A BTC határidős ügyei gyengülő bullish hangulatot tükröznek, mivel az ár oldalirányban mozog

A határidős péntek a negyedéves Bitcoin határidős ügyletek heti áttekintése az OKEx-en.

A Bitcoin árfolyama a héten széles tartományban ingadozott, miután december 17-én sikeresen meghaladta a 23 000 dollárt. A vezető digitális fizetőeszköz hétfőn minden idők legmagasabb szintjére, 24 302 dollárra emelkedett, majd visszavonult aznapi legalacsonyabb heti 21 918 dolláros árához. Míg az árnak azóta sikerült 23 000 dollár fölé emelkednie, továbbra is ebben a tartományban konszolidálódik, az OKEx BTC Index árának megfelelően.

A SEC által vizsgált Ripple híre a hét közepén piaci ingadozást váltott ki, a fő altcoinok jelentősen csökkentek. A Bitcoin azonban fenntartotta árszintjét és megnövelte a piaci dominanciát.

A múlt heti Futures pénteken megjegyeztük, hogy a magas tőkeáttétel hogyan emeli a rövid távú kockázatot. Az örökös szerződések finanszírozási aránya a múlt hétvégén hosszabb ideig 0,05% felett volt, és nem sokkal később visszahúzódás következett. Ezen a héten a hosszú / rövid arány gyors csökkenését tapasztaltuk a hétfői árhúzás miatt, és a határidős piac kereskedői óvatosabban viszonyultak a hosszú nyitáshoz. A BTC nyitott érdeklődése szintén nem nőtt tovább, 1,6 milliárd dollár rövid távon magasra vált. A piac továbbra is tapasztalhatja a volumen csökkenését az ünnepek miatt.

A BTCUSD1225 év utolsó negyedéves szerződése és a negyedéves opciók ma lejárnak, és a kereskedőknek tisztában kell lenniük a piaci kockázatokkal. Nagy figyelmet kell fordítanunk a piaci hangulat irányára a negyedéves szerződés mai teljesítése után.

Középtávon a piac továbbra is optimista hangulatban van, a március végén lejáró negyedéves BTCUSD0326 szerződés jelenleg 1150 dolláros prémiummal, azaz 4,9% -kal magasabb az index áránál..

BTC / USDOKEx BTC negyedéves határidős ügyletek (BTCUSD0326), december 25-én, UTC 6: 00-kor. Forrás: OKEx, TradingView

OKEx kereskedési adatok leolvasása

További mutatók felfedezéséhez látogasson el az OKEx kereskedési adatok oldalára.

BTC hosszú / rövid arány

Az elmúlt héten, amikor az árak hétfő után konszolidációs szakaszba léptek, a hosszú / rövid arány fokozatos csökkenési tendenciát mutatott, amely a múlt pénteki 1,18-ról 0,88-as mélypontra esett vissza, mielőtt a jelenlegi 1,0 körüli szintre ugrott volna. Ez azt jelzi, hogy az erősen bullish piaci hangulat lassul, és hogy a kereskedők nem kényelmesen fogadnak, hogy a Bitcoin rövid távon tovább fog emelkedni.

BTC hosszú / rövid arányAdatgyűjtési idő: 12/18 4:00 UTC – 12/25 4:00 UTC

A hosszú / rövid arány összehasonlítja a hosszú pozíciókat nyitó felhasználók teljes számát a rövid pozíciókat nyitókkal. Az arányt az összes határidős és örökös csereügyletből állítják össze, és a felhasználó hosszú / rövid oldalát a BTC nettó pozíciója határozza meg.

A származtatott ügyletek piacán, amikor egy hosszú pozíciót nyitnak, akkor azt egy rövid pozíció egyensúlyozza ki. A hosszú pozíciók teljes számának meg kell egyeznie a rövid pozíciók teljes számával. Ha az arány alacsony, ez azt jelzi, hogy többen tartanak rövidnadrágot.


BTC alapon

A negyedéves szerződések díja hétfőn 1400 dollárra, 5,8% -ra nőtt. A későbbi visszahúzás során azonban gyorsan 900 dollárra, vagyis 4% -ra esett vissza, majd kezdett visszanyerni a jelenlegi 1200 dollár körüli szintet. A prémium szint még mindig teljes mértékben bizonyítja a piac bizalmát a középtávú árelvárások iránt.

BTC határidős alapAdatgyűjtési idő: 12/18 4:00 UTC – 12/25 4:00 UTC

Ez a mutató a negyedéves határidős árat, azonnali index árat és az alapkülönbséget mutatja. Egy adott idő alapja megegyezik a negyedéves határidős árral, levonva az azonnali index árát.

A határidős ár tükrözi a kereskedők elvárásait a Bitcoin árával kapcsolatban. Ha az alap pozitív, az azt jelzi, hogy a piac bullish. Ha az alap negatív, az azt jelzi, hogy a piac bearish.

A negyedéves határidős alapok jobban jelzik a hosszú távú piaci trendet. Ha az alap magas (akár pozitív, akár negatív), az azt jelenti, hogy több hely van az arbitrázsra.

Nyílt kamat és kereskedési volumen

A hét közepén kétszer 1,6 milliárd dollárra nőtt a nyitott érdeklődés, amelyet mindkét esetben gyors visszaesés követett. A jelenlegi nyitott kamat ismét 1,5 milliárd dollár körül van. Ha az ár továbbra is fenntartja ezt a lengő trendet, akkor az 1,6 milliárd dollárt elérő nyitott kamat releváns mutatóvá válhat.

BTC határidős nyitott kamatAdatgyűjtési idő: 12/18 4:00 UTC – 12/25 4:00 UTC

A nyitott kamatláb a fennálló határidős ügyletek / swapok teljes száma, amelyeket egy adott napon még nem zártak le.

A kereskedési volumen a határidős ügyletek és az örökös csereügyletek teljes kereskedési volumene egy adott időszakban.

Ha 2000 hosszú és 2000 rövid szerződés van nyitva, akkor a nyitott kamat 2000 lesz. Ha a kereskedési volumen megugrik, és a nyitott kamat rövid időn belül csökken, ez azt jelezheti, hogy sok pozíció zárva van, vagy kényszerültek felszámolásra. Ha mind a kereskedési volumen, mind a nyitott kamat nő, ez azt jelzi, hogy sok pozíció nyitott.

BTC fedezeti hitelezési arány

A spot tőkeáttételes piac kereskedői csökkentették a tőkeáttételt a hétfői gyors visszahúzódás után, az árrés hitelezési ráta gyorsan 20-ról 16-ra csökkent. Az arány azóta megemelkedett és jelenleg 18 körül van, ami azt jelzi, hogy a spot kereskedők jelentős százaléka A piac továbbra is hitelt vesz fel a Bitcoin-ra, és várja az ár emelkedését.

BTC fedezeti hitelezési arányAdatgyűjtési idő: 12/18 4:00 UTC – 12/25 4:00 UTC

A fedezeti hitelnyújtási arány az azonnali piaci kereskedési adat, amely az USDT-t kölcsönvevő felhasználók és a BTC-t USDT-értékben felvevő felhasználók arányát mutatja egy adott időszakban.

Ez az arány a kereskedőket is segíti abban, hogy megvizsgálják a piaci hangulatot. Általában az USDT-t felvevő kereskedők célja a BTC vásárlása, a BTC-t felvevő pedig rövidítésre törekszik.

Ha a fedezeti hitelezési arány magas, ez azt jelzi, hogy a piac bullish. Amikor alacsony, ez azt jelzi, hogy a piac bearish. Ennek az aránynak a szélsőértékei történelmileg a trend megfordulását jelzik.

Kereskedői betekintés

Robbie, az OKEx befektetési elemzője

A Bitcoin ezen a héten ingadozó trendje mérsékelte a piac korábban erős bullish elvárásait. Eközben a fő altcoinok még mindig helyreállnak, miután az XRP-helyzet erősen sújtotta őket. Most, hogy itt vannak az ünnepek, csökkenhet a volumen és csökkenhet a megbízási könyv, ami tovább növeli a piaci bizonytalanságot.

Az ellenállást tekintve 24 000 dolláros indexár vagy 25 200 dollár negyedéves szerződéses ár továbbra is egyértelmű felső határ. Volumen hiányában hamis kitörésre van lehetőség ezen a területen, és mivel a Bitcoin több napig 23 000 dollár körül mozog, a negyedéves határidős elszámolás után egy újabb felfelé vagy lefelé mozdulás meghatározhatja a következő rövid távú trendet.

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map