A támogatási zónák által felhúzott Bitcoin a bullish jelek hiányában: Futures Friday

Futures péntek kép

A határidős péntek a negyedéves Bitcoin határidős ügyletek heti áttekintése az OKEx-en.

Ezen a héten láttam Bitcoin (BTC) A hétfő reggeli óráktól kezdődő csökkenések sorozatában szenved az OKEx Quarterly Future (BTCUSD0925) az ár 9 300 dollárról 8933,51 pontra esett vissza, mielõtt gyors helyreállt volna. Azóta a BTC többnyire 9 300 és 9 700 dollár közötti tartományban kereskedett, csökkenő volatilitás és volumen mellett.

Technikai téren a Relatív Erő Index (RSI) továbbra is semleges marad, míg a 60 napos mozgóátlag (MA 60) 9 120 dollárig tolódott, és támogató szerepet játszott a hétfői visszahúzásban. Rövid távon nincsenek nyilvánvaló bullish jelek.

Noha az elmúlt napokban kismértékű eltérés tapasztalható a Bitcoin és az amerikai részvények között, a piaci szereplőknek továbbra is figyelniük kell a részvénypiacokra az esetleges átfedő hatások miatt.

Alapján OKEx kereskedési adatok, a piaci hangulat egyértelműen meddő volt. A hosszú / rövid arány a hét legnagyobb részében 1,0 alatt fut, és növekvő nyílt kamat (OI) hiányában az ár rövid távon követheti a piaci hangulatot.

BTC USD grafikon OKExOKEx BTC negyedéves határidős (BTCUSD0925) 1D diagram. Forrás: OKEx

OKEx kereskedési adatok leolvasása

További mutatók felfedezéséhez látogasson el az OKEx kereskedési adatok oldalára.

BTC hosszú / rövid arány

A BTC hosszú / rövid aránya a héten 1,0 fölé emelkedett, tükrözve a kiskereskedők körében elterjedt bearish hangulatot. Bár az arány rövid időre csütörtök reggel 1,1-re emelkedett, azóta gyorsan visszaesett a jelenlegi 0,87-es szintre.

Ha az arány 0,8 alá süllyed, ez túlzott medvességet jelez, és valószínűleg a piac megfordulását eredményezheti.

Adatgyűjtési idő: 6/12 4:00 am – 6/19 4:00 am (UTC)

A Long / Short Ratio összehasonlítja a hosszú pozíciókat nyitó felhasználók teljes számát a rövid pozíciókat nyitókkal. Az arányt az összes határidős és örökös csereügyletből állítják össze, és a felhasználó hosszú / rövid oldalát a BTC nettó pozíciója határozza meg.

A származtatott ügyletek piacán, amikor egy hosszú pozíciót nyitnak, akkor azt egy rövid pozíció egyensúlyozza ki. Ez azt jelenti, hogy a hosszú pozíciók teljes számának meg kell egyeznie a rövid pozíciók teljes számával. Ha az arány 1 alatt van, ez azt jelzi, hogy többen tartanak rövidnadrágot és fordítva.


BTC alapja

A negyedéves jövő (BTCUSD0925) prémium 80 dollár körül mozgott a múlt hétvégén. Ez a hétfői csökkenés idején 50 dollárra csökkent, majd csütörtökön 110 dollárra tért vissza. Ma azonban a prémium ismét 60 dollárra csökkent, ami azt jelzi, hogy csökken a bizalom a piaci szereplők között.

Adatgyűjtési idő: 6/12 4:00 am – 6/19 4:00 am (UTC)

Ez a mutató mutatja a negyedéves határidős árat, azonnali index árát, valamint a közöttük lévő alapkülönbséget. Egy adott idő alapja megegyezik a negyedéves határidős árral, levonva az azonnali index árát.

A határidős ár tükrözi a kereskedők elvárásait a bitcoin árával kapcsolatban. Ha az alap pozitív, az azt jelzi, hogy a piac bullish. Ha az alap negatív, az azt jelzi, hogy a piac bearish.

Nyílt kamat és kereskedési mennyiség

A legutóbbi negyedéves jövő múlt pénteken élt BTCUSD0626 nak nek BTCUSD0925, azóta azonban nem figyeltünk meg a bálnák jelentős helyzetfelhalmozódását.

A hét nyitott kamatlába (OI) lényegében összhangban van az áringadozásokkal. Jelenleg az OI 6,1 millió szerződéssel jár (1 szerződés = 100 USD), ami az elmúlt hét nap legmagasabb értéke, de még mindig 0,5 millióval alacsonyabb a múlt csütörtöki csúcshoz képest.

Adatgyűjtési idő: 6/12 4:00 am – 6/19 4:00 am (UTC)

A nyitott kamatláb a fennálló határidős ügyletek / swapok teljes száma, amelyeket egy adott napon még nem zártak le.

A kereskedési volumen a határidős ügyletek és az örökös csereügyletek teljes kereskedési volumene egy adott időszakban.

Ha 2000 hosszú és 2000 rövid szerződés van nyitva, akkor a nyitott kamat 2000 lesz. Ha a kereskedési volumen megugrik, és a nyitott kamat rövid időn belül csökken, ez azt jelezheti, hogy sok pozíció zárva van, vagy kényszerültek felszámolásra. Ha mind a kereskedési volumen, mind a nyitott kamat nő, ez azt jelzi, hogy sok új pozíció nyílt.

BTC fedezeti hitelnyújtási arány

A fedezeti hitelarány kedden havi legalacsonyabbra, 0,91-re csökkent, ami azt sugallja, hogy a kereskedők nagyon elviselik a rövid távú árat. Noha az arány most 1,8-ra tért vissza, mégis némi óvatosságot tükröz az azonnali fedezetpiacon.

Adatgyűjtési idő: 6/12 4:00 am – 6/19 4:00 am (UTC)

A fedezet hitelezési aránya az azonnali piaci kereskedési adatok, amelyek az USDT-t kölcsönvevő felhasználók és az USDT-értékben BTC-t kölcsönzők közötti arányt mutatják egy adott időszakban.

Ez az arány a kereskedőket is segíti a piaci hangulat felmérésében. Általánosságban elmondható, hogy az USDT-t kölcsönvevők célja a BTC vásárlása, a BTC-t felvevő pedig rövidítése.

Ha a fedezeti hitelarány magas, az azt jelzi, hogy a piac bullish. Amikor alacsony, ez azt jelzi, hogy a piac bearish. Ennek az aránynak a szélsőértékei történelmileg a trend megfordulását jelzik.

Kereskedői betekintés

Robbie, az OKEx befektetési elemzője

A rövid távú tendencia a medvéknek kedvez, de a 60 napos mozgóátlag viszonylag közel van a jelenlegi árhoz, ami korlátozza a korrekciós mozgásteret. Tekintettel arra, hogy a Bitcoin körülbelül fél hónapja szűk sávban kereskedik, hamarosan nagy kilengések lehetnek.

Míg az OKEx kereskedési adatmutatók általában csökkenő hangulatot tükröznek, a 60 napos mozgóátlag 9 120 dollár kritikus támogatást nyújt, míg a legnagyobb ellenállás a 9 600–9 700 dollár közötti tartományban rejlik..

Jogi nyilatkozat: Ezt az anyagot nem szabad alapul venni a befektetési döntések meghozatalához, és nem lehet úgy értelmezni, mint a befektetési tranzakciók folytatására vonatkozó ajánlást. A digitális eszközök kereskedése jelentős kockázattal jár, és a befektetett tőke elvesztését eredményezheti. Gondoskodnia kell arról, hogy teljes mértékben megértse a kockázatot, és figyelembe vegye tapasztalatát, befektetési céljait, és szükség esetén független pénzügyi tanácsot kérjen

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map