A kiskereskedelem kihasználta a múlt heti BTC-gyűlést, miközben úgy tűnik, hogy az intézmények kimaradtak

A Market Watch Weekly a kriptopiacok és a fejlesztések áttekintése minden héten.

A múlt hét történelmi volt a Bitcoin számára, mivel árfolyama minden tőzsdén sikeresen meghaladta a 20 000 dolláros határt, új, minden idők legmagasabb pontját állítva. Vasárnap a Bitcoin az eddigi legmagasabb árat, 24 302 dollárt jegyezte, ami a vezető digitális valutának heti 24% -os hozamot adott az OKEx BTC Index árának megfelelően..

A piac az év legaktívabb kereskedési időszakába lép

Amellett, hogy a Bitcoin minden idők legmagasabb szintjét eléri, a mennyiség gyorsan növekszik. A BTC határidős ügyletek összesített heti volumene 270 milliárd dollárt ért el a származékos tőzsdéken, ami a piacok rendkívül aktív állapotát mutatja.

BTC határidős ügyletek – Összesített napi mennyiségek. Forrás: ferde

Ugyanakkor a nyílt érdeklődés szombaton minden idők legmagasabb szintjét, 8,9 milliárd dollárt érte el, az OKEx az összes tőzsdét 1,6 milliárd dolláros OI-val vezette. A jelenlegi 8,8 milliárd dolláros OI szintén jelentős 22% -kal magasabb a múlt héthez képest.

BTC határidős ügyletek – összesített nyitott kamat. Forrás: ferde

A Bitcoin árának párhuzamos emelkedésével és a kereskedési lázzal a BTC örökös swap piaci ára meghaladta az index árát, és a finanszírozási kamatok november utolsó hete után újabb csúcsot értek el. A túlzott finanszírozási ráta növekvő tőkeáttételt jelez a piacon.

A BTC örökös swap finanszírozási rátákat. Forrás: ferde

Sőt, mivel a negyedéves határidős és opciós elszámolás dátuma pénteken közeleg, arra számítunk, hogy a Bitcoin a következő napokban nagyobb volatilitást tapasztalhat. Számos lejáró opció vezethet az ár felé történő elmozdulásához "Max Pain," amely a legnyitottabb szerződéses eladásokkal és lehívásokkal járó kötési árfolyam, és lejáratkor pénzügyi veszteséget okozna a legtöbb opciótulajdonos számára. Jelenleg a Max Pain ára 23 750 dollár körül mozog, a CoinOptionsTrack adatai szerint.

Max Pain a december 25-ig lejáró opciós szerződésekhez. Forrás: CoinOptionsTrack

Az intézményi befektetők kimaradtak a nagy lépésből

A CME kiadta a legújabb (december 15-i állapotú) Bitcoin határidős ügyleteket helyzetadatok december 19-én. Ez a beszámolási időszak közvetlenül azelőtt ért véget, hogy a Bitcoin befejezte volna a 20 000 dolláros márka történelmi kitörését, bemutatva ezzel a különböző számlák pozícióit a felgyorsult felfelé történő kitörés hatására..

A nyitott kamat folyamatosan csökkent az elmúlt három jelentési időszakban, 11 750-ről 11 370-re. Ez továbbra is azt mutatja, hogy az intézményi befektetők profitot szedtek, és hogy nagyrészt elmaradtak a legutóbbi tüntetésből.


Az eszközkezelők hosszú pozíciói 544-ről 492-re csökkentek, míg a rövid pozíciók 11-ről 26-ra növekedtek, ami arra utal, hogy tévesen ítélték meg a piac felfelé törését. A tőkeáttételes alapok hosszú pozíciói 4 365-ről 3946-ra csökkentek, míg a rövid pozíciók egyidejűleg 9 354-ről 8 702-re csökkentek. A mindkét irányú pozíciócsökkenés azt jelzi, hogy nem tudták megjósolni az árak emelkedését.

A nem jelentendő számlákon a rövid pozíciók is növekedtek a beszámolási időszak alatt, de továbbra is rendkívül magas hosszú-rövid arányt tartottak fenn. A hosszú pozíciók 3 403-ról 3 134-re csökkentek, míg a rövid pozíciók tovább emelkedtek 506-ról 606-ra.

CME Bitcoin határidős adatok – Nem bejelenthető, hosszú és rövid nadrágok száma. Forrás: Quandl

A PoW érmék felülmúlják a piacot

A múlt héten a fő altcoinok visszatéréseit tekintve a munkabiztonsági érmék általában felülmúlják a többi kriptovalutát, kihasználva a Bitcoin meredek emelkedését. Ezek közül a Litecoin heti 44,23% -os hozamot ért el, a Bitcoin Cash (BCH) 33,79% -os megtérüléssel együtt.

Míg az Ether (ETH) a héten 9,99% -kal gyarapodott, a BTC-vel szembeni ára folyamatosan csökkent. Nevezetesen, a származékos erőmű, a CME Group az indulásra kész Éter határidős jövő év február 8-án. Mivel a Bitcoin továbbra is a figyelem középpontjában áll, az alt szezon időbe telhet.

A főbb kriptovaluták heti hozama, 12 / 14–12 / 20. Forrás: TradingView

A DeFi-be zárt teljes érték meghaladta a 20 milliárd dollárt

A DeFi szektorban a zárolt teljes érték először múlt szombaton elérte a 20 milliárd dolláros határt, jelezve, hogy a DeFi fellendülése 2021-ig folytatódik.

A DeFi-ba zárolt teljes érték. Forrás: DeBank

A hozamokat tekintve a Synthetix (SNX) 31,37% -kal emelkedett a múlt héten a Coinbase tőzsdei bevezetése miatt. A decentralizált cserék natív jelzői pedig felülmúlják a többi szektort, a SushiSwap (SUSHI) és az Uniswap (UNI) 19,47% -kal, illetve 17,44% -kal ugrott meg. Másrészt az évfinanszírozás (YFI) nem teljesített jól a tágabb piachoz képest, a héten keresztül csak 1,85% -ot aratott.

A múlt héten a DeFi másik kiemelt eseménye a The Graph (GRT) volt. A projekt egy decentralizált adatindexáló protokoll, amely lekérdezi és tárolja az adatokat a blokklánc hálózatban. A GRT ára 0,78 dollárra emelkedett, ami 25-ször magasabb az egy hónappal ezelőtti nyilvános eladási árnál.

A legfontosabb DeFi tokenek heti visszatérése, 12 / 14–12 / 20. Forrás: TradingView

Előretekintés a héten

A demokrata és a republikánus vezetők ma mintegy 900 milliárd dollár értékű megállapodást kötöttek egy új koronavírus-mentesítési megállapodásban. Ez lehet az egyik oka az ún "Mikulás-rally" kockázati eszközökre.

A gazdasági helyzet valószínűleg fokozatosan javul, mivel az oltást hivatalosan forgalmazzák. De a világjárvány nagyon sújtja, az Egyesült Államok GDP-je 2020-ban meredeken, 5% -kal csökken. Ebben az évben a gazdaság még jobban romlani fog, mint a 2009-es pénzügyi válság idején..

A FactSet felmérése szerint a piac most az S-t várja&A P 500 index a következő év végére eléri a 4000-es határt. A nagy befektetési bankok is közzétették jóslataikat, a JPMorgan Chase adta a legoptimistább célt, 4400-at. Goldman Sachs 4300 célszintet adott. Az elmúlt 15 év statisztikáiból azonban úgy tűnik, hogy a piaci elemzők általában optimista oldalon állnak.

Végül a Federal Reserve mérleg teljes eszköze meghaladta a 30 billió dollárt. A kockázati eszközárak idei általános emelkedése nagymértékben támaszkodott a Federal Reserve eszközvásárlásaira és a rendkívül alacsony kamatlábakra. A 2021-es biztonságos kilépés módja a későbbi piaci figyelem középpontjába kerül, és a monetáris politika bármilyen változása nyomást gyakorolhat a piacra.

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map