Bitcoin óránkénti trend a felfelé vezető csatornán, de az értékesítési nyomás 7300 dollár alatt még mindig erős: Crypto Market Daily

Április 20., hétfő: A kriptopénzpiacok enyhe korrekciókat tapasztalnak az elmúlt 24 órában a hétvégi növekedés után.

A Bitcoin (BTC) meghaladja a 7000 dolláros szintet, most 7300 dollár körüli ellenállással néz szembe.

Az Ethereum (ETH) erőteljes teljesítményt mutat, a héten meghaladja a 10 százalékot. Az ár meghaladta a 176 dolláros kemény ellenállást, és sajtóidőben 180 dollár fölött kereskedett.

A Ripple XRP-je a bearish csatornájának hatékony kitörését fejezte be, és 0,19 dollár fölött kereskedik.

BTC 1 órás trend a bullish csatornában

1H diagram BTC / USD Perpetual Swap adatok. Forrás: OKEx.com

A BTC-t blokkolták, miután kissé 7300 dollárra rúgott a hétvégén, és az ár stabilizálódott 7050 dollárra. A sokktrend többször nem sikerült tesztelni a reggel 7200 dolláros ellenállást, és a bikák ismét gyengeséget mutattak.

Az OKEx piacelemző csapata megjegyzi, hogy a BTC általában ezen a ponton stabilizálódik, miután hétvégén áttört 7000 dollárt, ami a folyamatos visszapattanás tendenciáját mutatja. A vasárnapi visszapattanás fő oka, hogy áttörjön 7300 dollárig, hogy szinte nincs kemény ellenállás e pozíció alatt.

A Bitcoin kudarca a 7300 dollár tesztelésével azt jelenti, hogy a bikáknak nincs elég erejük ahhoz, hogy a közeljövőben áttörjék az intenzív kereskedési területet. Bár az 1 órás trend még mindig a felfelé irányuló csatornán van, a 7300 dollár körüli ellenállás továbbra is erős, ezért fennáll annak a lehetősége, hogy az ár visszaesik.

Ha a trend nem esik a csatorna alsó széle alá, továbbra is további fellendülésre számíthatunk. Ellenkező esetben a Bitcoin tesztelheti az USD támogatásának hatékonyságának csökkenését 7000 USD körül.

6H diagram BTC / USD Perpetual Swap adatok. Forrás: OKEx.com

A Bitcoin 6 órás diagramja ezt mutatja A hullám elve konszolidációs trendben is alkalmazható. A befektetők ezt az elméletet használhatják a piac jövőbeli trendjének megítélésére – ez egy jó módszer arra is, hogy konszolidációs mintában megtalálják a belépési és zárási pontokat.

Mivel a trendet 7200 dollár blokkolta, ami alacsonyabb, mint a korábbi 7450 dollár körüli csúcs, ez azt jelentheti, hogy a 3. hullám a végére mozog, és megjelenik a 4. visszahúzási hullám. Általában az ár mindig támogatást kap a konszolidációs terület alsó széle körül, és a kitörés általában az 5. hullámban történik.

A befektetőket azonban emlékeztetni kell arra, hogy az 5. hullám öt részhullámra bővíthető, ha a piac viszonylag gyenge. Tehát a kitörés az aktuális terület támaszától és ellenállási erejétől függ. Alhullámok jelenhetnek meg, ha az 5. hullámot $ 7,300- $ 7,450 blokkolja, vagy a $ 6500- $ 6 600 támogatja.

Ellenállási és támogatási szintek

 • Rövid távú ellenállás: 7 200 dollár
 • Középtávú ellenállás: 7500 dollár
 • Rövid távú támogatás: 6 950 USD
 • Középtávú támogatás: 6550 dollár

Az ETH az altcoinok között vezet

4H ETH / USD Perpetual Swap adatok. Forrás: OKEx.com

A fenti 4 órás ETH diagramot megnézve azt látjuk, hogy az utóbbi időben a legerősebb altcoin lett, a korábbi csúcsának 176 dollár körüli erős robbanása miatt. Ez az álláspont hatékonyan támogatja a jelenlegi tendenciát.

Bár a visszapattanás elég erősnek tűnik a nagyobb növekedés elvárására, az ETH számára 190–195 dollár körüli ellenállás abszolút nehéz, mivel ez a terület korábban az intenzív kereskedési terület felső széle volt tavaly és ez év elején. Mivel ezen a területen sok eladói pult létezik, a tendenciát rövid távon nem lesz könnyű megtörni.

Az ETH volumendiagramja azt mutatja, hogy a kereskedés az elmúlt két hétben aktívabb volt, és más altcoinokkal összehasonlítva az ETH bullish érzelme a legerősebb. Azonban több bikának kell megadnia az árat, hogy 195 dollárt törjön, a jelenlegi mennyiség nem elegendő.

A befektetők a közeljövőben összpontosíthatnak a 176 dolláros támogatási hatékonyságra, és további fellendülésre számíthatnak, ha az ár stabilizálni tudja azt.

Ellenállási és támogatási szintek

 • Rövid távú ellenállás: 190 dollár
 • Középtávú ellenállás: 206 USD
 • Rövid távú támogatás: 176 USD
 • Középtávú támogatás: 166 USD

Az XRP hatékony kitörést lát

1H XRP / USD Perpetual Swap adatok. Forrás: OKEx.com

Az XRP 1 órás diagramja azt mutatja, hogy a trend a hétvégén megtörte a medvecsatorna felső szélét. A kitörés hatékonysága ma reggel bebizonyosodott, mivel a törés utáni első visszahúzást 0,1888 dollár támogatta – magasabb, mint a felső szél.

A medvecsatornából való kimozdulás azt jelenti, hogy a trend ideiglenesen elhagyta a gyenge területet. A bullish mennyiség fokozatos növekedésével kombinálva valószínű, hogy rövid távon nehéz lesz az ár visszaesni a csatorna területére.

A 0,1975 dollár körüli felső ellenállást azonban nem könnyű megtörni, mivel ez képviseli a konszolidációs terület alját április 7-10. Visszatérhet erre a területre, ha az ár 0,1900 dollár körül stabilizálódhat a hét első felében. Ellenkező esetben az XRP újra tesztelheti a felső élét.

Ellenállási és támogatási szintek

 • Rövid távú ellenállás: 0,1950 dollár
 • Középtávú ellenállás: 0,1975 dollár
 • Rövid távú támogatás: 0,1900 USD
 • Középtávú támogatás: 0,1865 USD

Jogi nyilatkozat: Ezt az anyagot nem szabad alapul venni a befektetési döntések meghozatalakor, és nem lehet úgy értelmezni, mint a befektetési tranzakciók folytatására vonatkozó ajánlást. A digitális eszközök kereskedése jelentős kockázattal jár, és a befektetett tőke elvesztését eredményezheti. Gondoskodnia kell arról, hogy teljes mértékben megértse a kockázatot, és figyelembe vegye tapasztalatát, befektetési céljait, és szükség esetén független pénzügyi tanácsot kérjen.

Kövesse az OKEx-et:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner