A BTC határidős adatai azt mutatják, hogy a középtávú optimizmus sértetlen a magas felszámolások ellenére

A határidős péntek a negyedéves Bitcoin határidős ügyletek heti áttekintése az OKEx-en.

Az elmúlt hét volt a legingadozóbb időszak a Bitcoin árai számára ebben a bikafutásban. A vezető kriptovaluta 27,88% -ot zuhant 41,998 dolláros csúcsról 30 287 dollár mélypontra, majd gyorsan visszapattant 40 107 dollárra, az OKEx BTC Index árának megfelelően.

A Futures Friday múlt heti cikkében megjegyeztük, hogy az éles retracements és a kényszerített tőkeáttétel-csökkentés lehetővé tette a piac fenntarthatóbb emelkedését. Az OKEx heti ügyleti adatai azt mutatják, hogy a határidős piacon a tőkeáttétel fokozatosan csökkent, míg az azonnali tőkeáttétel sem nőtt sokat, ami óvatosságra utal a piaci szereplők körében a közelmúltbeli volatilitás miatt.. 

A BTC negyedéves határidős díja azonban 5% felett maradt, ami azt mutatja, hogy a középtávú bullish hangulat továbbra is sértetlen, ezt a megfigyelést a BTC OKEx iránti nyitott érdeklődése is igazolta, amely továbbra is 2 milliárd dollár fölött fut több jelentős felszámolás ellenére..

Az írás idején a BTCUSD0326 negyedéves szerződés – amely március végén lejár – 40 300 dolláros szinten kereskedik, 1900 dollár, vagyis 5% -os felárral az indexár felett.. 

OKEx BTC negyedéves határidős ügyletek (BTCUSD0326), január 15-én, UTC-től 6: 00-kor. Forrás: OKEx, TradingView

OKEx kereskedési adatok leolvasása

További mutatók felfedezéséhez látogasson el az OKEx kereskedési adatok oldalára. 

BTC hosszú / rövid arány

A hosszú / rövid arányú mintázat ellentétben állt az elmúlt héten a V alakú árfolyammal, ami azt jelzi, hogy a lakossági befektetők nem számítottak a gyors fellendülésre. A fellendülés szakaszában a Bitcoin árfolyama 33 000 dollárról 40 000 dollárra emelkedett, de az arány 1,79-es csúcsról 1,20-ra csökkent..

A jelenlegi 1,2 hosszú / rövid arány a hét legalacsonyabb szintjén van, és a hosszú pozíciókat tartó lakossági befektetők hiányát tükrözi. Valószínű, hogy a Bitcoin árainak egy kicsit konszolidálódniuk kell, mire a kiskereskedelmi résztvevők ismét optimistává válnak.

Adatgyűjtési idő: 1/8 6:00 UTC és 1/15 6:00 UTC

A hosszú / rövid arány összehasonlítja a hosszú pozíciókat nyitó felhasználók teljes számát a rövid pozíciókat nyitókkal. Az arányt az összes határidős és örökös csereügyletből állítják össze, és a felhasználó hosszú / rövid oldalát a BTC nettó pozíciója határozza meg.

A származtatott ügyletek piacán, amikor egy hosszú pozíciót nyitnak, akkor azt egy rövid pozíció egyensúlyozza ki. A hosszú pozíciók teljes számának meg kell egyeznie a rövid pozíciók teljes számával. Ha az arány alacsony, ez azt jelzi, hogy többen tartanak rövidnadrágot.

BTC alapon

Bár az ár nagy ingadozásokat tapasztalt, a jelenlegi negyedéves szerződéses díj – még mindig 5,2% körüli – nem nagyon különbözik a múlt péntekitől. Ez ismét azt sugallja, hogy a legújabb retracement nem sokat sodort a Bitcoin középtávú bullish lendületébe.

Adatgyűjtési idő: 1/8 6:00 UTC és 1/15 6:00 UTC

Ez a mutató a negyedéves határidős árat, azonnali index árat és az alapkülönbséget mutatja. Egy adott idő alapja megegyezik a negyedéves határidős árral, levonva az azonnali index árát.

A határidős ár tükrözi a kereskedők elvárásait a Bitcoin árával kapcsolatban. Ha az alap pozitív, az azt jelzi, hogy a piac bullish. Ha az alap negatív, az azt jelzi, hogy a piac bearish.

A negyedéves határidős alapok jobban jelzik a hosszú távú piaci trendet. Ha az alap magas (akár pozitív, akár negatív), az azt jelenti, hogy több hely van az arbitrázsra.

Nyílt kamat és kereskedési volumen

Annak ellenére, hogy a hétfői éles retracement kiváltotta a 300 millió dollár felszámolás alatt, a nyitott érdeklődés továbbra is jóval meghaladja a 2,0 milliárd dollárt. Ez azt jelzi, hogy a tőke folyamatosan áramlik a derivatívák piacára, különösen azért, mert a résztvevők rövid volumenű fenekeket próbáltak megfogni a magas volatilitási ingadozások alatt..

Adatgyűjtési idő: 1/8 6:00 UTC és 1/15 6:00 UTC

A nyitott kamatláb a fennálló határidős ügyletek / swapok teljes száma, amelyeket egy adott napon még nem zártak le.

A kereskedési volumen a határidős ügyletek és az örökös csereügyletek teljes kereskedési volumene egy adott időszakban.

Ha 2000 hosszú és 2000 rövid szerződés van nyitva, akkor a nyitott kamat 2000 lesz. Ha a kereskedési volumen megugrik, és a nyitott kamat rövid időn belül csökken, ez azt jelezheti, hogy sok pozíció zárva van, vagy kényszerültek felszámolásra. Ha mind a kereskedési volumen, mind a nyitott kamat nő, ez azt jelzi, hogy sok pozíció nyitott.

BTC fedezeti hitelezési arány

A BTC fedezeti hitelnyújtási arány a múlt szombati 26-ról a jelenlegi 21 körüli szintre csökkent, ami azt jelzi, hogy továbbra is számos piaci szereplő kényelmesen használja a tőkeáttételt nagy volatilitású környezetben. Az arány azonban az utóbbi napokban nem emelkedett túl sokat. Valószínűleg az azonnali tőkeáttételű kereskedők várják a következő lehetőséget, hogy további tőkeáttételt adhassanak pozícióikhoz.

Adatgyűjtési idő: 1/8 6:00 UTC és 1/15 6:00 UTC

A fedezeti hitelnyújtási arány az azonnali piaci kereskedési adat, amely az USDT-t kölcsönvevő felhasználók és a BTC-t USDT-értékben felvevő felhasználók arányát mutatja egy adott időszakban. 

Ez az arány a kereskedőket is segíti abban, hogy megvizsgálják a piaci hangulatot. Általában az USDT-t felvevő kereskedők célja a BTC vásárlása, a BTC-t felvevő pedig rövidítésre törekszik.

Ha a fedezeti hitelezési arány magas, ez azt jelzi, hogy a piac bullish. Amikor alacsony, ez azt jelzi, hogy a piac bearish. Ennek az aránynak a szélsőértékei történelmileg a trend megfordulását jelzik.

Kereskedői betekintés

Robbie, az OKEx befektetési elemzője

A piac meglepően gyorsan fellendült, a Bitcoin megtérítette veszteségeinek 70% -át. Az előrelépés: 38 300 dollár a negyedéves szerződésben, vagy 36 500 dollár a spot indexben, nagyon fontos támogatási szint. Az ez alatti törés érvényteleníti a dupla alsó bullish mintát. A közeljövőben a Bitcoin továbbra is feljebb léphet a hétvégi korábbi csúcsok kihívása érdekében. A napon belüli támogatási szint negyedéves szerződéses áron 40 000 dollár, az azonnali indexé pedig 38 000 dollár.

Dahuzi, Crypto Trader a TradingView oldalon

Az általános tendencia még mindig felfelé mutat. Lehet, hogy ebben a tartományban egy csúcs behívása nem jó lépés. A Bitcoin valószínűleg addig folytatja az oszcillációt az alább látható ékben, amíg a tiszta kitörés nem ad irányt. 34 250 és 36 200 dollár az ideális tartomány a lépéshez.

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner