Az OKEx Bitcoin határidős adatai a piaci bizalom csökkenését mutatják az árak csökkenésével

A határidős péntek a negyedéves Bitcoin határidős ügyletek heti áttekintése az OKEx-en. 

Miután a múlt hét végén 19 427 dollárra rúgott, a Bitcoin (BTC) ára ezen a héten négy napos veszteséget aratott, 18 000 dollár alá esett az OKEx BTC Index árának megfelelően. Az e heti visszaesés valószínűleg egy bearish elnyelő mintázatot eredményez a heti grafikonon, és a Bitcoin középtávú korrekciós szakaszba kerül.

A határidős piacon az új BTCUSD0326 negyedéves szerződés életbe lépett, míg az előző negyedéves szerződés, a BTCUSD1225 vált kéthetente. A BTCUSD0326 jelenleg 18 300 dollár körüli értéken kereskedik, 450 dolláros prémiummal, vagyis nagyjából 2,50% -kal az indexár felett.

A Futures Friday múlt heti cikkében megjegyeztük, hogy több arány visszatért a középszintre, ami azt jelzi, hogy a kiskereskedők nem viszonyulnak egyértelműen az árhoz. A mutatók általában a bullish hangulat hiányát mutatják.

Ezen a héten a hosszú / rövid arány több hetes mélypontra esett, és a nyitott érdeklődés is új mélypontra esett vissza, amelyet decemberben még nem láttak. Noha a BTC árrés hitelezési mutatójának szerdán történt gyors felfelé irányuló mozgása azt mutatta, hogy egyes kereskedők megpróbálták elkapni az alsót, az ár ma ismét esett, esetleg csapdába esett néhány.

OKEx BTC negyedéves határidős ügyletek (BTCUSD1225), december 11-én, UTC 8: 00-kor. Forrás: OKEx, TradingView

OKEx kereskedési adatok leolvasása

További mutatók felfedezéséhez látogasson el az OKEx kereskedési adatok oldalára. 

BTC hosszú / rövid arány

Összességében a hosszú / rövid arány továbbra is lefelé mozog, a múlt hét végén 0,9 körüli értékről a jelenlegi 0,8-ra. A szerdai áresés egy pontján a hosszú / rövid arány gyorsan felfelé mozgott, jelezve, hogy számos kiskereskedő próbálta megvásárolni a merülést. Az arány azonban ezt követően gyorsan visszarendeződött, jelezve, hogy ezek a kereskedők gyorsan bezárták pozícióikat.

A jelenlegi hosszú-rövid arány a hetek legalacsonyabb pontjára esett vissza, ami azt mutatja, hogy a lakossági befektetők egyértelműen hiányolják a bizalmat.

Az adatgyűjtés ideje: 12/4 8:00 UTC-tól 12/11 8:00 UTC-ig

A hosszú / rövid arány összehasonlítja a hosszú pozíciókat nyitó felhasználók teljes számát a rövid pozíciókat nyitókkal. Az arányt az összes határidős és örökös csereügyletből állítják össze, és a felhasználó hosszú / rövid oldalát a BTC nettó pozíciója határozza meg.


A származtatott ügyletek piacán, amikor egy hosszú pozíciót nyitnak, akkor azt egy rövid pozíció egyensúlyozza ki. A hosszú pozíciók teljes számának meg kell egyeznie a rövid pozíciók teljes számával. Ha az arány alacsony, ez azt jelzi, hogy többen tartanak rövidnadrágot.

BTC alapon

Mivel az új negyedéves szerződés a héten életbe lépett, és messze van a lejárati időtől, több mint 450 dolláros, azaz 2,6% -os prémiumot tart fenn. A prémium csökkent a hét közepi 500 dollárhoz képest, de ez még mindig mutatja a piac bizalmát a következő évben.

Ugyanakkor megjegyezzük, hogy az örökös szerződések finanszírozási rátája a hét nagy részében visszafogott maradt, jelezve, hogy a piac nem éppen bullish.

Az adatgyűjtés ideje: 12/4 8:00 UTC-tól 12/11 8:00 UTC-ig

Ez a mutató a negyedéves határidős árat, azonnali index árat és az alapkülönbséget mutatja. Egy adott idő alapja megegyezik a negyedéves határidős árral, levonva az azonnali index árát.

A határidős ár tükrözi a kereskedők elvárásait a Bitcoin árával kapcsolatban. Ha az alap pozitív, az azt jelzi, hogy a piac bullish. Ha az alap negatív, az azt jelzi, hogy a piac bearish.

A negyedéves határidős alapok jobban jelzik a hosszú távú piaci trendet. Ha az alap magas (akár pozitív, akár negatív), az azt jelenti, hogy több hely van az arbitrázsra.

Nyílt kamat és kereskedési volumen

A nyitott kamat a múlt pénteki 1,26 milliárd dollárról a hétfői csúcsra, 1,33 milliárd dollárra emelkedett, majd gyorsan a jelenlegi 1,23 milliárd dollárra esett vissza.

Jelenleg az egymilliárd dollárt meghaladó OI vált normává. A jelenlegi OI azonban december eleje óta a legalacsonyabb szintre csökkent, ami azt mutatja, hogy a piaci szereplők egyre inkább hajlandóak kereskedni.

Az adatgyűjtés ideje: 12/4 8:00 UTC-tól 12/11 8:00 UTC-ig

A nyitott kamatláb a fennálló határidős ügyletek / swapok teljes száma, amelyeket egy adott napon még nem zártak le.

A kereskedési volumen a határidős ügyletek és az örökös csereügyletek teljes kereskedési volumene egy adott időszakban.

Ha 2000 hosszú és 2000 rövid szerződés van nyitva, akkor a nyitott kamat 2000 lesz. Ha a kereskedési volumen megugrik, és a nyitott kamat rövid időn belül csökken, ez azt jelezheti, hogy sok pozíció zárva van, vagy kényszerültek felszámolásra. Ha mind a kereskedési volumen, mind a nyitott kamat nő, ez azt jelzi, hogy sok pozíció nyitott.

BTC fedezeti hitelezési arány

A BTC margin hitelezési arány szokatlanul gyors emelkedést mutat a szerdai esés után, 11,0-ról 16,0 fölé emelkedve. Ez azt jelzi, hogy vannak olyan kereskedők a spot tőkeáttételes piacon, akik megpróbálnak alul vásárolni, annak ellenére, hogy még mindig nem túl jövedelmezőek a jelenlegi árakon.

Az adatgyűjtés ideje: 12/4 8:00 UTC-tól 12/11 8:00 UTC-ig

A fedezeti hitelnyújtási arány az azonnali piaci kereskedési adat, amely az USDT-t kölcsönvevő felhasználók és a BTC-t USDT-értékben felvevő felhasználók arányát mutatja egy adott időszakban. 

Ez az arány a kereskedőket is segíti abban, hogy megvizsgálják a piaci hangulatot. Általában az USDT-t felvevő kereskedők célja a BTC vásárlása, a BTC-t felvevő pedig rövidítésre törekszik.

Ha a fedezeti hitelezési arány magas, ez azt jelzi, hogy a piac bullish. Amikor alacsony, ez azt jelzi, hogy a piac bearish. Ennek az aránynak a szélsőértékei történelmileg a trend megfordulását jelzik.

Kereskedői betekintés

Robbie, az OKEx befektetési elemzője

Az e heti egymást követő visszaesések után a piaci optimizmus elérte a sikert. Bár az OKEx adatai azt mutatják, hogy a kereskedők alacsony áron próbáltak vásárolni, a jelenlegi árak nem teszik lehetővé számukra, hogy sok profitot vegyenek fel.

A heti grafikonon, ha a lefelé elárasztó minta a vártnak megfelelően alakul, nehéz lehet az árnak 20 000 dollárt visszafizetnie december hátralévő részére. A jelenlegi támogatási szint 17,550–17 650 dollár az indexen, vagy 18 000–18 150 dollár a negyedéves szerződésnél, nagyon fontos, és meghatározza, hogy a Bitcoin ebben a szakaszban beléphet-e konszolidációs szakaszba, vagy más lefelé irányuló csatornát vehet igénybe a 16 500 dolláros szint teszteléséhez. Összességében a jelenlegi tendencia nem optimista.

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map