Bitcoin küzdelmek medve érzelmekkel, lendületes Alt Season Hopes: Market Watch Weekly

A múlt héten láttam Bitcoin (BTC) 10 000 dollárról 8700 dollárra esnek vissza, ami visszaesés kiváltotta által a UTXO 2009. februárjától (több mint 11 évvel ezelőtt) láncra költötték. Két sikertelen próbálkozás után 9200 dollárt visszafizetni a hétvégén, a BTC jelenleg 8800 dollár körül mozog a OKEx BTC Index ár.

A Bitcoin árfolyama 9,92 százalékos veszteséget eredményezett a héten, és létrehozta a bearish elnyelő minta a heti grafikonon, jelezve, hogy az eladók megelőzték a vásárlókat. Míg Ethereum (ETH), Bitcoin SV (BSV) és Litecoin (LTC) sokkal kisebb veszteségeket ért el -2,77, -2,85 és -3,4 százalékkal, Bitcoin Cash (BCH) heti hozama -6,83 százalék volt.

heti kriptográfia visszatérA főbb kriptovaluták heti hozama 5/11 – 5/17. Forrás: TradingView

Az Alt szezon nem biztos, hogy itt van a sarkon

Mivel az Ethereum megmutatta felfutó lendületét a Bitcoin-tal szemben, az Ethereumhoz történelmileg szoros kapcsolatban álló kis altcoinok is felgyülemlettek. Adatai szerint MVIS, a Small-Cap Index májusban felülmúlta az összes többi indexet, 12,29 százalékos hozamot ért el eddig.

Sőt, a BTC piaci dominancia indexe 67 százalékról 65 százalékra esett a felezés után, amint azt CoinGecko, és OmiseGo (OMG) szivattyúzás a hét közepén megjelent az alt szezon reménye. Azonban az OMG, amely miatt megugrott dob a Coinbase Pro-on közel 30 százalékkal csökkent a hét közepi csúcsa és a mai kereskedési ülés között. Haladunk előre, ha a Bitcoin nem tud visszapattanni és 9000 dollár felett maradni, akkor az altcoinoknak nagyon nehéz lesz tartós emelkedést követniük.

MVIS indexBTC vs Kis / Közép / Nagy Kapacitás Index heti hozama (május 25-i adatok). Forrás: MVIS

A Bitcoin On-chain tevékenysége a múlt héten csökkent

Május 25-én 2 órától UTC-ig a Bitcoin hálózat hasrátja körülbelül 91,18 EH / s volt, ami 14,05 EH / s-tal alacsonyabb volt a múlt heti átlagos szintnél Oklink adat. A feleződik, a nagyarányú bányagépek leállása az árvíz miatt Kína délnyugati régiójában a hashrát csökkenésének tudható be.

Eközben a hálózatban az aktív címek száma május 18. és május 24. között szintén 1,84 százalékkal csökkent a múlt héthez képest, miközben a tranzakciók száma 10,39 százalékkal csökkent ugyanebben az időszakban.

A legalacsonyabb hosszú / rövid arány májusban

A Bitcoin az elmúlt héten a gyengeség jeleit mutatta, és a bearish érzelmek uralkodtak, amint azt a mi Jövő péntek szegmens. Ránéz OKEx kereskedési adatok, a Hosszú / Rövid Ráta ebben a hónapban először 0,85 alatt futott, ezzel igazolva a meddő forgatókönyvet.

A nyílt kamat (OI) azonban vasárnap délután szárnyal, 550 millió szerződésről 620 millió fölé ugrott. Sőt, a Quarterly Future prémiuma ismét negatív tartományban van, ami azt jelzi, hogy a piaci szereplők már nem optimisták a középtávú ármozgásokkal kapcsolatban. A negatív prémium több mint – 30 dollárral bővült az írás idején.

BTC hosszú / rövid arányBTC hosszú / rövid arány. Forrás: OKEx

A hosszú / rövid arány a hosszú pozíciókat nyitó felhasználók és a rövid pozíciók nyitóinak arányát mutatja. Az arányt minden határidős és örökös csereügyletből állítják össze. A felhasználó hosszú / rövid oldalát a BTC-ben megadott nettó pozíciója határozza meg.


A derivatívák piacán, amikor nyitott egy hosszú pozíció, ki kell egyensúlyozni egy rövid pozíciót is. A hosszú pozíciók teljes számának meg kell egyeznie a rövid pozíciók teljes számával. Ha az arány alacsony, ez azt jelzi, hogy többen tartanak rövidnadrágot.

Lehet, hogy a BTC elvesztette az emelkedő csatornát

Míg a határidős kereskedési adatok mutatói csökkenő jeleket mutattak, a BTC ára tükrözte a negatív hangulatot azáltal, hogy az alábbi grafikonon látható emelkedő csatorna alá esett. Ez az első eset, amikor a BTC a 30 napos mozgóátlag alá esett, ami április 2-a óta fontos támasz maradt.

Ha a BTC rövid távon nem tud helyreállni a 8900 és 9000 dollár közötti terület felett, akkor újabb lefelé irányuló lépést tapasztalhatunk a 8550 dolláros támogatás tesztelésére. Eközben az OKEx BTC Havi jövő május 29-én lejár, és megnövekedett volatilitást láthatunk a lejárat felé.

BTC / USD árOKEx BTC negyedéves határidős (BTCUSD0626) 1D diagram. Forrás: OKEx

Jogi nyilatkozat: Ezt az anyagot nem szabad alapul venni a befektetési döntések meghozatalához, és nem lehet úgy értelmezni, mint a befektetési tranzakciók folytatására vonatkozó ajánlást. A digitális eszközök kereskedése jelentős kockázattal jár, és a befektetett tőke elvesztését eredményezheti. Gondoskodnia kell arról, hogy teljes mértékben megértse a kockázatot, és figyelembe vegye tapasztalatát, befektetési céljait, és szükség esetén független pénzügyi tanácsot kérjen.

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map