Altcoinok a reflektorfényben, amikor a Bitcoin volatilitása eléri az éves alacsony piaci értéket – hetente

A múlt héten a Bitcoin (BTC) hétfőn 9000 dollár körüli szintre emelkedett, három nap alatt 4% -os nyereséget regisztrált, majd az OKEx Spot árának megfelelő heti 9,470 dolláros csúcsot ért el. Azonban kevesebb, mint fél napig 9400 dollár fölött volt, mielőtt esett volna, és azóta szűk, 9 100 dollár és 9 350 dollár közötti tartományban kereskedett, a hét 9 275 dollárral zárult, 2,31% -os nyereséggel.

Alapján BTC.com, A Bitcoin hash-aránya ezen a héten tovább emelkedett, elérve minden idők legmagasabb értékét, 123,46 EH / s-ot. Az új bányászati ​​berendezések munkába állásával a Bitcoin ismét a bányászat növekvő ciklusát éli. Néhány óra múlva a Bitcoin nehézségei várhatóan 9,52% -kal növekednek ennek a hash rate hullámnak az eredményeként.

Eközben a Bitcoin egy hónapos realizált volatilitása vasárnap elérte az évi legalacsonyabb, 30% -os szintet – ez azonban nem árul el semmit arról, hogy milyen irányba mozog a Bitcoin. Ilyen alacsony volatilitást utoljára 2019 március végén láthattunk, ezt heti 30% -os növekedés követte. Ezt megelőzően azonban 2018 novemberében a Bitcoin két hét alatt közel -50% -ot esett alacsony volatilitású időszak után. 

BTC / USD realizált volatilitás. Forrás: Ferde

Mivel a Bitcoin szűk tartományban fut, ez lehetőséget kínál az altcoinok ismét felszállására. Az összes fő kriptovaluta a múlt héten felülmúlta a Bitcoint. A cardanói Ada (ADA) további 32,84% -kal emelkedett, és immár ötödik hete győzött. Az XRP és a Bitcoin SV (BSV) 13,59% -kal, illetve 19,65% -kal emelkedett, míg az Ether (ETH) viszonylag szerény 6,5% -kal emelkedett. 

Az Oracle Protocol ChainLink (LINK) ára meghaladta a 8 dollárt – ami szintén rekordmagasságú – 67% -kal emelkedett az elmúlt héten. 400% fölött van, ha a március közepi összeomlásból számolunk, amikor a LINK 2 dollár alá esett. A ChainLink piaci kapitalizációs rangsora ma is fokozatosan meghaladja az EOS-t és a Litecoin-t.

A DeFi szektorban az Akropolis (AKRO) a múlt héten 70% -ra ugrott, míg Aave (KÖLCSÖNÖZ) és szintetikus (SNX) kétszámjegyű növekedést mutatott. A DeFi tokenek teljes piaci értéke megközelíti a 8 milliárd dollárt, szemben a múlt hétfői 7,35 milliárd dollárral DeFi Market Cap. Két hónappal ezelőtt a DeFi zsetonok teljes piaci korlátja csak egymilliárd dollár körül volt.

A főbb kriptovaluták heti hozama, 7 / 6–7 / 12. Forrás: TradingView

Egyre több szó esik az „altcoin-szezonról” Twitter, mivel a Bitcoin dominanciája a májusi csúcsról, 69% -ról 63,5% -ra csökkent, az adatok alapján TradingView. Két oka lehet annak, hogy a piaci szereplők figyelme visszatért az altákra. Az első az, hogy a legfontosabb kriptovaluták jó úton haladnak mérföldköveik eléréséért, például a Cardano Ada-jáért, amely befejezi a sokat vett Shelley-frissítést. Másodszor, a DeFi és a tétekkel kapcsolatos kriptovaluták vagyonteremtő hatása a kiskereskedők beáramlásához vezetett. Például a Kyber Network (KNC) júniusban a negyedik helyet foglalta el az OKEx azonnali kereskedési volumenét tekintve, csak a BTC, az ETH és a BCH mögött maradt el.. 

Technikai elemzés

A BTC továbbra is a 60 napos mozgóátlag alatt van, amely 9380 dollár körül helyezkedik el. A vezető digitális fizetőeszköz múlt szerdán rövid ideig emelkedett a mozgó átlag fölött, de a négy órás grafikonon az RSI csökkenése következett be, amely után az ár 9150 dollárra esett vissza. 

A véletlenszerű mozgások ebben a szűk tartományban rövid távon folytatódhatnak. A Bitcoin egyelőre nem mutat egyértelmű kereskedési lehetőséget, ami több esélyt ad az altcoinoknak.

OKEx BTC Perpetual Swap 4h diagram. Forrás: OKEx, TradingView

A LINK a múlt hét óta nagyon bullish lendületben van, 4,8 dollárról 8,6 dollárra ugrott. Míg a 4 órás RSI indikátoron bearish divergenciát tapasztalhatunk, mivel a kereskedési volumen növekszik, a LINK 10 dollárra történő lépése reálisnak tűnik, rövid rövid távú korrekció után. 

OKEx LINK Perpetual Swap 4h diagram. Forrás: OKEx, TradingView


Ada potenciális kettős felső mintát alkot, semleges RSI-értékkel a 4 órás diagramon. Mivel az ár csökkenő kereskedési volumen mellett a legfelsõbb tartományban fut, Adának nagy eladási nyomással kell szembenéznie 0,14 dollár felett. Hátrányként elmondható, hogy a 0,126 dollár kritikus támogatási szint, amelynek elvesztése az ár összeomlását és 0,11 dolláros tesztelését eredményezheti..

OKEx ADA Perpetual Swap 4h diagram. Forrás: OKEx, TradingView

Előretekintés a héten 

Mivel a Bitcoin korrelációja a tőzsdével továbbra is magas, továbbra is a hagyományos eszközökre kell összpontosítanunk, amelyeket látszólag a tech részvények vezetnek.

A Nasdaq a múlt héten 4% -ot emelkedett és rekordmagasságban zárt. De az új pénzügyi negyedév előtt növekvő intézményi fedezeti keresletet tapasztaltunk, mivel a CBOE Put-to-Call mutatója 1,64-re emelkedett a múlt heti 1,59-ről. A Bitcoin valószínűleg nagyobb nyomásnak lesz kitéve, ha a tőzsde korrekciós szakaszba lép.

A rejtjelezésben a Bancor (BNT) 2.0 júliusban jelenik meg. DeFi-vel kapcsolatos bZx protokoll (BZRX) várhatóan július 13-án, a Cosmos (ATOM) pedig a tesztnet elindítására számít július 27-én. 

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora. Kövesse az OKEx Insights webhelyet és .

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map