A kereskedők nem számíthattak arra, hogy a Bitcoin emelkedik 10 ezer dollárra, a jelenlegi FOMO jelezheti a kilépést: határidős péntek

A Futures Friday egy negyedéves negyedéves Bitcoin-határidős jelentés az OKEx-en.

Utolsó Futures Friday frissítésünk óta a Bitcoin (BTC) 12,5 százalékot erősödött. A BTC 8.000 dollárról 9.900 dollár körüli árfolyamra emelkedett az OKEx negyedéves jövőbeli (BTCUSD0626) árfolyama szerint..

Csütörtök későig (UTC) a Bitcoin ára átlépte a 10 000 dollárt, amely szintet legutóbb február 24-én látott. Ennek során a vezető digitális fizetőeszköz áttörte a legfontosabb ellenállási szinteket: 9 200 dollár és 9 500 dollár.

Az e heti rallynak van értelme, amikor a Bitcoin a május 11-e körül tervezett harmadik blokk-jutalom felező eseményhez közeledik, de meghaladja azt, amit a kiskereskedők várhatóan vártak.

Az OKEx kereskedési adatait megnézve láthatjuk, hogy a BTC Long / Short Ratio továbbra is 1,0 körül mozgott a héten, jelezve, hogy nem sok kiskereskedő kötött hosszú fogadást a határidős piacon.

Eközben a BTC alapja optimista kilátásokat tükröz, mivel a prémium az árrallyval együtt egyre bővült. Ráadásul a fedezeti hitelarány azt mutatja, hogy az azonnali piaci vásárlás volt a fő mozgatórugó.

OKEX BTC / USDOKEx BTC negyedéves határidős (BTCUSD0626) 1H diagram. Forrás: OKEx

OKEx kereskedési adatok leolvasása

További mutatók felfedezéséhez látogasson el az OKEx kereskedési adatok oldalára.

BTC hosszú / rövid arány

A BTC Long / Short arány nem emelkedett az árral, ehelyett csökkent a hét folyamán, jelezve, hogy sok kiskereskedő kihagyta ezt a lehetőséget.

Jelenleg ez az arány 1,1-nél tart, és valószínűleg nem tapasztal drasztikus emelkedést, mivel a piaci szereplők várhatóan fedezik az azonnali pozícióikat tőkeáttételes rövidnadrággal a derivatívák piacán..

OKEX BTC hosszú / rövidAdatgyűjtési idő: 5/1 8:00 és 5/8 8:00 (UTC)

A Long / Short Ratio a hosszú pozíciókat nyitó felhasználók teljes számának és a rövid pozíciók nyitásának arányát mutatja. Az arányt minden határidős és örökös csereügyletből állítják össze. A felhasználó hosszú / rövid oldalát a BTC-ben megadott nettó pozíciója határozza meg.

A származtatott ügyletek piacán, amikor hosszú pozíció van nyitva, kiegyensúlyozottnak kell lennie egy rövid pozíciónak is. A hosszú pozíciók teljes számának meg kell egyeznie a rövid pozíciók teljes számával. Ha az arány alacsony, ez azt jelzi, hogy többen tartanak rövidnadrágot.


BTC alapja

A BTC Basis néhányszor negatív területre lépett a hét folyamán, de a csütörtöki rallyval meredeken emelkedett. Az OKEx BTC Quarterly Future prémiuma negatívról 100 dollárra nőtt csütörtökön, majd visszahúzódott 50 dollárra, de még mindig messze van a márciusi csúcsától, a 400 dollártól.

BTC alapdiagramAdatgyűjtési idő: 5/1 8:00 és 5/8 8:00 (UTC)

Ez a mutató a negyedéves határidős árat, azonnali index árat, valamint az alapkülönbséget mutatja. Egy adott idő alapja megegyezik a negyedéves határidős árral, levonva az azonnali index árát.

A határidős ár tükrözi a kereskedők elvárásait a bitcoin árával kapcsolatban. Ha az alap pozitív, az azt jelzi, hogy a piac bullish. Ha az alap negatív, az azt jelzi, hogy a piac bearish.

A negyedéves határidős alapok jobban jelzik a hosszú távú piaci trendet. Ha az alap magas (akár pozitív, akár negatív), az azt jelenti, hogy több hely van az arbitrázsra.

Nyílt kamat és kereskedési mennyiség

A nyitott kamat (OI) 5,8 millió szerződésre (1 szerződés = 100 USD) halmozódott fel 5,12 millióról, mielőtt a rövidnadrágot csütörtökön felszámolták volna. A mai napig a kereskedési volumen továbbra is magas volt, miközben az OI ismét 5,77 millió szerződés felé halad.

BTC határidős nyitott kamatAdatgyűjtési idő: 5/1 8:00 és 5/8 8:00 (UTC)

A nyitott kamatláb a fennálló határidős ügyletek / csereügyletek teljes száma, amelyeket egy adott napon még nem zártak le.

A kereskedési volumen a határidős ügyletek és az örökös csereügyletek teljes kereskedési volumene egy adott időszakban.

Ha 2000 hosszú és 2000 rövid szerződés van nyitva, akkor a nyitott kamat 2000 lesz. Ha a kereskedési volumen megugrik, és a nyitott kamat rövid időn belül csökken, ez azt jelezheti, hogy sok pozíció zárva van, vagy kényszerültek felszámolásra. Ha mind a kereskedési volumen, mind a nyitott kamat nő, ez azt jelzi, hogy sok pozíció nyitott.

BTC fedezeti hitelnyújtási arány

A fedezetkölcsön-ráta gyorsan, 2,0 hétről 3,5-re emelkedett, három héten keresztül egymás után. Az arány most visszatért a legmagasabb szintre március közepe óta, és összhangban van a jelenlegi piaci megfigyelésekkel kapcsolatban az erős spot vásárlásokkal kapcsolatban, amelyek támogatják ezt az árnövekedést..

BTC fedezeti hitelezésAdatgyűjtési idő: 5/1 8:00 és 5/8 8:00 (UTC)

Az árrés hitelkamatláb az azonnali piaci kereskedési adatok, amelyek az USDT-t kölcsönvevő felhasználók és a BTC-t USDT-értékben felvevő felhasználók arányát mutatják egy adott időszakban.

Ez az arány a kereskedőket is segíti abban, hogy megvizsgálják a piaci hangulatot. Általában az USDT-t felvevő kereskedők célja a BTC megvásárlása, a BTC-t felvevő pedig rövidítésre törekszik.

Ha a fedezeti hitelarány magas, ez azt jelzi, hogy a piac bullish. Amikor alacsony, ez azt jelzi, hogy a piac bearish. Ennek az aránynak a szélsőértékei történelmileg a trend megfordulását jelzik.

Kereskedői betekintés

Robbie, az OKEx befektetési elemzője

Az elmúlt két hétben fenntartottam, hogy a BTC rövidítése nem biztos, hogy ideális a felezés előtt. Mivel most már csak négy napunk van hátra az esemény előtt, arra számítok, hogy a BTC ára teszteli a zónát 10 300 és 10 500 dollár között. A 10 500 dollár azonban kulcsfontosságú ellenállás, és nehéz lehet legyőzni.

Ha a BCH és a BSV halvingokat vesszük referenciaként, akkor is jó esély van arra, hogy a BTC rövid távú árcsökkenéssel nézzen szembe az esemény után.

Noha a fenti mutatók jelenleg nincsenek túlmelegedve, a kiskereskedők bármely FOMO-ja, amelyhez újabb meredek áremelkedés társul, azt jelezheti, hogy ideje eladni.

Jogi nyilatkozat: Ezt az anyagot nem szabad alapul venni a befektetési döntések meghozatalakor, és nem lehet úgy értelmezni, mint a befektetési tranzakciók folytatására vonatkozó ajánlást. A digitális eszközök kereskedése jelentős kockázattal jár, és a befektetett tőke elvesztését eredményezheti. Gondoskodnia kell arról, hogy teljes mértékben megértse a kockázatot, és figyelembe vegye tapasztalatát, befektetési céljait, és szükség esetén független pénzügyi tanácsot kérjen

Kövesse az OKEx-et:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map