Ahogy a SushiSwap alapjai javulnak az yearn.finance fúziója közepette, alulértékelhető lehet

December 1-jén decentralizált pénzügyi platform vágyakozik bejelentett egyesülés a SushiSwap-tal, decentralizált csere. A partnerség – a legújabb öt közül – egyesíti a két projekt fejlesztési forrásait, miközben az automatizált piacképes ökoszisztéma bővítésére összpontosít. Ezenkívül a SushiSwap elkészíti és elindítja a Deriswap programot az yearn.finance együttműködésével.

Az egyesülés által támogatott SUSHI ára nagyon erősen teljesített – a bejelentés napján 1,60 dollárról december 7-ig 2,50 dollárra emelkedett..

Az OKEx Insights néhány alapvető elemzéssel mélyebben megvizsgálja, hogy ez az egyesülés mit jelenthet a SUSHI árai szempontjából.

A SushiSwap rövid története

A SushiSwap az Uniswap, a vezető decentralizált cserepéldány másolataként kezdődött augusztusban. Abban az időben sok likviditást vonzott azáltal, hogy likviditásbányászási ösztönzőket nyújtott SUSHI formájában – amely a SushiSwap első vámpír támadása az Uniswap néven ismert..

A SushiSwap létrehozása többé-kevésbé arra kényszerítette az Uniswap-ot, hogy indítsa el saját irányítási jelzőjét, az UNI-t, és indítson egy likviditásbányászati ​​jutalomprogramot – ami szeptember közepéig jelentősen visszaesett a SushiSwap likviditásában..

Az Uniswap ellentámadása azonban nem szüntette meg a SushiSwap-ot. Ez utóbbi számos kormányzati fejlesztést hajtott végre, amelyek megalapozták a helyreállítást. Szeptember 20-án a SushiSwap keményfedeles teljes ellátása 250 millió zsetonnal, és hat hónapos zárási időszakot vezetett be a bányászati ​​jutalmak kétharmadára a rövid távú eladási nyomás csökkentése érdekében. Továbbá a SushiSwap megvalósította az Uniswap üzleti célmodelljét – nevezetesen az átvevői díjak egyhatodának, vagyis a teljes kereskedési volumen 0,05% -ának az elosztását az xSUSHI érdekeltjeinek (vagyis a SushiSwap SushiBar likviditási készletének tétjele).

November 16-án az Uniswap ösztönzői véget értek. Ugyanakkor a SushiSwap egy második vámpír támadást hajtott végre azzal, hogy pontosan ugyanazokat a likviditási készleteket biztosította, mint az Uniswap – csak fokozott jutalmakkal. Ennek eredményeként a SUSHI hosszan tartó visszaesés után visszanyerte bullish-ját. Az árak megháromszorozódtak a november 9-ig tartó fél hónapban.

Az egyesülés decemberi bejelentése után a SUSHI ára ismét 2,50 dollárra emelkedett – vissza szeptember közepe óta a legmagasabb pontra, közvetlenül azelőtt, hogy az Uniswap ledobta az UNI jelzőit és megkezdte likviditásbányászati ​​programját.

A SUSHI ára különféle hullámvölgyeken ment keresztül, és most visszatért oda, ahol szeptember közepén volt. Forrás: blokk

A SushiSwap TVL-je növekszik, de az Uniswap mennyisége dominál

Ma a SushiSwap likviditása és kereskedési volumene nem olyan magas, mint az Uniswapé, de továbbra is a decentralizált tőzsdeszektor egyik vezető szereplője. Zárt összértéke elérte a 967 millió dollárt – hasonlóan a nagy tőzsdei likviditási pool görbe értékéhez -, de még mindig 430 millió dollárt választ el az Uniswap TVL-jétől.

Az Uniswap jelentős likviditáscsökkenést szenvedett el a likviditásbányászati ​​ösztönzőinek lejárta után, míg a SushiSwap fenntartotta a TVL emelkedő tendenciáját. Forrás: blokk

Az Uniswap továbbra is uralja a decentralizált tőzsdék kereskedési volumenét. Ez annak köszönhető, hogy hosszú jeleket igényel a kis tokenek és a kialakult felhasználói bázis iránt. Az Uniswap hétnapos kereskedési volumene elérte a 2,4 milliárd dollárt, és a teljes mennyiség 60,8% -át teszi ki a Dune Analytics adatai szerint.


A SushiSwap viszont 566 millió dollárt vonzott az elmúlt hét napban – a második helyre.

A DEX-ek között továbbra is az Uniswap uralja a kereskedési volument, de a SushiSwap a második helyet szerezte meg. Forrás: Dune Analytics

Bár a két DEX összehasonlításakor továbbra is nagy a szakadék a kereskedési volumenben, a SushiSwap likviditása egyes poolokban meghaladta az Uniswapét. Például a SushiSwap WBTC-ETH pooljának likviditása jelenleg 243 millió dollár – ez az adat 30% -kal magasabb, mint az Uniswapé. A likviditás javulása csökkentheti a kereskedési felárat. Ez viszont növelheti a kereskedelem volumenét.

A SushiSwap likviditás szempontjából már előnyben van bizonyos poolokban. Forrás: blokk

A SushiSwap alapvető fejlesztéseket mutat be

A láncon lévő SUSHI-tulajdonosok száma új, mindenkori csúcsot, 217 000-et ért el. Decemberbe lépve ennek a számnak a növekedési üteme gyorsulás jeleit mutatta. A SUSHI ezen szélesebb körű alkalmazása a piaci bizalomról szól.

A SUSHI címek száma szeptember közepe óta növekszik, ami szélesebb körű elfogadásra utal. Forrás: blokk

A SUSHI ára jelentősen csökkent október előtt. Az ár azonban november után megnégyszereződött. A jövedelmező címek számát vizsgálva azt látjuk, hogy a jelenlegi SUSHI-tulajdonosok közül sokan alacsony áron vásárolták az előző hónapban. Legutóbb az ár 2,30 dollár közelében, szeptember közepén volt, a címeknek csak körülbelül 8% -a volt profit pozícióban. Ez a szám azóta drámaian, 45% -ra emelkedett. Ez a pénzkereseti hatás több kiskereskedőt vonzhat a SUSHI-hoz.

A nyereséges SUSHI-címek száma drámaian megnőtt. Forrás: blokk

November elején a SUSHI jelentősen kiáramlott a cserékből – ez azt jelzi, hogy a tulajdonosok erős kezűek. Ez ellentétes szeptember elejével, amikor a tőzsdékbe beáramló hatalmas beáramlás gyorsan lefelé húzta az árat.

A november utáni kiáramlás azt sugallja, hogy a tulajdonosok a SUSHI jövőjével kapcsolatban kiemelkedő jelentőségűek. Forrás: blokk

A jelképes egyenlegeket tekintve azonban a DEX-eken kereskedők száma jelentősen eltér a centralizált tőzsdék kereskedőinek számától – ami azt jelenti, hogy a SUSHI árképzési ereje az utóbbiaknál marad.

A SUSHI teljes tőzsdei ellátása 53%. Forrás: Nansen

A SushiSwap piacát továbbra is a bálnák uralják

Egyelőre a SushiSwap legnagyobb hátránya a lakossági felhasználók hiánya lehet. Az Uniswapnak még mindig nincs vetélytársa a hosszú farkú projektek és felhasználók vonzásában. A kereskedők számának több mint 20-szorosa, mint a SushiSwap-nak.

Másrészt a SushiSwap javult. A november 14-i adatokhoz képest a SushiSwap sokkal gyorsabban növekszik, mint az Uniswap. Az Uniswap V3 közelgő bevezetése azonban valószínűleg felhasználóbarátabbá teszi az élményt – így továbbra is vonzza a kiskereskedőket és a hosszú farkú projekteket.

Az Uniswap szélesebb felhasználói bázissal rendelkezik, mint a SushiSwap. Forrás: Forrás: DeBank

A SushiSwap csatlakozási lehetőségei az yearn.finance-hez

A SushiSwap számára a likviditás és a kereskedési volumen a legfontosabb. Az yearn.finance-szel való együttműködés mindkettőt többet biztosíthatja.

A közeljövőben az YFI, az yearn.finance irányítási jelzőjének cseréje a SushiSwap programot fogja használni. A Yearn.finance segít az xSushi-tárolók létrehozásában, ami magasabb hozamot eredményez a SUSHI érdekeltjei számára. Eközben a keep3r.network a Metawalleten keresztül biztosítja a SushiSwap tranzakciók gázmentes cseréjét.

Ezenkívül a SushiSwap hitelezési / hitelfelvételi piacot tervez elindítani BentoBox néven. Ez a fajta szolgáltatás általában ETH-t, USDT-t, USDC-t vagy WBTC-t használ fedezetként; a jövőben azonban a SushiSwap hitelpiac felhasználhatja a bányakészletekben lévő alapjait fedezetként, vagy integrálódhat a Cream Finance-hez különféle tokenek kölcsönzési szolgáltatásainak nyújtására. A Cover Protocol hozzáadja a lehetőség biztosítják a SushiSwap likviditási poolok biztosítását.

A BentoBox számos új funkciót integrált. Forrás: Twitter / @AndreCronjeTech

Ezek a kezdeményezések több funkcionalitást nyújthatnak a SushiSwap számára. Mint ilyen, az yearn.finance integrációja potenciálisan még inkább növeli a SushiSwap piaci kapitalizációját.

A SushiSwap értékelése

Alapján CoinGecko, A SushiSwap piaci kapitalizációja körülbelül 280 millió dollár. Mivel a tokenek teljes számát 250 millióra korlátozta, teljesen felhígított piaci kapitalizációja a 18. helyet foglalja el, 540 millió dollárral.

Ehhez képest az Uniswap piaci felső határa körülbelül 730 millió dollár, az FDV pedig 3,4 milliárd dollár. A Curve piaci felső határa 10 millió dollár, de FDV-értéke meghaladja a 2 milliárd dollárt. A Balancer piaci korlátja 130 millió dollár, FDV-értéke 1,3 milliárd dollár. Hosszú távon a SUSHI-t minimális nyomás nehezíti az új tokenek kibocsátása miatt, ami pozitív a token tulajdonosok számára.

A SushiSwap hozzávetőlegesen 83 millió dollár éves bevételt generált – amelynek ötödét, azaz hozzávetőleg 70 millió dollárt a likviditásszolgáltatók kaptak. A másik hatodikat, azaz 14 millió dollárt az xSUSHI érdekelt feleknek szánták.

A SushiSwap éves bevétele jelenleg 83 millió dollár, hatodát pedig az xSUSHI érdekelt feleinek osztják el. Forrás: Token Terminal

Ha elosztja 83 millió dolláros bevételét 165,5 millió dollárral (vagyis a SUSHI jelenlegi forgalomban lévő kínálatával), akkor a részvényenkénti eredmény értéke 0,50 USD. Ha elosztjuk a jelenlegi 2,30 dolláros tokenenkénti árat a részvényenkénti árral, az ár-nyereség arány 4,6.

Ha az xSUSHI érdekelt feleknek szétosztott 14 millió dolláros bevételt beletesszük az egyenletbe, akkor 27 ár-nyereség arányt kapunk. Ha a teljesen hígított jelképes összeget beletesszük az egyenletbe, az ár-haszon arány 41 Ez az ár / nyereség arány objektíve kiemelkedő, figyelembe véve növekedési ütemét és potenciálját.

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map