerződés = 100 USD). Ez azt jelzi, hogy a rövid pozíciók egy részét felszámolták vagy lezárták, és nem sok hosszú pozíció zúdult a piacra. Ez a változás nagyon hasonlít a múlt heti változásra, amely azt mutatja, hogy a bikák profitot szedtek az áremelkedés során, és bezárták pozícióikat.

Adatgyűjtési idő: 4/17 12:00 és 4/24 12:00 (UTC)

A nyitott kamat a fennálló határidős ügyletek / swapok teljes száma. A kereskedési volumen a határidős ügyletek és az örökös csereügyletek teljes kereskedési volumene egy adott időszakban.

Ha 2000 hosszú és 2000 rövid szerződés van nyitva, akkor a nyitott kamat 2000 lesz. Ha a kereskedési volumen megugrik, és a nyitott kamat rövid időn belül csökken, ez azt jelezheti, hogy sok pozíció zárva van, vagy kényszerültek felszámolásra. Ha mind a kereskedési volumen, mind a nyitott kamat nő, ez azt jelzi, hogy sok pozíció nyitott. Eddig az OI 4,77 millió szerződésre esett vissza.

BTC fedezeti hitelnyújtási arány

Óriási emelkedést kezdett el csütörtökön a BTC fedezeti hitelaránya. Az arány 0,3-ról 0,63-ra ugrott, ami a legmagasabb szint április 12. óta. Ez azt jelzi, hogy a BTC-t felvevő felhasználók száma jelentősen visszaesett, mivel a BTC hitelfelvétele általában rövid pozíciók megnyitását tűzte ki célul..

Adatgyűjtési idő: 4/17 12:00 és 4/24 12:00 (UTC)

A fedezeti hitelkamatláb az azonnali piaci kereskedési adatok, amelyek az USDT-t kölcsönvevő felhasználók és a BTC-t USDT-értékben felvevő felhasználók arányát mutatják egy adott időszakban. Ez az arány a kereskedőket is segíti abban, hogy megvizsgálják a piaci hangulatot. Általában az USDT-t felvevő kereskedők célja a BTC vásárlása, a BTC-t pedig az alapul szolgáló érme rövidítése.

Ha a fedezeti hitelezési arány magas, ez azt jelzi, hogy a piac bullish. Ha az árrés hitelezési arány alacsony, ez azt jelzi, hogy a piac csökkenő. Ennek az aránynak a rendkívüli száma történelmileg megfordítási időt jelzett.

Kereskedői betekintés

Xuanhaimmoer, TradingView Szerző

A Bitcoin diagram napi kereténél azt látjuk, hogy a bikák valóban dominálnak. De mennyi erőre van szükségük a bikáknak ahhoz, hogy a Bitcoin ára növekedjen? Az MA (20) a Bitcoin napi grafikonján még mindig növekszik, és jó támaszt jelent az ár emelkedéséhez.

1D BTC / USD grafikon. Forrás: TradingView

Két napja láttuk az áron a Morning Star-Reversal gyertyatartó minta űrlapot. A napi keret MA (200) célja továbbra is vonzó célpont a Bitcoin számára, 7900 dollárral.

Tegnap a Bitcoin hatalmas tranzakciós volumen mellett tört ki a háromszög mintázatából. Ez lesz az alapja a bikák magasabb szintre kerülésének. És azt hiszem, hogy a Bitcoin eléri a 7900 dollárt, mielőtt egy korrekció vagy kitörés előrelépne.

Robbie, az OKEx befektetési elemzője

A csütörtöki gyűlés után jelentősen csökken a BTC árának újabb meredek esésének a kockázata. Nagy a valószínűsége annak, hogy egy konszolidációs időszak után újabb emelkedést tapasztalunk. A 4 órás szintet növekvő mintává konszolidálták, míg az 1 órás szint jó felfelé mutat.

A tegnapi 7 810 dolláros csúcs nagyon közel áll a március 12-i összeomlás kezdeti szintjéhez, amely 770 dollár. A rövid távú támogatás 7400 dolláron áll – amíg ez a támogatás érvényes, a BTC valószínűleg ismételten 7970 dollárt tesztel. A piaci hangulat még mindig nem meleg, de a BTC rövidítése nem biztos, hogy jó ötlet, mivel a felezés előtt csak kevesebb, mint 20 nap van hátra.

Jogi nyilatkozat: Ezt az anyagot nem szabad alapul venni a befektetési döntések meghozatalakor, és nem lehet úgy értelmezni, mint a befektetési tranzakciók folytatására vonatkozó ajánlást. A digitális eszközök kereskedése jelentős kockázattal jár, és a befektetett tőke elvesztését eredményezheti. Gondoskodnia kell arról, hogy teljes mértékben megértse a kockázatot, és figyelembe vegye tapasztalatát, befektetési céljait, és szükség esetén független pénzügyi tanácsot kérjen

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map