A határidős adatok vegyes jeleket adnak, mivel a Bitcoin követi a magas kockázatú eszközöket: határidős péntek

A határidős péntek a negyedéves Bitcoin határidős ügyletek heti áttekintése az OKEx-en.

Bitcoin (BTC) az ár szűk sávban, 9500 és 10 000 dollár között változott a héten, majd egy hirtelen csökkenés következtében csütörtökön már 9 033 dollár volt, az OKEx negyedéves jövőjének megfelelően (BTCUSD0925) ár. A vezető digitális fizetőeszköz azonban azóta 9 400 dollárra tért vissza az írás idején.

A tegnapi nagy visszahúzás összhangban volt a globális piaci magatartással a magas kockázatú eszközök tekintetében. A. Által nyújtott gazdasági kilátásokkal Federal Reserve és a kétmilliomodik koronavírus eset az Egyesült Államokban számoltak be, a Volatilitási Index (VIX) ismét megugrott. A VIX történelmileg megmozdult ellentétben a Bitcoinéval irány.

Eközben az OKEx kereskedési adatai vegyes jeleket mutattak. A 100 dollár alatti negyedéves határidős prémium továbbra is középtávú bizalmat mutat, de az 1,0 alatti hosszú / rövid és a 2,0 alatti fedezeti hitelarány azt jelzi, hogy a kiskereskedők leterítették állományaikat.

A nyílt kamat (OI) csökkenése szintén bizonyos nyereségvállalásra utal, de a kereskedők várakozási és várakozási megközelítést szeretnének alkalmazni, amíg a piac irányt nem választ.

BTC USD diagramOKEx BTC negyedéves határidős (BTCUSD0925) 1D diagram. Forrás: OKEx

OKEx kereskedési adatok leolvasása

További mutatók felfedezéséhez látogasson el az OKEx kereskedési adatok oldalára.

BTC hosszú / rövid arány

A hosszú / rövid arány 1,2 alatt volt az elmúlt hét napban. A keddi 1,0 alá esés után ismét rövid ideig emelkedett, de a csütörtöki visszahúzás 0,9-re csökkentette az arányt, ami a rövid pozíciók felé történő elmozdulásra utal..

Bitcoin hosszú rövid arányAdatgyűjtési idő: 6/5 0:00 és 6/12 6:00 között (UTC)

A Long / Short Ratio összehasonlítja a hosszú pozíciókat nyitó felhasználók teljes számát a rövid pozíciókat nyitókkal. Az arányt az összes határidős és örökös csereügyletből állítják össze, és a felhasználó hosszú / rövid oldalát a BTC nettó pozíciója határozza meg.

A származtatott ügyletek piacán, amikor egy hosszú pozíciót nyitnak, akkor azt egy rövid pozíció egyensúlyozza ki. Ez azt jelenti, hogy a hosszú pozíciók teljes számának meg kell egyeznie a rövid pozíciók teljes számával. Ha az arány 1 alatt van, ez azt jelzi, hogy többen tartanak rövidnadrágot és fordítva.

BTC alapja

A legújabb kéthavonta megjelenő határidős ügyletek ma léptek életbe BTCUSD0925 nak nek BTCUSD1225, és az induláskor magas, 140 dolláros prémiumot láttunk.


A negyedéves szerződés jövője most van BTCUSD0925 ahelyett BTCUSD0626, prémiuma pedig a hét közepén 200 dollár körüli szintről most kevesebb mint 100 dollárra csökkent. Közép- és hosszú távon azonban továbbra is mutat némi bizalmat a piaci szereplők körében.

BTC alapjaAdatgyűjtési idő: 6/5 0:00 és 6/12 6:00 között (UTC)

Ez a mutató mutatja a negyedéves határidős árat, azonnali index árát, valamint a köztük lévő alapkülönbséget. Egy adott idő alapja megegyezik a negyedéves határidős árral, levonva az azonnali index árát.

A határidős ár tükrözi a kereskedők elvárásait a bitcoin árával kapcsolatban. Ha az alap pozitív, az azt jelzi, hogy a piac bullish. Ha az alap negatív, az azt jelzi, hogy a piac bearish.

Nyílt kamat és kereskedési mennyiség

A nyílt kamat (OI) csütörtökön tetőzött 6,6 millió szerződésnél (1 szerződés = 100 dollár), de az ár csökkenésével jelentősen, 5,8 millióra csökkent. A lépés azt jelzi, hogy néhány korábban nyitott rövidnadrággal rendelkező bálna nagy felszámolások mellett bezárta pozícióit.

Bitcoin nyílt kamatAdatgyűjtési idő: 6/5 0:00 és 6/12 6:00 között (UTC)

A nyitott kamatláb a fennálló határidős ügyletek / swapok teljes száma, amelyeket egy adott napon még nem zártak le.

A kereskedési volumen a határidős ügyletek és az örökös csereügyletek teljes kereskedési volumene egy adott időszakban.

Ha 2000 hosszú és 2000 rövid szerződés van nyitva, akkor a nyitott kamat 2000 lesz. Ha a kereskedési volumen megugrik, és a nyitott kamat rövid időn belül csökken, ez azt jelezheti, hogy sok pozíció zárva van, vagy kényszerültek felszámolásra. Ha mind a kereskedési volumen, mind a nyitott kamat nő, ez azt jelzi, hogy sok új pozíció nyílt.

BTC fedezeti hitelnyújtási arány

A fedezetkölcsön-ráta nagymértékben ingadozott a héten, ami arra utal, hogy a kereskedők nem túl magabiztosak. A csütörtöki zuhanás után az arány nemrégiben 1,94-es mélypontot ért el, és most 2,0 közelében jár, ami a spot piac rövid távú bearish hangulatát tükrözi..

Bitcoin fedezeti hitelnyújtási arányAdatgyűjtési idő: 6/5 0:00 és 6/12 6:00 között (UTC)

A fedezet hitelezési aránya az azonnali piaci kereskedési adatok, amelyek az USDT-t kölcsönvevő felhasználók és az USDT-értékben BTC-t kölcsönzők közötti arányt mutatják egy adott időszakban.

Ez az arány a kereskedőket is segíti a piaci hangulat felmérésében. Általánosságban elmondható, hogy az USDT-t kölcsönvevők célja a BTC vásárlása, a BTC-t felvevő pedig rövidítése.

Ha a fedezeti hitelarány magas, az azt jelzi, hogy a piac bullish. Amikor alacsony, ez azt jelzi, hogy a piac bearish. Ennek az aránynak a szélsőértékei történelmileg a trend megfordulását jelzik.

Kereskedői betekintés

Robbie, az OKEx befektetési elemzője

A csütörtöki összeomlás után a 9300 dolláros támogatás fontos szint lett. E szint alá törve nagy valószínűséggel 8500-at tesztelnek. A pénteki gyors fellendülés azonban megnehezítette a kereskedők túlzott pesszimistáját. Most, hogy a Bitcoin korrelációja más, nagy kockázatú eszközökkel ismét reflektorfénybe kerül, a kereskedőknek előnyös lehet, ha figyelik a különböző piacokat.

Jogi nyilatkozat: Ezt az anyagot nem szabad alapul venni a befektetési döntések meghozatalához, és nem lehet úgy értelmezni, mint a befektetési tranzakciók folytatására vonatkozó ajánlást. A digitális eszközök kereskedése jelentős kockázattal jár, és a befektetett tőke elvesztését eredményezheti. Gondoskodnia kell arról, hogy teljes mértékben megértse a kockázatot, és figyelembe vegye tapasztalatát, befektetési céljait, és szükség esetén független pénzügyi tanácsot kérjen

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map