A lakossági BTC-vétel negyedéves prémiumot emelt, de az intézmények csökkentették a hosszú pozíciókat

A Market Watch Weekly a kriptopiacok és a fejlesztések áttekintése minden héten.

A Bitcoin hétvégi, több mint 1000 dolláros összejövetele lehetővé tette számára, hogy megtérüljön a hét közepi veszteségeinek nagy része. A vezető digitális valuta a heti veszteséget 1,34% -ra szűkítette, miután 19 162 dollárt zárt az OKEx BTC Index árának megfelelően. Ez a hullám megkönnyebbülést jelentett a bikák számára, miután a BTC a héten kétszer 17 600 dollárt tesztelt. 

A hétvégi erős rally a jövőbeli prémiumban is megmutatkozik. Az OKEx BTC határidős évesített gördülő három hónapos bázisa mára meghaladta a 14% -ot, hasonló szinteket november 24-én láthattunk, amikor a BTC 19 400 dolláros szintre emelkedett. Ez azt mutatja, hogy a piac bizalma az elkövetkező három hónapban továbbra is nagyon erős. Ezenkívül ez a magas negyedéves prémium lehetőséget kínál arbitrázsoknak.

A BTC határidős évesített gördülő három hónapos bázisa. Forrás: ferde

A fő altcoinok nem teljesítenek jobban, míg az OKB 10% -ot nyer

A Bitcoin hét közepi visszahúzódása miatt a fő altcoinok szinte mindegyike nem teljesítette a héten. Az éter (ETH) és a Litecoin (LTC) 2,23, illetve 2,52% -kal esett vissza. azonban, 

Az XRP eladást szenvedett el és értékének 17% -át vesztette az elmúlt héten, miután véget ért a SPARK az XRP-tulajdonosok légterének. A fő altcoinok közül az egyik kiemelt esemény az OKB volt, amely az elmúlt hét napban több mint 10% -ot emelkedett. Összességében a fő altcoinok nem tudtak önálló trendet kialakítani, és a Bitcoin dominanciája nem sokat változott. 

A főbb kriptovaluták heti hozama, 12 / 7–12 / 13. Forrás: TradingView

A SushiSwap lesz az yearn.finance egyesülésének legnagyobb nyertese

A DeFi szektorban a lezárt összérték múlt kedden először elérte a 15 milliárd dollárt, de ez a szám csökkent a Bitcoin visszahúzódásában. Ugyanakkor számos jelentős DeFi token ára csökkent az elmúlt héten.

A DeFi-ba zárolt teljes érték. Forrás: DeFi Pulse

Az Uniswap (UNI) 10,23% -kal csökkent, bár hétnapos volumene még mindig a DEX kereskedelem 60% -át tette ki, a Dűne adatai. A piac továbbra is bullish a SushiSwap-on (SUSHI), amely a múlt héten 7,32% -kal emelkedett, és további emelkedést várt az yearn.finance-nel való egyesüléséből. A vegyület (COMP) szintén további 5% -kal emelkedett a héten, míg a legtöbb DeFi token 5% -kal és 15% -kal csökkent. 

A legfontosabb DeFi tokenek heti visszatérése, 12 / 7–12 / 13. Forrás: TradingView

Az intézményi befektetők jelentősen csökkentik a hosszú pozíciókat


A CME kiadta a legújabb (december 8-i) Bitcoin határidőket helyzetadatok december 12-én, a Bitcoin szűk, körülbelül 1000 dolláros tartományban mozgott, és a beszámolási időszakban nem volt egyértelmű irány. 

A nyitott érdeklődés tovább csökkent, 11 812-ről 11 750-re – vissza a három héttel ezelőtti szintre. Noha a BTC árfolyama a jelentési időszak alatt nem tapasztalt jelentős visszahúzódást, úgy tűnik, hogy az intézményi befektetők csökkentették pozícióikat a kockázatkezelés érdekében.

CME Bitcoin határidős adatok – Nyílt kamat. Forrás: Quandl

Az eszközkezelők hosszú pozíciói 626-ról 544-re csökkentek, míg a rövid pozíciók 0-ról 11-re nőttek, ami azt fejezi ki, hogy az új csúcsokat megtörő BTC-ben nincs bizalom.

CME Bitcoin határidős adatok – Vagyonkezelők száma, hosszúkák és rövidnadrágok. Forrás: Quandl

A tőkeáttétes alapok hosszú pozíciói 4 509-ről 4 365-re csökkentek, míg a rövid pozíciók egyidejűleg 9 375-ről 9 354-re csökkentek.

Összességében elmondható, hogy a legfrissebb jelentési adatokból kiderült, hogy az intézményi befektetők év végén jobban szeretik a profitot és csökkentik részesedésüket.

CME Bitcoin határidős adatok – A tőkeáttételes alapok száma, hosszúkák és rövidnadrágok. Forrás: Quandl

Előretekintés a héten

A Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett COVID-19 vakcina első adagjait hétfőn szállítják az Egyesült Államokba, ami fordulópontot jelenthet a világjárványban.

Makrogazdasági fronton a piac most arra összpontosít, hogy az Egyesült Államok Kongresszusának két pártja meg tud-e egyezni a második ösztönző törvénytervezetben. Ez lesz a legnagyobb bizonytalansági tényező, amely a szélesebb piac irányát befolyásolja a következő két hétben. A Federal Reserve ezen a héten megtartja az idei utolsó FOMC ülését is.

A rejtjelezésben a volt Mt. kompenzációs tervének véglegesítésének határideje A Gox felhasználói december 15. Ez a harmadik kiterjesztés, amely összesen 140 000 BTC-t tartalmaz. Ha a tokiói kerületi bíróság lezárhatja a várva várt Mt. A Gox kifizetése során a címzettek eladhatták Bitcoin-jukat készpénzre, ami nyomást gyakorolt ​​a piacra.

Nem OKEx kereskedő? Megtanulják, hogyan kezdjék el a kereskedést!

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map