A BTC visszapattanása nem imponál, de egyes altcoinok jelentős nyereséget jelentenek

A Market Watch Weekly a kriptopiacok és a fejlesztések áttekintése minden héten.

Az elmúlt héten a Bitcoin öt kereskedési napon pozitív hozamot ért el, miközben az ár 33 000 USDT szintről 40 950 USDT csúcsra emelkedett, majd vasárnap 38 000 USDT körül esett vissza az OKEx spot árfolyamának megfelelően. A piacvezető 19% -os heti hozamot ért el, de nem tudott a 40 000 USDT szint felett maradni.

Az OKEx BTC azonnali ára, február 8-án 12:00 órakor. Forrás: OKEx, TradingView

Míg a piaci szereplők örömmel fogadták a múlt heti gyűlést, a sokáig tartó hangulat nem volt kiemelkedő. A Futures Friday utolsó cikkében azt láttuk, hogy a hosszú / rövid arány 1,2 körül mozgott, és az örökös swapok finanszírozási aránya nem volt túlmelegedve.

Az opciós piacon az egyhónapos és a háromhavi torzítások a múlt héten szinte soha nem lépték át az y-tengely 0% -os határát, annak ellenére, hogy felfelé haladtak, ami azt jelenti, hogy az opciók pesszimizmusban áraznak, és a kereskedők vásárolhatnak a lefelé mutató kockázat fedezésére. A jelenlegi óvatos piaci hangulat azonban megfordulhat, ha a Bitcoin szilárdan áll a 40 000 USDT jel felett.

A BTC egy hónapos és három hónapos implicit volatilitási torzulása. Forrás: OKEx

DOGE és ADA felhívja a figyelmet

Az Ether (ETH) a múlt héten felülmúlta a Bitcoint, amikor az intelligens szerződéses protokoll megkezdte az emelkedést 1300 USD-ról, megdöntve a korábbi csúcsokat, és pénteken új, minden idők legmagasabb pontját, 1 762 USDT-t állította be, az OKEx ETH spot árának megfelelően. Az ETH azonban nem tudta fenntartani a gyors lépést, majdnem 15% -ot visszahúzott, és 10% -os hozammal zárta a hetet.

A fő altcoinok közül a Dogecoin (DOGE) és a Cardano (ADA) volt a hét legfontosabb eseménye. Hála Elon Musk ismételt tweeteinek, amelyek a DOGE-t népszerűsítik, ami a lakossági befektetők hatalmas vásárlásához vezetett, ára egy hét alatt megduplázódott. A vasárnapi záróárig a DOGE meghaladta a Litecoin (LTC) piaci részesedését tekintve a hetedik helyet.

Az ADA szintén jelentős nyereséget könyvelhetett el, egy ponton meghaladta az 0,7 USDT-t és 96% -os heti hozammal zárult. Legutóbb az ADA volt ilyen drága a bikapiacon, 2018 januárjában. Ennek a fellendülésnek az oka valószínűleg a Mary frissítés sikeres bevezetése a nyilvános teszthálózathoz, amely közelebb hozza a Cardanót ahhoz, hogy több eszközből álló intelligens szerződéses platform legyen. Az ADA a piaci kapitalizáció szempontjából most a harmadik helyen áll, ha kizárjuk az USDT-t.

További jelentős altcoinok, amelyek heti nyeresége meghaladja a 20% -ot, a Polkadot (DOT) és a Stellar’s Lumen (XLM). Az XRP viszont volt az egyetlen fő negatív hozamú negatív hozam, 12% -kal.

A fő altcoinok heti hozama, 2/1-től 2/7-ig. Forrás: TradingView


A DeFi éles felhúzás után visszatér

A DeFi protokollokba rögzített összérték rendkívül gyorsan emelkedett az elmúlt hét napban, és ennek fő oka a DeFi zsetonok árának emelkedése. A TVL pénteken közel 50 milliárd dollárra ugrott, mielőtt visszavonult volna a jelenlegi 48,5 milliárd dollárjához – a DeBank adatai szerint.

A TVL szempontjából jelenleg az első három név a hitelezési protokollkészítő (MKR), az AAVE hitelezési protokoll (V1 + V2) és a BTC-hez kötött token WBTC.

A DeFi-ba zárolt teljes érték. Forrás: DeBank

A hozamokat nézve a legfontosabb DeFi tokenek mind fent voltak. Érdekes megjegyezni, hogy a múlt hétvége előtt a DeFi szektort nagy érdeklődés kísérte a piac iránt, és rendkívüli mértékben emelkedett. De szombaton, amikor a Bitcoin 40 000 USDT-t tesztelt, a szektor hatalmas visszahúzódást tapasztalt a profitszerzés miatt, miközben a Bitcoin dominanciája visszaállt.

Az AAVE felszállt 300 USDT-ről, gyorsan meghaladta az 500 USDT-t, és az OKEx minden idők legmagasabb pontját, 542 USDT-t érte el. Ezután azonban 28% -os visszahúzódást tapasztalt, támogatást talált 400 USDT közelében, mielőtt a hetet 472 USDT-n zárta, és heti 61% -os hozamot aratott. Ráadásul az alábbi táblázatban nem szereplő UMA óriási, 163% -os hozamot ért el a héten, és a közepén egy ponton közel 300% -kal emelkedett. Másrészt gyenge előadó volt a Yearn Finance (YFI), amely 11 millió dollár elfolyásával kizsákmányolást szenvedett el.

A legfontosabb DeFi tokenek heti visszatérése, 2/1-től 2/7-ig. Forrás: TradingView

Az intézményeknek nem sikerült üldözniük a tüntetést

A CME frissítette legújabb (február 2-i) Bitcoin határidős ügyleteit helyzetadatok február 6-án. Ebben a jelentési időszakban a Bitcoin megtapasztalta a "Elon gyűlés" és meghaladta a közel 4000 dollárt.

Ez idő alatt azonban a nyitott érdeklődés tovább csökkent 10 787-ről 9469-re, ami 15 hét legalacsonyabb szintje. Ez azt mutatja, hogy a rövid távú ár-visszapattanás nem fordította meg a piac bearish hangulatát.

Különösen az eszközkezelői számlák hosszú pozíciói 308-nál változatlanok maradtak, míg a rövid pozíciók továbbra is jelentősen növekedtek, tovább emelkedve 225-ről 357-re – ez új 24 hetes csúcs. Öt hónap alatt először a rövid pozíciók megelőzték a hosszú pozíciókat, ami azt mutatja, hogy az eszközkezelők pesszimisták maradnak annak ellenére, hogy az ár fellendült.

CME Bitcoin határidős adatok – A vagyonkezelői számlák száma hosszú és rövid. Forrás: Quandl

A tőkeáttételes alapok számláin is hosszú pozícióik tovább csökkentek 3 605-ről 3031-re, ami 17 hetes mélypontot jelent. Míg a rövid pozíciókat 7991-ről 7224-re csökkentették. A tőkeáttételes alapok a harmadik egymást követő héten mindkét irányban csökkentették pozícióikat, és a hosszú pozíciók csökkenése lényegesebb volt, mint a rövid pozíciók esetében, ami megmutatja a bearish hozzáállásukat.

CME Bitcoin határidős adatok – A tőkeáttételes alap számlák száma hosszú és rövid. Forrás: Quandl

Összességében az intézményi befektetők koherensen kifejezték a piac iránti bizalom hiányát, ami eltérést eredményezett a bearish hangulatuk és a Bitcoin fellendülő árteljesítménye között..

Előretekintés a héten

A kriptotérben a legfontosabb esemény a chicagói árutőzsde mai ETH-határidős piacának elindítása. Három évvel ezelőtt a CME piacra dobta a BTC határidős ügyleteket, amelyek egybeestek az utolsó bikapiac csúcsával. Nyilvánvaló, hogy a piac most egészen más, mint három évvel ezelőtt volt, és a CME fontos eszközévé vált az intézményi befektetőknek a kriptovaluta-piac kitettségének fenntartásában. A CME listázása tovább fokozhatja Ether elfogadását az intézmények között, de rövid távú hatása a piacra még nem látható.

Nem OKEx kereskedő? Ismerje meg, hogyan kezdje meg a kereskedést!

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map