A hétfői piaci összeomlást követően több kriptovaluta is felülmúlta a Bitcoint

A Bitcoin árcsökkenését helyreállítás követte, de néhány kriptovaluta, köztük sok DeFi token, megverte a Bitcoin hozamát – Market Update

A kriptopénzpiac jelentős volatilitáson ment keresztül az elmúlt héten. Először a Bitcoin 36 000 dollárról 42 000 dollárra emelkedett január 7–8., Csütörtök és péntek között. De akkor a vezető kriptovaluta kedvezőtlenül hatott, és négy napig folytatta az esést, és elérte az alacsony szintet, közel 30 298 dollárhoz – ez csaknem 28% -os csökkenés az OKEx BTC Index árának megfelelően.

Eközben a kriptopénzek teljes piaci kapitalizációja jelentősen csökkent, 1,1 billió dollárról 850 milliárd dollárra esett vissza. Január 13-án, szerdán erős visszapattanással – elsősorban a hírek miatt, amelyek szerint a Grayscale újranyitotta befektetési bizalmát – a Bitcoin mára megtérítette veszteségeinek közel 70% -át.

Ugyanebben az idõszakban megfigyeltük, hogy a különbözõ szektorok kriptovalutái jobban teljesítettek, mint a Bitcoin, és a piaci eladást követõen gyors, V alakú megfordítást tettek közzé, hogy új heti csúcsokat érjenek el. Ebben a piaci kommentárban megvizsgáljuk ezen erős teljesítmények okait.

Három szektor kriptovalutái felülmúlták a Bitcoint a legutóbbi retracement után. Forrás: QKL123

Polkadot V-alakú megfordulást lát a közelgő résidő-aukció miatt

A legutóbbi visszavágás utáni leggyorsabb fellendülés a Polkadot (DOT) ökoszisztémában volt tapasztalható, ahol a DOT és a Kusama (KSM) az index 87, illetve 6% -át teszi ki. Január 11-én a Polkadot döntő mérföldkőhöz érkezett fejlődésében, amikor ejtőernyős regisztrációkat nyitott meg a Rococo V1 tesztnet számára.

Az ejtőernyős résidők kulcsfontosságúak a Polkadot hálózat számára, és korlátozott számuk miatt árverésre kerülnek. Minden Polkadot ökoszisztéma-projekt licitálhat egy résidőre a DOT megszerzésével, és a nyertesek ezután lehetőséget kapnak arra, hogy hídon keresztül csatlakozzanak a Polkadot-hoz., valamint egyéb előnyöket. Eközben az OKEx tegnap bejelentette a Polkadot ejtőernyős rés aukciójának támogatását is.

Ezek az események rövid távon egyértelműen fellendítették a DOT iránti keresletet, ami gyors V alakú árfolyam-megforduláshoz vezetett. Ma UTC 8: 00-kor a DOT az elmúlt két napban körülbelül 70% -kal emelkedett a 7,20 dolláros szintről, és továbbra is lendületes lendületet adott a résidők aukciós eseményei felé..

Polkadot növekvő ökoszisztémának tanúja, 109 aljzat alapú projekt fejlesztés alatt áll. Forrás: PolkaProject

A szürkeárnyalatos támogatás néhány magánéleti érmét felszínen tartott

Január 10-én Barry Silbert, a Grayscale alapítója és volt vezérigazgatója, előléptették két privát valuta – Zcash (ZEC) és Horizen (ZEN) – a Twitterén. Az időzítés egybeesett a Bitcoin legújabb retracementjével, ami miatt a magánélet valutaszektora sokkal kevésbé esett ebben a korrekcióban. Mindkét token körülbelül 80% -kal emelkedett az elmúlt hét kereskedési napban, január 14-én, UTC-ben reggel 8: 00-kor, jelentősen felülmúlva a piac többi részét.. 

Mivel ez a két magánvaluta a Grayscale egyetlen eszköz termékei alá tartozik, továbbra is vonzhatják az intézményi tőkét. További altcoinok adatvédelmi funkciókkal: Monero (XMR) és DASH.

A Grayscale 2021-ben megnövekedett részesedése gyorsabb áremelkedést eredményezett a ZEC és a ZEN számára. Forrás: bybt


A DeFi szektor a korrekciók ellenére is fennáll

A DeFi Pulse adatai azt mutatják, hogy a DeFi protokollokba zárt összérték a múlt héten először 21,1 milliárdról 23,1 milliárd dollárra nőtt. Ehhez társult a Bitcoin árának 36 000 dolláros szintről minden idők legmagasabb szintjére emelkedése, valamint az éter (ETH) árának 1200 dollárról 1350 dollárra történő emelkedése. Az ezt követő összeomlásban azonban a likviditási szolgáltatók kivonultak a bányászati ​​állományokból, aminek következtében a TVL január 13-án 20,5 milliárd dollárig esett, majd visszaállt a jelenlegi 22,4 milliárd dolláros szintre..

A TVL-t érintette a piaci zuhanás, de gyorsan felépült. Forrás: DeFi Pulse

A DeFi szektor egésze meglehetősen gyorsan visszanyerte bullish lendületét, főleg a hitelezési protokoll token AAVE és szintetikus eszköz protokoll Synthetix (SNX). A fellendülés oka részben az volt, hogy közzétette az Egyesült Államok pénzellenőrének irodáját egy cikket megvitatni "önvezető bankok" DeFi protokollokra épült.

Az elmúlt néhány órában az AAVE és az SNX ára egyaránt új csúcsokat döntött. Az AAVE a LEND irányítási token átnevezése. 2020 elején a LEND ára körülbelül 0,01 dollár volt. Október 3-án a LEND-et 100: 1 arányban átalakították AAVE-vé. Az AAVE ára most 143 dollár, ami valamivel több mint egy év alatt több mint 140-szeres megtérülést jelent. Hasonlóképpen, az SNX ára 2020 elején 1,20 dollár volt, és 13-szoros nyereséget ért el a jelenlegi 16 dolláros áron.

DeFi Pulse az adatok azt mutatják, hogy az Aave és a Synthetix jelenleg a 2. és 5. helyen állnak a TVL szempontjából, és mindkettőjüknek több mint 2,70 milliárd dollár van bezárva. Ráadásul a bevételek 30 napos változását tekintve mindkét protokoll nagyon gyorsan és szilárd alapokkal növekszik.

Az Aave és a Synthetix rendkívül gyorsan növekszik a bevételek és a TVL tekintetében. Forrás: Token Terminal

Az elmúlt hét nap teljes megtérülését tekintve, január 14-én, UTC 8: 00-kor, a SushiSwap (SUSHI) és az yearn.finance (YFI) 40% körüli hozammal túllépte a DeFi szektort, és jelentősen felülmúlta a Bitcoin 10 % nyereség ugyanabban az időkeretben. Úgy tűnik, hogy e két protokoll összeolvadása kedvez nekik. Meg kell azonban jegyezni, hogy a baleset során, amikor az LP-k megpróbáltak kirohanni az ajtón, az Ethereum gázdíjai átmentek a tetőn.

Az Ethereum magas gázdíjai a drámai piaci ingadozások idején vonzóvá teszik a 2. réteg megoldásait. Forrás: Glassnode

Annak ellenére, hogy a Bitcoin a piacvezető, újra és újra láthattuk, hogy az ésszerűen szilárd alapokkal rendelkező altcoinok általában jobban teljesítenek a BTC-nél a bikapiac különböző szakaszaiban, főleg, hogy a BTC vagy stagnál, vagy átmeneti korrekciókkal szembesül. Ennek ellenére a legtöbb altcoin, amint az a "Crypto Winter" 2018-ban szintén jelentősen magasabb hátrányos kockázatokat mutat a Bitcoinhoz képest, amikor az árapály csökkenőre fordul.

Nem OKEx kereskedő? Ismerje meg, hogyan kezdje meg a kereskedést!

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map