BTC áresés: A Bitcoin 2021-es első nagy visszahúzásának kibontása

Áttekintés arra, hogy mitől esett a Bitcoin január 4-én, hétfőn 7000 dollárra, és az árkorrekció tanulságait

A Bitcoin január 4-én, hétfőn látta meg az év első korrekcióját, amikor az ár a vasárnapi csúcsról 34 793 dollárra csúszott, az OKEx BTC Index árának megfelelően, a legalacsonyabb pontra, 27 793 dollárra 10:00 óra körül UTC-re – 20% -os csökkenés . Véletlen egybeesés következtében a merülés a nyitás után 12 órán belül kitöltötte a CME Group valaha volt legnagyobb BTC határidős rését.

A TradingView adatai szerint a CME Bitcoin határidős ügyletei múlt pénteken 29,220 dollárnál zárultak, vasárnap este UTC-t nyitottak 33 405 dolláron, ami 4185 dolláros rést eredményezett. Ezek a kereskedési hiányosságok azért alakulnak ki, mert a CME Group, mivel hagyományos pénzintézet, csak hétfőtől péntekig működik, és nem tükrözi a Bitcoin hétvégi csúcsát vagy zuhanását.

Míg a CME Bitcoin határidős árának zuhanásával történő hiányosságai érdekes megfigyelés, a Bitcoin év első jelentős visszahúzódását alapvetően a kiskereskedelmi piac táplálta "fél, hogy kihagyja" és nagy tőkeáttételű vágyaik.

A CME Bitcoin határidős hiánya a hétfői csökkenés alatt kitöltődött, de novembertől még mindig vannak hiányosságok. Forrás: TradingView

Mivel a Bitcoin december közepe óta folyamatosan új rekordokat döntött, a piac őrjöngő állapotban volt, és a hétfői visszaesés erősen megütötte. Az összesített nyílt érdeklődés a Bitcoin határidős iránt vasárnap minden idők legmagasabb szintjét, 10,7 milliárd dollárt érte el, a hétfői óriási korrekció azonban megdöbbentő 2 milliárd dollárt likvidált a tőzsdéken. Legutóbb ekkora felszámolást láthattunk egy egynapos 3200 dolláros visszavonással, 2020. november 25-én, amikor a Bitcoin 20 000 dollár alatt volt..

A hétfői hosszú szorítás súlyos károkat okozott azoknak a piaci szereplőknek, akik a hétvégén tovább növelték hosszú pozícióikat. Azonban a bikapiacok ilyen gyors és erős visszahúzódásai valójában nem olyan ritkák.

Közel 2 milliárd dollár értékű tőzsdei pozíciók felszámolásra kerültek január 4-én, UTC-ben 20: 00-kor. Forrás: bybt

Visszatekintve az OKEx negyedéves határidős diagramjára a 2017-es bikapiac alatt, sok visszahúzás történt, legalább 25% -kal, beleértve az egynapos 36% -os ingadozásokat és a két hét alatt több mint 50% -os korrekciókat. Ezeknek azonban nem sikerült megállítaniuk a Bitcoin hosszú távú emelkedő tendenciáját.

A bikapiacok nem folytatódnak zökkenőmentesen, mivel szinte az összes gyors felfelé tartó fázist árkorrekciók követik. Ennek ellenére a 2017-es visszahúzások nagyságához képest a jelenlegi bikapiac sokkal szelídebb. A jelenlegi forgatókönyv szerint a túlzott tőkeáttétel és a FOMO hangulat a fő bűnös, amint azt alább tárgyaljuk.

A 2017. évi bikapiac visszahúzódásai jelentősebbek voltak. Forrás: Tradingview

Az elmúlt hét nap OKEx-adatai a tőkeáttétel rendkívüli emelkedését tárják fel. A BTC hosszú / rövid aránya gyorsan emelkedett 0,92-ről 1,55-re vasárnap és hétfő reggel között, míg a BTC margin hitelezési aránya azonnali tőkeáttételi piacon 14-ről 25-re emelkedett ugyanebben az időszakban.

Eközben a BTC örökös csereügyletek finanszírozási rátái is minden nyolc óránként sokkoló 0,25% -ot vagy annál többet értek el. Mivel a lakossági befektetők hozzáadják hosszú pozícióikat és ilyen magas díjakat fizetnek, a későbbi zuhanásra számítani lehetett, amikor az ár zuhanni kezdett, és rohanás volt a kilépés felé – vagyis hosszú szorítás volt.


Az OKEx adatai azt mutatják, hogy a kiskereskedők tőkeáttétel hozzáadásával folyamatosan növelték hosszú pozícióikat. Forrás: OKEx

A vasúti rangadó után a műszaki mutatók is visszahúzódást jeleztek. Az alábbi egyórás OKEx BTC / USDT grafikonon egyértelműen láthatjuk az RSI indikátorának bearish divergenciáját a vasárnap reggeli lökés után. Az ár új csúcsot ért el, 34 786 dollárt az OKEx-en, de az RSI-mutató nem mehetett tovább. Ezenkívül a volumen csökkenése is látható, ami azt jelzi, hogy a kiskereskedelmi vásárlás kimerült.

Az óránkénti grafikonon az RSI-mutató viszonylagos csökkenése, a mennyiség csökkenésével együtt. Forrás: TradingView

Eközben a lakossági befektetők körében a magas tőkeáttétellel járó FOMO-nézet látható az el nem költött tranzakciós kimeneti kor diagram alatt.

Az UTXO Age mutató azt mutatja, hogy az elmúlt héten új pénz lépett a piacra. Forrás: IntoTheBlock

Az UTXO Age mutató a létrehozott tranzakciók mennyiségét méri és időkeretek szerint kategorizálja. A rövid távú UTXO-k növekedése nagyszámú friss tranzakciót jelent. Különösen az egy napos és egy hetes UTXO-k 22,63% -kal ugrottak a közelmúltban, ami azt jelzi, hogy több új pénz lép a piacra a korábbi időkeretekhez képest.

Összefoglalva: azok a kiskereskedők, akik hosszú ideig használták a magas tőkeáttételt, elvesztették a legtöbbet ebben a visszahúzásban. A hétfői árakció arra emlékeztet, hogy a bikapiacok idején a korrekciók erőszakosabbak, és kényszerítik a tőkeáttétel-csökkentést. Innentől valószínűleg arra számíthatunk, hogy a Bitcoin rövid távú konszolidációs szakaszba lép, mivel a kiskereskedőknek időre van szükségük a veszteségeik helyreállításához, de a nagy kérdés az, hogy ez az idő valóban más?

Nem OKEx kereskedő? Ismerje meg, hogyan kezdje meg a kereskedést!

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map