A fedezeti hitelarány a legmagasabb pontra emelkedik a március közepi összeomlás óta: határidős péntek

A határidős péntek a negyedéves Bitcoin határidős ügyletek heti áttekintése az OKEx-en.

Az elmúlt hét nap során a Bitcoin (BTC) árát két különböző kereskedési tartományra osztották fel. Április 6-án áttörte korábbi, az OKEx BTC negyedéves határidős árfolyama alapján elért 7,100 dolláros ellenállási szintjét, az amerikai részvények éles erősödését követően..

A Bitcoin az elmúlt négy napban a szűk 7,100–7,500 dolláros konszolidációs zónában fut, de a kereskedési volumen csökkenése továbbra is aggasztó a bikák számára.

Az OKEx kereskedési adatait áttekintve további piaci jeleket találhatunk. A short ügyletek hangulata április 6. óta csökken, mivel a negyedéves határidős ügyletek továbbra is pozitív prémiumokat mutatnak.

Emellett az árrés hitelezési ráta 0,76-ra emelkedett, ami a legmagasabb érték a március közepi összeomlás óta, ami egyértelműen mutatja a rövid lejáratú eladási szenvedély fáradtságát..

OKEx BTC negyedéves határidős (BTCUSD0626) óránkénti diagram. Forrás: OKEx

OKEx kereskedési adatok leolvasása

További mutatók felfedezéséhez látogasson el az OKEx kereskedési adatok oldalára.

BTC hosszú / rövid arány

A BTC Long / Short arány 0,8 és 1,07 között maradt. Röviden meghaladta az 1,0-et a múlt hétvégén, ami a március 12-i összeomlás után ritka eset volt, ami a piaci bizalom helyreállítását jelzi. Az arány most 0,9 körül mozog, ami normális szám, amikor a BTC kereskedés konszolidációs tartományba esik.

Adatgyűjtési idő: 4/3-tól 12: 00-tól 4: 10-ig 12: 00-ig (UTC)

A Hosszú / Rövid Ráta a hosszú pozíciókat nyitó felhasználók teljes számának és a rövid pozíciók nyitásának arányát mutatja egy bizonyos időtartam alatt. Az arányt minden határidős és örökös csereügyletből állítják össze. A felhasználó hosszú / rövid oldalát a BTC-ben megadott nettó pozíciója határozza meg.

A származtatott ügyletek piacán, amikor hosszú pozíció van nyitva, kiegyensúlyozottnak kell lennie egy rövid pozíciónak is. A hosszú pozíciók teljes számának meg kell egyeznie a rövid pozíciók teljes számával. Ha az arány alacsony, ez azt jelzi, hogy többen tartanak rövidnadrágot.

BTC alapja

A BTC alapja gyorsan felmászott körülbelül 60 dollárra, miután a Bitcoin árfolyama április 6-án áttörte a 7100 dolláros ellenállást. A pozitív prémium négy napja van érvényben, ami a piaci bizalom erősödését tükrözi. A negyedéves határidős ügyletek jelenleg 45 dolláros prémiumot mutatnak.


Adatgyűjtési idő: 4/3-tól 12: 00-tól 4: 10-ig 12: 00-ig (UTC)

Ez a mutató a negyedéves határidős árat, azonnali index árat és az alapkülönbséget mutatja. Egy adott idő alapja megegyezik a negyedéves határidős árral, levonva az azonnali index árát.

A határidős ár tükrözi a kereskedők elvárásait az alapul szolgáló eszköz, jelen esetben a Bitcoin árával kapcsolatban. Ha az alap pozitív, az azt jelzi, hogy a piac optimista. Ha az alap negatív, az azt jelzi, hogy az általános piac pesszimista. A negyedéves határidős alapok jobban jelzik a hosszú távú piaci trendet. Ha az alap magas (akár pozitív, akár negatív), az azt jelenti, hogy több hely van az arbitrázsra.

Nyílt kamat és kereskedési volumen

A nyitott kamat (OI) lassan emelkedik, a múlt pénteki 4,02 milliárd szerződésből a jelenlegi 4,69 milliárd szerződésig (1 szerződés = 10 USD). A nehéz kereskedési időszakok április 6-án, hétfőn és április 9-én, csütörtökön voltak, az OI felhalmozódásával együtt.

Bár a jelenlegi OI még mindig jóval alacsonyabb, mint a februári csúcs, 12,3 milliárd szerződés, az OKEx a hét közepén felülmúlta a Bitmex-et a BTC OI-ban. Ferde. Az OKEx 0,62 milliárd dollárt tett közzé az OI-ban, szemben a Bitmex 0,60 milliárd dollárjával.

Adatgyűjtési idő: 4/3-tól 12: 00-tól 4: 10-ig 12: 00-ig (UTC)

A nyitott kamat a fennálló határidős ügyletek / csereügyletek teljes száma. A kereskedési volumen a határidős ügyletek és az örökös csereügyletek teljes kereskedési volumene egy adott időszakban.

Ha 2000 hosszú és 2000 rövid szerződés van nyitva, akkor a nyitott kamat 2000 lesz. Ha a kereskedési volumen megugrik, és a nyitott kamat rövid időn belül csökken, ez azt jelezheti, hogy sok pozíció zárva van, vagy kényszerültek felszámolásra. Ha mind a kereskedési volumen, mind a nyitott kamat nő, ez azt jelzi, hogy sok pozíció nyitott.

BTC fedezeti hitelnyújtási arány

Az elmúlt hét nap során a BTC fedezeti hitelaránya április 3-i, 0,4-es mélypontról a jelenlegi szintre, 0,76-ra emelkedett. Érdemes megjegyezni, hogy a 0,76 a legmagasabb érték a március közepi összeomlás óta, ami egyértelműen mutatja a short ügyletek fáradtságát.

Adatgyűjtési idő: 4/3-tól 12: 00-tól 4: 10-ig 12: 00-ig (UTC)

A fedezeti hitelkamatláb az azonnali piaci kereskedési adatok, amelyek az USDT-t kölcsönvevő felhasználók és a BTC-t USDT-értékben felvevő felhasználók arányát mutatják egy adott időszakban. Ez az arány a kereskedőket is segíti abban, hogy megvizsgálják a piaci hangulatot. Általában az USDT-t felvevő kereskedők célja a BTC vásárlása, a BTC-t pedig az alapul szolgáló érme rövidítése.

Ha a fedezeti hitelezési arány magas, ez azt jelzi, hogy a piac bullish. Ha az árrés hitelezési arány alacsony, ez azt jelzi, hogy a piac csökkenő. Ennek az aránynak a rendkívüli száma történelmileg megfordítási időt jelzett.

A kereskedők meglátásai

Robbie, az OKEx befektetési elemzője

A piaci hangulat felmelegedik, de óvakodnunk kell a lakossági befektetők optimizmusától, akik gyakran a piac ellentétes irányába mutatnak. Alapvető szempontból nem láttam sok javulást. A mennyiségi rally hiánya pedig gyakran jelentős árhúzással ér véget.

A 7050 dollár alatti csökkenés tovább visszaszoríthatja az árat az értékes támogatási zónába, közel 6700 dollárhoz. Ha az ár továbbra is 7100 dollár felett tarthat, akkor újabb lökést láthatunk 8000 dollárra.

Xuanhaimmoer, TradingView Szerző

A piac óvatos, amikor megpróbálja átlépni a 7300–7 400 dolláros küszöböt. A bikák megpróbálják átlépni az ellenállást, de a gyengeség jelei kezdenek kialakulni. A medvék bármikor megjelennek, amikor élesen eladják a 7000 dollárt. Ha ez a terület megtörik, a bikáknak újragondolniuk kell erejüket, a medvék elárasztják.

A Bitcoin ára nagy esésnek lesz tanúja, ha nem tudja meghaladni a 7000 dolláros pszichológiai árat. A célár pedig eladási ár esetén 6500 dollár lesz. Ha a bikák sikeresen megvédik a célpontot 7000 dollárnál, akkor az ár valószínűleg eléri a 7600-7900 dollárt.

Jogi nyilatkozat: Ezt az anyagot nem szabad alapul venni a befektetési döntések meghozatalakor, és nem lehet úgy értelmezni, mint a befektetési tranzakciók folytatására vonatkozó ajánlást. A digitális eszközök kereskedése jelentős kockázattal jár, és a befektetett tőke elvesztését eredményezheti. Gondoskodnia kell arról, hogy teljes mértékben megértse a kockázatot, és figyelembe vegye tapasztalatát, befektetési céljait, és szükség esetén független pénzügyi tanácsot kérjen

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map