A Tesla megveszi a BTC árát, és az altcoinok életre kelnek

A Market Watch Weekly a kriptopiacok és a fejlesztések áttekintése minden héten.

A múlt héten megindult a kriptopiaci fellendülés, mivel a teljes piaci kapitalizáció 1,2 billió dollárról közel 1,5 billió dollárra emelkedett. A hullám azután következett be, hogy a Tesla február 8-án 1,5 milliárd dolláros Bitcoin-vásárlást jelentett be, amelyet intenzív médiavisszhang és fokozott kiskereskedelmi érdeklődés követett. Ennek eredményeként a Bitcoin az elmúlt hét napban 37 344 USDT legalacsonyabb szintről 49 705 USDT legalacsonyabb szintre emelkedett, az OKEx BTC azonnali árának megfelelően.

Míg a vezető digitális fizetőeszköz 48,543 USDT-vel zárta a hetet – heti több mint 25% -os nyereséget produkálva -, ma korán elvesztette ezeket a szinteket, és 45,680 USDT-ra esett vissza, mielőtt 46,700 USDT körül visszafordult volna a kereskedelemhez..

OKEx BTC / USDT 4h diagram. Forrás: TradingView

A múlt héten azonban a piaci hangulat pozitív maradt, és tükröződött a pénteki BTC határidős adatok elemzésében. Noha a Bitcoinnak ebben az időszakban nem sikerült átlépnie az 50 000 dolláros küszöböt, középtávú kilátásai továbbra is pozitívak maradtak.

Alt-szezon érkezik

Míg a múlt héten a legfrissebb érmék egy része 20% feletti nyereséget könyvelhetett el, a héten szélesebb körben emelkedtek az ónosok – a BCH heti 65% -os nyereséget könyvelhetett el, amelyet az XRP, az LTC és az OKB követett 42% -kal, 41,59% -kal és 40,29% -kal. ill.

Az ETH viszonylag szelíd 13,26% -ot tett ki, míg a DOGE és az ADA, amelyek mindketten nagyon jól teljesítettek az előző héten, csökkent az érdeklődés. Míg az ADA továbbra is erős teljesítményt nyújtott 31% -kal a héten, a DOGE 13,72% -os veszteséggel zárta a hetet.

A fő altcoinok heti hozama, 2/8-tól 2/14-ig. Forrás: TradingView

Az emelkedő árak "idősebb" az érmék, például az LTC, az XRP, a BCH és az XLM azt jelzik, hogy a piac kezd túlságosan optimista lenni, és láthatjuk, hogy ez a tendencia folytatódik a következő hetekben is, mindaddig, amíg a Bitcoin képes fenntartani tartományát 48 000 és 49 000 USD között.

A DeFi TVL megközelíti a 60 milliárd dollárt

Az azt megelőző héthez képest a múlt héten a DeFi protokollokba zárt összérték csaknem 10 milliárd dollárral nőtt, és összesen 58 milliárd dollárt ért el, az adatok szerint DeBank.


A DeFi-ba zárolt teljes érték. Forrás: DeBank

A decentralizált tőzsdék közül az Uniswap maradt a vezető helyen, a TVL-ben 8 milliárd dollárral, amelyet a Curve és a Synthetix követett, mindkettőnek nagyjából 4 milliárd dolláros TVL-je volt.

Az árakat tekintve az AAVE, amely az előző héten legjobban teljesített, a múlt héten 2,41% -os negatív eredményt ért el, amelyet a COMP és a CRV kisebb nyeresége követett, 4,78%, illetve 1,53%..

A múlt héten a DeFi legnépszerűbb fellépője az YFI volt, 43,53% -os növekedéssel, amelyet a BAL, az LRC és az SNX követett, 26,55% -kal, 26,35% -kal és 24,26% -kal..

A legfontosabb DeFi tokenek heti visszatérése, 2/8-tól 2/14-ig. Forrás: TradingView

A DeFi tokenek viszonylag alacsonyabb nyeresége a szélesebb piachoz képest a múlt héten is tükrözi a piac hajlandóságát a következő nagy előadók megtalálására az altcoinok között, amelyek korábban elnémultak..

Az intézmények óvatossággal tekintettek a legutóbbi tüntetésre

A CME frissítette legújabb (február 9-i) Bitcoin határidős ügyleteit helyzetadatok február 14-én. Ebben a jelentési időszakban megjelentek a Tesla hírek, és a Bitcoin 40 000 USD-ról 44 000 USD-ra emelkedett.

Az adatok azt mutatják, hogy a nyitott érdeklődés növekszik a kilábalás érdekében, 9500 alatti értékről 11 000 fölé. Az eszközkezelői számlák ebben az időszakban 357-ről 265-re csökkentették rövid pozícióikat, és 308-ról 348-ra növelték hosszúságukat.

CME Bitcoin határidős adatok – Az eszközkezelői számlák hosszúságának és rövidnadrágának száma. Forrás: Quandl

Ezzel szemben a tőkeáttételes alapok számlái, miután három egymást követő héten keresztül mindkét irányban csökkentették a pozícióikat, végül úgy döntöttek, hogy növelik azokat. Rövid pozícióik 7224-ről 8481-re nőttek, és bár a hosszú pozícióik is emelkedtek, 3031-ről 3149-re, az általános kilátások meddővé váltak.

CME Bitcoin határidős adatok – A tőkeáttételes alap számlák száma hosszú és rövid. Forrás: Quandl

Nevezetesen a CME ETH határidős ügyletei is a múlt héten kezdtek kereskedni, és február 12-én 595 ETH nyitott kamatozású és 427 ETH volumenű volt..

Előretekintés a héten

Mivel a Bitcoin egy újabb volatilis szakaszba lépett, a piaci szereplőknek a héten a további jelzésekért figyelniük kell a részvényekre. A legfontosabb mérföldkő betekintés a BTC 50 000 dolláros szintje, amely rövid távon magasabbra katapultálhatja, és új csúcsokra taszíthatja az egész piacot. Éppen ellenkezőleg, ha a Bitcoin nem képes fenntartani emelkedő trendjét, akkor láthatjuk, hogy a gyenge fundamentumokkal rendelkező érmék késői és meredek korrekcióinak alt-actionje megáll..

Nem OKEx kereskedő? Ismerje meg, hogyan kezdje meg a kereskedést!

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map