A BTC határidős ügyei megújult optimizmust tükröznek, amely valószínűleg a hétvégén is folytatódik

A határidős péntek a negyedéves Bitcoin határidős ügyletek heti áttekintése az OKEx-en.

Annak ellenére, hogy a Bitcoin visszaadta szinte az összes "Elon gyűlés" nyereséget ért el az elmúlt hétvégén, és a támogatást 32 000 USD-nél, február első hétfőjén tesztelték, a piacvezető emelkedő tendenciába lépett. A Bitcoin ára azóta négy nap alatt 33 000 USD-ról majdnem 39 000 USD-ra nőtt, az OKEx BTC azonnali árának megfelelően. Bár az ár még mindig 40 000 dollár alatt van, a Bitcoin emelkedése miatt az altcoinok, különösen a DeFi szektor ára emelkedni kezdett. 

A múlt heti Futures pénteken megfigyeltük, hogy a BTC negyedéves határidős díja 3% -kal csökkent, és hogy a piac bullish hangulata gyengült. Az e heti OKEx határidős adatok azt mutatják, hogy a prémium 5% körül van, a nyitott kamat 2 milliárd dollár fölé emelkedik, ami a piaci bizalom gyors helyreállítását jelzi. Kombinálva az 1,2 körül mozgó hosszú / rövid arányt és az örökös swapok finanszírozási rátáit, amelyek még nem túlmelegedtek, okunk van derűlátónak lenni arra, hogy a Bitcoin a hétvégén folytatja a hét erős trendjét.

Az írás idején a BTCUSD0326 – március végén lejáró – negyedéves szerződés 39 500 USDT-szinten kereskedik, 1800 dolláros, vagyis 4,9% -os felárral az index ár felett.. 

OKEx BTC negyedéves határidős ügyletek (BTCUSD0326), február 5-én 8:00 órától. Forrás: OKEx, TradingView

OKEx kereskedési adatok leolvasása

További mutatók felfedezéséhez látogasson el az OKEx kereskedési adatok oldalára. 

BTC hosszú / rövid arány

A hosszú / rövid aránynak a hét folyamán kevés hullámvölgye volt, 1,07–1,53 tartományban mozgott, és annak ellenére, hogy az árak folyamatosan emelkedtek, az arány nem tért vissza a múlt pénteki 1.80-as csúcsra.

Azt is sugallja, hogy a múlt hétvégi visszahúzás csökkentette a lakossági befektetők motivációját, hogy hosszúra nyúljanak, és hogy nincsenek erősen kihasználva az e heti rally üldözésében. A jelenleg 1,20 közelében futó hosszú / rövid arány a közelmúltban alacsony szinten van, ami elősegítheti a Bitcoin árának további növekedését.

Adatgyűjtési idő: 1/29 8:00 UTC-től 2/5 8:00 UTC-ig

A hosszú / rövid arány összehasonlítja a hosszú pozíciókat nyitó felhasználók teljes számát a rövid pozíciókat nyitókkal. Az arányt az összes határidős és örökös csereügyletből állítják össze, és a felhasználó hosszú / rövid oldalát a BTC nettó pozíciója határozza meg.


A származtatott ügyletek piacán, amikor egy hosszú pozíciót nyitnak, akkor azt egy rövid pozíció egyensúlyozza ki. A hosszú pozíciók teljes számának meg kell egyeznie a rövid pozíciók teljes számával. Ha az arány alacsony, ez azt jelzi, hogy többen tartanak rövidnadrágot.

BTC alapon

A negyedéves határidős prémium január utolsó napján elérte a legutóbbi mélypontot, 1,84% -ot, vagyis 600 dollárt, majd az árral együtt ugrani kezdett. A prémium jelenleg 4,8% -ra, azaz 1800 dollárra tér vissza, ami azt jelzi, hogy a piac nagyon gyorsan visszanyeri a bizalmat.

Ezenkívül az örökös csereügyletek finanszírozási rátája, amely ugyanazt a tendenciát követi, mint a negyedéves határidős prémium, a hét folyamán tovább emelkedett. Csütörtök reggel elérte a 0,19% -os csúcsot, mielőtt az ár visszaesett egy rövid távú korrekció érdekében. A jelenlegi finanszírozási ráta 0,06% körül mozog, ami a normál tartományon belül van, és teret enged a Bitcoin számára, hogy folytassa felfelé irányuló mozgását. 

Adatgyűjtési idő: 1/29 8:00 UTC-től 2/5 8:00 UTC-ig

Ez a mutató a negyedéves határidős árat, azonnali index árat és az alapkülönbséget mutatja. Egy adott idő alapja megegyezik a negyedéves határidős árral, levonva az azonnali index árát.

A határidős ár tükrözi a kereskedők elvárásait a Bitcoin árával kapcsolatban. Ha az alap pozitív, az azt jelzi, hogy a piac bullish. Ha az alap negatív, az azt jelzi, hogy a piac bearish.

A negyedéves határidős alapok jobban jelzik a hosszú távú piaci trendet. Ha az alap magas (akár pozitív, akár negatív), az azt jelenti, hogy több hely van az arbitrázsra.

Nyílt kamat és kereskedési volumen

A nyitó érdeklődés V alakú megfordulást mutatott az elmúlt hét napban. Először az OI lefelé mozdult el az árak csökkenésével, majd kedden reggel gyorsan megugrott, hogy visszaszerezze a 2,1 milliárd dolláros szintet. Ez a szám azt is jelzi, hogy a piac ismét aktív kereskedési szakaszban van, és az árak további volatilitást tapasztalhatnak.

Érdekes módon az OI, a hosszú / rövid ráta és a finanszírozási ráta február 2-án 8:00 óra körül ugrott meg, ami egybeesett azzal, hogy az ár a kettős fenék mintájából 34 500 USDT volt a helyszínen, vagy 35 600 a negyedéves határidős ügyleteknél . Ez az árszint fontos támogatás lesz a jövőben.

Adatgyűjtési idő: 1/29 8:00 UTC-től 2/5 8:00 UTC-ig

A nyitott kamatláb a fennálló határidős ügyletek / swapok teljes száma, amelyeket egy adott napon még nem zártak le.

A kereskedési volumen a határidős ügyletek és az örökös csereügyletek teljes kereskedési volumene egy adott időszakban.

Ha 2000 hosszú és 2000 rövid szerződés van nyitva, akkor a nyitott kamat 2000 lesz. Ha a kereskedési volumen megugrik, és a nyitott kamat rövid időn belül csökken, ez azt jelezheti, hogy sok pozíció zárva van, vagy kényszerültek felszámolásra. Ha mind a kereskedési volumen, mind a nyitott kamat nő, ez azt jelzi, hogy sok pozíció nyitott.

BTC fedezeti hitelezési arány

A BTC margin hitelnyújtási arányának mozgása pontosan ellentétes a fenti mutatókkal, amelyek az árcsökkenés szakaszában folyamatosan magasabbra mozogtak 15-ről 22-re, és a hét visszapattanása alatt meredeken zuhanni kezdtek. Ez azt jelzi, hogy az azonnali tőkeáttétel-kereskedők mélyponton vásároltak, és bezárták pozícióikat a rallyn. Az elmúlt 24 órában az arány alacsony volt, és 15 körül mozgott.

Adatgyűjtési idő: 1/29 8:00 UTC-től 2/5 8:00 UTC-ig

A fedezeti hitelnyújtási arány az azonnali piaci kereskedési adat, amely az USDT-t kölcsönvevő felhasználók és a BTC-t USDT-értékben felvevő felhasználók arányát mutatja egy adott időszakban. 

Ez az arány a kereskedőket is segíti abban, hogy megvizsgálják a piaci hangulatot. Általában az USDT-t felvevő kereskedők célja a BTC vásárlása, a BTC-t felvevő pedig rövidítésre törekszik.

Ha a fedezeti hitelezési arány magas, ez azt jelzi, hogy a piac bullish. Amikor alacsony, ez azt jelzi, hogy a piac bearish. Ennek az aránynak a szélsőértékei történelmileg a trend megfordulását jelzik.

Kereskedői betekintés

Robbie, az OKEx befektetési elemzője

A piaci hangulat gyorsan helyreáll az e heti 6000 USDT-rali miatt. A bullish minta akkor alakul ki, ha a napi zárás meghaladhatja a múlt pénteki csúcsot. Ha ez megtörténik, a Bitcoin valószínűleg megkérdőjelezi a 40 000 USDT-t és a mindenkori csúcsot 42 000 USDT közelében.

A támogatási szintek jelenleg 34 500 USD és 32 000 USD szinten vannak. Mindazonáltal minden mutató egészségesnek tűnik, és nincsenek nyilvánvaló jelei annak, hogy rövid távon jelentős visszahúzódás következne be.

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map