A kiskereskedők óvakodnak a Bitcoin árának megtérülésétől a keddi kemény csepp: határidős péntek után

A határidős péntek a negyedéves Bitcoin határidős ügyletek heti áttekintése az OKEx-en.

Bitcoin’S (BTC) ára hullámvasúton haladt az elmúlt hét napban, a hét eleji gyors emelkedéssel kezdve, 10 548 dolláron volt a csúcs hétfő éjszaka. Kevesebb, mint 10 000 dollár feletti kereskedési nap után azonban a BTC kedden délután visszavonult, 9 995 dollárra esett vissza. Az ár azóta ismét felértékelődött és jelenleg 8850 dollár körül mozog az OKEx negyedéves jövője szerint (BTCUSD0626) piacon.

Ránéz OKEx kereskedési adatok, láthatjuk, hogy mind a BTC Long / Short Ratio, mind a Margin Hitel Ratio arra utalt, hogy a kiskereskedők e hét elején hajszolják az árfolyamot. A nyílt kamat (OI) ugyanakkor azt jelzi, hogy a nagy bálnák rövid pozíciókat nyitottak a hétfői kereskedési tartomány tetején, amikor a felszámolási megbízások nagy száma felemelte az árat.

Jelenleg a pozitív BTC-alap és a lassan helyreálló nyílt kamat azt sugallja, hogy a piaci hangulat továbbra is optimista, de a kiskereskedők óvatosak a hosszú pozíciókkal.

OKEx BTC USD árOKEx BTC negyedéves határidős (BTCUSD0626) 1D diagram. Forrás: OKEx

OKEx kereskedési adatok leolvasása

Látogatás OKEx kereskedési adatok oldal további mutatók feltárására.

BTC hosszú / rövid arány

Hétfő estétől keddig láthattuk, hogy a BTC hosszú / rövid aránya felfelé és lefelé mozog a Bitcoin árával párhuzamosan. Az arány kevesebb, mint hat óra alatt 1,76-ra nőtt 1,19-ről, ami azt jelzi, hogy a kiskereskedők kergetik a rallyt. Miután a kiskereskedők és a befektetők elkezdték a FOMO-tevékenységet, a piac azonban irányt váltott, és az arány visszaesett 1,1-re a keddi korrekciót követően.

Az arány jelenleg körülbelül ugyanazon a szinten marad (1.1) annak ellenére, hogy az ár 700 dollárra tért vissza, ami határozatlanságra és óvatosságra utal a kiskereskedők körében.

OKEx BTC hosszú / rövidAdatgyűjtési idő: 5/29 6: 00-tól 6: 5-ig 6: 00-ig (UTC)

A Long / Short Ratio összehasonlítja a hosszú pozíciókat nyitó felhasználók teljes számát a rövid pozíciókat nyitókkal. Az arányt az összes határidős és örökös csereügyletből állítják össze, és a felhasználó hosszú / rövid oldalát a BTC nettó pozíciója határozza meg.

A származtatott ügyletek piacán, amikor egy hosszú pozíciót nyitnak, akkor azt egy rövid pozíció egyensúlyozza ki. A hosszú pozíciók teljes számának meg kell egyeznie a rövid pozíciók teljes számával. Ha az arány alacsony, ez azt jelzi, hogy többen tartanak rövidnadrágot.

BTC alapja

Az OKEx BTC Quarterly Future prémiuma 160 dollárra emelkedett a hétfői gyűlés után. De a magas prémium és a magas finanszírozási ráta sok arbitrázs kereskedőt vonzott, akik rövid pozíciókba léptek, hogy kihasználják az árkülönbséget. A keddi éles árkorrekció 30 dollár alá csökkentette a prémiumot. Azonban a következő napokban ismét helyreállt, mivel a Bitcoin készen állt arra, hogy ismét teszteljen 10 000 dollárt.


BTC alapjaAdatgyűjtési idő: 5/29 6: 00-tól 6: 5-ig 6: 00-ig (UTC)

Ez a mutató a negyedéves határidős árat, azonnali index árat, valamint az alapkülönbséget mutatja. Egy adott idő alapja megegyezik a negyedéves határidős árral, levonva az azonnali index árát.

A határidős ár tükrözi a kereskedők elvárásait a bitcoin árával kapcsolatban. Ha az alap pozitív, az azt jelzi, hogy a piac bullish. Ha az alap negatív, az azt jelzi, hogy a piac bearish.

A negyedéves határidős alapok jobban jelzik a hosszú távú piaci trendet. Ha az alap magas (akár pozitív, akár negatív), az azt jelenti, hogy több hely van az arbitrázsra.

Nyílt kamat és kereskedési mennyiség

Az Open Interest (OI) feltárja a kriptográf bálnák viselkedésének lehetséges betekintését. Hétfő este a Bitcoin ára körülbelül 9 600 dollárról több mint 10 300 dollárra emelkedett, az OI pedig 640 millió szerződésről (1 szerződés = 100 dollár) 810 millióra nőtt. Láttuk, hogy az árcsúcs rövid pozíciók felszámolását váltotta ki, de az OI nem esett vissza.

Ez a viselkedés azt jelzi, hogy egyes bálnák rövid pozíciókat nyitottak a tartomány tetején, amikor a felszámolási megbízások felfelé emelték az árat. A keddi éles árkorrekció is ezt a nézetet támasztja alá.

Az OI lassan nőtt az elmúlt napokban, és várhatóan tovább növekszik, mivel a Bitcoin felértékelődik az árában.

BTC nyílt kamatAdatgyűjtési idő: 5/29 6: 00-tól 6: 5-ig 6: 00-ig (UTC)

A nyitott kamatláb a fennálló határidős ügyletek / swapok teljes száma, amelyeket egy adott napon még nem zártak le.

A kereskedési volumen a határidős ügyletek és az örökös csereügyletek teljes kereskedési volumene egy adott időszakban.

Ha 2000 hosszú és 2000 rövid szerződés van nyitva, akkor a nyitott kamat 2000 lesz. Ha a kereskedési volumen megugrik, és a nyitott kamat rövid időn belül csökken, ez azt jelezheti, hogy sok pozíció zárva van, vagy kényszerültek felszámolásra. Ha mind a kereskedési volumen, mind a nyitott kamat nő, ez azt jelzi, hogy sok pozíciót nyitottak.

BTC fedezeti hitelnyújtási arány

A fedezetkölcsön-ráta változása hasonló volt a fent tárgyalt hosszú / rövid arányhoz, de enyhe késéssel. Az arány 3,3-ról nőtt és kedden délután, közvetlenül az ár összeomlása előtt a 7,1-es csúcs fölé emelkedett. Azóta ez az arány nem javult és 2,5 körül mozog.

BTC fedezeti hitelnyújtási arányAdatgyűjtési idő: 5/29 6: 00-tól 6: 5-ig 6: 00-ig (UTC)

A fedezet hitelezési aránya az azonnali piaci kereskedési adatok, amelyek az USDT-t kölcsönvevő felhasználók és a BTC-t USDT-értékben felvevő felhasználók arányát mutatják egy adott időszakban.

Ez az arány a kereskedőket is segíti abban, hogy megvizsgálják a piaci hangulatot. Általában az USDT-t felvevő kereskedők célja a BTC vásárlása, a BTC-t felvevő pedig rövidítésre törekszik.

Ha a fedezeti hitelarány magas, az azt jelzi, hogy a piac bullish. Amikor alacsony, ez azt jelzi, hogy a piac bearish. Ennek az aránynak a szélsőértékei történelmileg a trend megfordulását jelzik.

Kereskedői betekintés

Robbie, az OKEx befektetési elemzője

Nagyon ingatag hét volt, a napon belüli 10 százalékos pump and dump – egy tipikus Bitcoin-mozgás. A volatilitás csökkenését láthatjuk a következő néhány napban, mivel a nyitott kamat nagyon lassan helyreáll.

Eközben az azonnali piacon folytatott folyamatos vásárlási mennyiség magasabbra tudja emelni az árat a hétvégén. A 9 450 dolláros küszöbérték középtávon döntő fontosságú, és ha az ár ezen felül is tarthat, akkor valószínűleg újabb 10 000 vagy 10 200 dolláros teszt.

Jogi nyilatkozat: Ezt az anyagot nem szabad alapul venni a befektetési döntések meghozatalához, és nem lehet úgy értelmezni, mint a befektetési tranzakciók folytatására vonatkozó ajánlást. A digitális eszközök kereskedése jelentős kockázattal jár, és a befektetett tőke elvesztését eredményezheti. Gondoskodnia kell arról, hogy teljes mértékben megértse a kockázatot, és figyelembe vegye tapasztalatát, befektetési céljait, és szükség esetén független pénzügyi tanácsot kérjen

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map