A BTC határidős árai a bullish kiskereskedelmi hangulatát tükrözik, de a magas tőkeáttétel rövid távú kockázatot jelent

A határidős péntek a negyedéves Bitcoin határidős ügyletek heti áttekintése az OKEx-en. 

Futures péntek kép

Ezen a héten a Bitcoin felszállt 18 000 dollárról, és sikeresen áttörte a 20 000 dolláros fontos pszichológiai akadályt. A vezető digitális fizetőeszköz immár három napja 20 000 dollár fölött kereskedik, és december 17-én minden idők legmagasabb értékét 23 769 dollárra tette, az OKEx BTC Index árának megfelelően..

A Bitcoin legutóbbi árfolyama szintén korrelál az Egyesült Államok kormányának 900 milliárd dolláros ösztönzőcsomaggal kapcsolatos pozitív várakozásokkal. Sőt, mivel tegnap három fő amerikai tőzsdeindex is minden idők legmagasabb szintjén zárt, számíthatunk arra, hogy ennek a tehetetlenségnek olyan hullámzó hatása lesz, amely a következő évre felfelé tartó pályán tartja a Bitcoin-t..

Eközben ez a pozitív hangulat tükröződik a határidős piacon is, ahol a negyedéves szerződés, a BTCUSD0326, most 24 200 dollár körüli értéken kereskedik 1100 dolláros – nagyjából 4,70% -os – felárral az indexár felett..

A múlt heti Futures pénteken megjegyeztük, hogy a BTC fedezeti hitelnyújtási aránya azt jelzi, hogy a kereskedők megpróbálták megragadni az alsó szintet. Ezen a héten láttuk, hogy a stratégia megtérült, mivel a hosszú / rövid arány és a nyitott kamat egyaránt felfelé mozgott az árral. Az a tény, hogy a kiskereskedők magabiztosak a piacon, egyértelmű, de aggodalmak vannak a túlzott tőkeáttétel alkalmazásával kapcsolatban, ami rövid távon gyors visszahúzódást válthat ki.

OKEx BTC negyedéves határidős ügyletek (BTCUSD0326), december 18-án, UTC 8: 00-kor. Forrás: OKEx, TradingView

OKEx kereskedési adatok leolvasása

További mutatók felfedezéséhez látogasson el az OKEx kereskedési adatok oldalára.

BTC hosszú / rövid arány

Az elmúlt héten a Bitcoin nem látott jelentős visszahúzást, az ár simán mozgott 18 000 dollárról 23 000 dollárra. A hosszú / rövid arány ugyanazt a tendenciát követte, és a múlt pénteki 0,8-ról a jelenlegi 1,15-re emelkedett.

Ugyanakkor megjegyeztük, hogy az örökös szerződések finanszírozási rátája egy ideje magas, ami azt jelzi, hogy vannak olyan kereskedők, akik tőkeáttétellel működnek, és hosszú távra nyereségesek voltak..

A jelenlegi, hosszú, rövid, 1,1 feletti arány szeptember közepe óta a legmagasabb is, tükrözve a piac bullish hangulatát.


Adatgyűjtési idő: 12/11 6:00 UTC és 12/18 6:00 UTC

A hosszú / rövid arány összehasonlítja a hosszú pozíciókat nyitó felhasználók teljes számát a rövid pozíciókat nyitókkal. Az arányt az összes határidős és örökös csereügyletből állítják össze, és a felhasználó hosszú / rövid oldalát a BTC nettó pozíciója határozza meg.

A származtatott ügyletek piacán, amikor egy hosszú pozíciót nyitnak, akkor azt egy rövid pozíció egyensúlyozza ki. A hosszú pozíciók teljes számának meg kell egyeznie a rövid pozíciók teljes számával. Ha az arány alacsony, ez azt jelzi, hogy többen tartanak rövidnadrágot.

BTC alapon

A negyedéves határidős ügyfelek díja a Bitcoin rallyja alatt gyorsan növekedett, a múlt pénteki 480 dollárról vagy 2,6% -ról a jelenlegi 1100 dollárra, vagyis 4,7% -ra emelkedett. Ez azt jelenti, hogy a piac a következő negyedév végéig legalább 1100 dolláros emelkedést vár.

Ez a magas prémium lehetőséget kínál az arbitrázsok számára is, és számíthatunk arra, hogy az arbitrázs népszerű stratégiává válik, ami tovább növeli a nyitott pozíciókat.

Adatgyűjtési idő: 12/11 6:00 UTC és 12/18 6:00 UTC

Ez a mutató a negyedéves határidős árat, azonnali index árat és az alapkülönbséget mutatja. Egy adott idő alapja megegyezik a negyedéves határidős árral, levonva az azonnali index árát.

A határidős ár tükrözi a kereskedők elvárásait a Bitcoin árával kapcsolatban. Ha az alap pozitív, az azt jelzi, hogy a piac bullish. Ha az alap negatív, az azt jelzi, hogy a piac bearish.

A negyedéves határidős alapok jobban jelzik a hosszú távú piaci trendet. Ha az alap magas (akár pozitív, akár negatív), az azt jelenti, hogy több hely van az arbitrázsra.

Nyílt kamat és kereskedési volumen

A Bitcoin legújabb rallyjával a nyílt érdeklődés is meglehetősen gyorsan halmozódott fel, a múlt pénteki 1,23 milliárd dollárról tegnap 1,52 milliárd dollárra emelkedett.

Ez a magas szintű nyitott érdeklődés mára normává válik, és számíthatunk rá, hogy tovább fog növekedni, amíg a piac kockázattudatossá nem válik.

Adatgyűjtési idő: 12/11 6:00 UTC és 12/18 6:00 UTC

A nyitott kamatláb a fennálló határidős ügyletek / swapok teljes száma, amelyeket egy adott napon még nem zártak le.

A kereskedési volumen a határidős ügyletek és az örökös csereügyletek teljes kereskedési volumene egy adott időszakban.

Ha 2000 hosszú és 2000 rövid szerződés van nyitva, akkor a nyitott kamat 2000 lesz. Ha a kereskedési volumen megugrik, és a nyitott kamat rövid időn belül csökken, ez azt jelezheti, hogy sok pozíció zárva van, vagy kényszerültek felszámolásra. Ha mind a kereskedési volumen, mind a nyitott kamat nő, ez azt jelzi, hogy sok pozíció nyitott.

BTC fedezeti hitelezési arány

Az árrés hitelezési ráta az elmúlt hét napban 13-18 között mozgott, és a héten nem emelkedett. Ez a minta azt sugallja, hogy a kereskedők nem folytatták a tőkeáttétel növelését, miután nyereségesek voltak a múlt heti tőkeáttételhez képest. Az arány jelenlegi szintje azonban viszonylag egészséges, tükrözve a jelenlegi bullish hangulatot.

Adatgyűjtési idő: 12/11 6:00 UTC és 12/18 6:00 UTC

A fedezeti hitelnyújtási arány az azonnali piaci kereskedési adat, amely az USDT-t kölcsönvevő felhasználók és a BTC-t USDT-értékben felvevő felhasználók arányát mutatja egy adott időszakban.

Ez az arány a kereskedőket is segíti abban, hogy megvizsgálják a piaci hangulatot. Általában az USDT-t felvevő kereskedők célja a BTC vásárlása, a BTC-t felvevő pedig rövidítésre törekszik.

Ha a fedezeti hitelezési arány magas, ez azt jelzi, hogy a piac bullish. Amikor alacsony, ez azt jelzi, hogy a piac bearish. Ennek az aránynak a szélsőértékei történelmileg a trend megfordulását jelzik.

Kereskedői betekintés

Robbie, az OKEx befektetési elemzője

Valószínűleg az összes eszközár emelkedni fog a közeljövőben a közelgő ösztönző számla miatt. Sőt, a Bitcoin továbbra is erős fundamentumokat mutat az intézményi befektetők nagy kereslete miatt.

Ezt a közelmúltbeli gyűlést az organikus vásárlás hajtotta, és a lakossági befektetők gyors beáramlására számíthatunk, mivel 20 000 dollárt túlléptek.

Míg az ellenállási szinteket nehezebb meghatározni, mivel a Bitcoin ára be nem jelentett területekre lép, a kereskedőknek továbbra is óvakodniuk kell a túlfűtött piaci viszonyoktól. Még nem zárható ki 19 700 és 20 000 dollár közötti újbóli teszt, annak ellenére, hogy a középtávú ár kilátások továbbra is pozitívak.

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map