A tartós gazdasági bizonytalanság károsítja a magas kockázatú eszközöket, beleértve a Bitcoin-t is: Market Watch Weekly

Bitcoin (BTC) az árak volatilitása a múlt hét elején nagyon alacsony volt, szűk 9500 és 9800 dollár között mozgott, míg szerda, Június 10. A vezető kriptovaluta szerda este megpróbálta áttörni a 10 000 dolláros küszöböt, de az OKEx szerint 9999 dollárnál elutasították. Azonnali ár.

Ugyanezen a napon a Nasdaq rekordmagasságot, 10 086-ot állított fel, ezzel először megdöntötte a 10 000-es szintet. A nyereség azonban nem volt fenntartható, a Federal Reserve legutóbbi ülésén a középtávú lefelé irányuló kockázatokra figyelmeztetett.

A növekvő gazdasági bizonytalanság miatt a Bitcoin összefüggése a kockázatos eszközökkel ismét felgyorsult. Ahogy a Volatilitási Index (VIX) ismét felemelkedett, a Bitcoin hatalmas korrekciót hajtott végre, 9,077 dollárig esett – napi 6 százalékos csökkenés.

Történelmileg, ha a Bitcoin a hagyományos eszközökkel párhuzamosan kezd mozogni, egy darabig folytatódik, bár nehéz pontosan megmondani, mennyi ideig tart fenn az összefüggés. A nagy tőkés piacon, Cardano (ADA), az előző hét legjobb 10 altcoinja közül a legmagasabb nyereség 12,28 százalékos negatív hozamot ért el ezen a héten.

Más nagy kupakú érmék elsősorban alul teljesítettek a Bitcoinon, a Ethereum (ETH) a második legnagyobb digitális fizetőeszköz, 5,21 százalékos veszteséggel zárta a hetet. Közben, EOS 8,55 százalékkal esett vissza ugyanebben az időszakban.

éremelőadás hetenteA főbb kriptovaluták heti hozama 6/8 – 6/15. Forrás: Tradingview

A Bitcoin Hashrate várhatóan megugrik

Alapján OKLink, az aktív címek száma a BTC-hálózaton június 8. és június 14. között összesen 4 843 297, ami 4,47 százalékos növekedést jelent az előző héthez képest, míg a tranzakciók száma 3 198 639,72 BTC volt, ami 17,39 százalékos csökkenést jelent.

Az írás idején a BTC teljes hálózati hashrátusa körülbelül 113,36 EH / s, ami 0,3 EH / s-kal magasabb a múlt heti átlagnál. A hashrát növekedése miatt a holnap várható nehézségi kiigazítás várhatóan 10 százalék feletti emelkedést eredményez, amely a szintet 2018 januárja óta a legmagasabbra emeli, mivel rámutatott a Coinmetrics által.

A Bitcoin határidős kereskedési volumene új, 2020-as mélypontra esett vissza

Június 13-án a Bitcoin határidős tőzsdei kereskedési volumene új éves mélypontra esett, mintegy 5 milliárd dollárra, az adatok szerint Ferde. A napközben az első három tőzsde az OKEx, a Huobi és a Binance volt, kereskedési volumene 1,4, 1,3 és 1,1 milliárd dollár volt. Az összesített nyitott kamat azonban múlt hétfőn 4 milliárd dollárra tért vissza, ami a legmagasabb szint a március közepi összeomlás óta.

BTC határidős kamatBTC Futures – összesített napi mennyiségek. Forrás: Ferde

Eközben a BTC opciók nyitott érdeklődése rekordmagasságot ért el, a múlt héten meghaladta a 1,5 milliárd dollárt. Amint azt június 10-én megjegyeztük Crypto Market Daily, az opciós piac nagyon felfut a Bitcoin jövőjével kapcsolatban, és a CME opciók nyitott érdeklődése szinte teljes egészében hívásokból áll.

Bitcoin technikai elemzés

A hétvégi retracement miatt jelenleg nincs sok vásárlás. Láthatjuk, hogy az OKEx hosszú / rövid aránya a legutóbbi legalacsonyabb szintre, 0,9-re esett vissza, valamint az azonnali fedezetpiacon nagyon alacsony a fedezet hitelezési aránya.


Most, hogy a Bitcoin elvesztette a 9 300 dolláros támogatást, a visszapattanás jelentős értékesítési nyomásnak számíthat. Az ár valószínűleg a május végi legalacsonyabb összeget teszteli, 8750 dollár / OKEx negyedéves határidős ügylet (BTCUSD0925).

BTC USD június 15OKEx BTC negyedéves határidős (BTCUSD0925) 4H diagram. Forrás: OKEx

Előretekintés a héten

A Covid-19 második hulláma találat A hétvégén Pekingben, és egy későbbi zárat váltott ki. A hagyományos biztonságos menedékhelyek ismét kedvezőek lehetnek, mivel az arany 1730 dollár fölé emelkedett, és ha a Bitcoin korrelációja a kockázatos eszközökkel továbbra is magas, akkor valószínűleg értékesítési nyomást fog tapasztalni.

A kriptóban, VSYS intelligens szerződések megjelenése lesz ebben a hónapban. KNC hamarosan befejezi a Katalyst frissítést Zilliqa (ZIL) ebben a hónapban befejezi a tét támogatását.

Jogi nyilatkozat: Ezt az anyagot nem szabad alapul venni a befektetési döntések meghozatalához, és nem lehet úgy értelmezni, mint a befektetési tranzakciók folytatására vonatkozó ajánlást. A digitális eszközök kereskedése jelentős kockázattal jár, és a befektetett tőke elvesztését eredményezheti. Gondoskodnia kell arról, hogy teljes mértékben megértse a kockázatot, és figyelembe vegye tapasztalatát, befektetési céljait, és szükség esetén független pénzügyi tanácsot kérjen

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map