Crypto Opciók Kereskedési Stratégia: Bevezetés a Long Straddle-be

Crypto Opciók Kereskedési Stratégia: Bevezetés a Long Straddle-be

Az opciós kereskedés a leggyorsabban növekvő a kriptográf származékok terének része, köszönhetően a gyorsan növekvő intézményi érdeklődésnek és a kínált termékek változatos választékának. A kereskedők és a befektetők minden szinten képesek kihasználni a bevált opciós kereskedési stratégiák előnyeit, amelyeket a hagyományos pénzügyi világban széles körben használtak. A különféle stratégiák közül a hosszú terepjárók az egyik leghatékonyabb és leggyakrabban használtak, különösen egy olyan ingatag eszköz esetében, mint a Bitcoin (BTC).

Korábban rávilágítottunk az opciós kereskedelem néhány előnyére a határidősekkel szemben, és áttekintettük az új felhasználók számára készített kriptográf származékokat. Ebben a cikkben szűkítjük a figyelmünket, hogy feltárjuk az opciós kereskedés stratégiáját.

Opciós kereskedési stratégiák általában

Az opciós kereskedési stratégiák általában több opciós szerződés egyidejű vételét vagy eladását foglalják magukba a befektetési pozíciók fedezése, a kockázati kitettségek fedezése és a várható piaci mozgásokból származó profit költséghatékony módon.

A különféle eszközosztályok kereskedői használják ezeket a bevált stratégiákat, különösen a derivatívák terén. Ami az opciós kereskedelmet kiemeli a többi közül, annak nemlineáris jellege. A határidős kereskedéssel (lineáris származékos termék) ellentétben az opciós szerződések megtérülése nem csak az alapul szolgálóaktól függ. Az időszakok, az általános volatilitás és a kötési ár az azonnali árhoz képest további változókat nyújtanak az opciós kereskedők számára.

Végső soron azonban bármely stratégia hatékonysága attól függ, hogy potenciálisan profitálhat-e a kockázathoz képest, és itt ragyog a konszolidációs stratégia.

Mi a terepjáró és hogyan választják meg őket??

A konjunktúra általában azt jelenti, hogy ugyanazon eszközön két tranzakciót kell végrehajtani egymással ellentételező pozíciókkal. Az opciós kereskedésben a hosszú átfedéses stratégia vételi opció (vételi jog) és eladási opció (eladási jog) vásárlását jelenti ugyanazon mögöttes eszközért, ugyanazon kötési árral és lejárattal. Másrészről, egy rövid terjesztési stratégia magában foglalja a vételi opció és az eladási opció értékesítését ugyanazzal a sztrájkkal és lejárattal.

A hosszú és a rövid ág közötti választás a kereskedő elvárásaitól függ az alapeszköz teljesítményével kapcsolatban. A hosszú terepjáró akkor hatékony, ha a kereskedők éles ármozgásra számítottak, de nem biztosak az irányában (az ár ingadozó). Ezzel ellentétben a kereskedők rövid stratégiai stratégiát szeretnének alkalmazni, ha úgy gondolják, hogy az alapul szolgáló eszköz ára (és volatilitása) egy adott időtartamon belül stabil marad..

Hogyan működik a terepjáró??

Mint fent említettük, a hosszú átstrand stratégia eredményes lehet egy olyan volatilis eszközosztály esetében, mint a kriptopénzek. A hosszú terepjáró működésének elmagyarázatához példaként az OKEx BTCUSD opcióit vesszük.

Tegyük fel, hogy a BTC jelenleg 9500 dolláron kereskedik. Ha a kereskedők úgy vélik, hogy az ár egy éles lépés miatt esedékes, de nem biztosak abban, hogy melyik irányt veszi igénybe, akkor hosszú távot használhatnak, vásárolva mind a vételi, mind az eladási opciókat ugyanazon kötési árral és lejárattal.

Szimulálhatjuk ezt a stratégiát egy lehívási opció (BTCUSD-20200925-9500-C) és egy eladási opció (BTCUSD-20200925-9500-P) használatával. Mindkettő kötési ára (a BTC lejáratkor megvásárolható vagy eladható) 9 500 dollár, a díjak (a szerződés költsége) egyenként 1500 dollár (az írás idején), és 2020. szeptember 25-én járnak le.&Az ilyen kombináció L vagy profit és veszteség profilja valami ilyesmi lehet.

BTC opciók hosszú távon történő kifizetésre; Forrás: OKEx


A hosszú távú stratégia akár a lejárat előtt is meg fogja szakítani a kötési ár felett vagy alatt a fizetett prémium összegét. Az iránytól függetlenül az egyik opció belső értékének a megtérülés érdekében meg kell egyeznie a mindkét opcióért fizetett prémiummal, míg a másik a lejártáig értéktelenné válik. Más szavakkal, az emelkedő megtérülés megegyezik a sztrájkkal és a két befizetett díjjal. A hátrányos megtérülés megegyezik a sztrájkkal, levonva a befizetett díjakat.

A fenti diagramra figyelve megfigyelhetjük ennek a kereskedelemnek a két megtérülési forgatókönyvét, az egyiket a BTC lejáratkor 6500 dollárral, a másik pedig 12 500 dollárral kereskedik. Ennek oka, hogy minden megvásárolt opció díja 1500 dollár, így mindkét szerződés összköltsége 3000 dollár. Tehát a fejjel lefelé forduló és a lefelé forduló töréspontjaink egyenlőek: 9 500 USD + 3 000 USD = 12 500 USD és 9 500 – 3 000 USD = 6 500 USD.

Az ezen árfolyam-különbségeken túli áreltérések jelzik ennek a kereskedelemnek a nyereségét. Például, ha a lejárat idején a Bitcoin azonnali ára 15 000 dollár, a vételi opció összesen 2500 dollár nyereséget eredményez (15 000 dollár – (9 500 dollár + 3000 dollár)). Alternatív megoldásként, ha a Bitcoin ára lejáratkor 3500 dollár, akkor az eladási opció nettó 3000 dollár nyereséget eredményez (9 500 dollár – (3 500 USD + 3 000 USD)).

Ha azonban a lejárat idején a Bitcoin ára a megtérülési pontokon belül marad (6500 és 12 500 dollár között), akkor a kereskedő végül pénzt veszít. Például, ha a BTC lejáratkor 10 000 dollár, akkor a vételi opció zöld színű 500 dollár, de amikor levonja mindkét opció költségét (3000 dollár), akkor a kereskedőnek 2500 dolláros vesztesége marad. Hasonlóképpen, ha a BTC lejáratkor 7000 dollár, az eladási opció 2500 dollár a zöld színben, de a kereskedőnek 500 dolláros vesztesége marad a teljes prémium levonása után.

Érvek és ellenérvek

A hosszú terepjáró stratégia alkalmazásának egyik előnye, hogy a maximális nyereség a fejjel potenciálisan korlátlan, mert elméletileg a BTC ára továbbra is emelkedhet felső határ nélkül. A hátrányos profitpotenciál szintén jelentős, bár nem korlátlan, mivel a BTC valószínűleg nem megy nullára.

A kereskedelem legjobb forgatókönyve az lenne, ha a BTC árai jelentősen meghaladnák vagy süllyednének a megtérülési pontokon túl, mivel a nyereség az azonnali ár és a kötési ár (9500 dollár) közötti különbség lesz, levonva a két opcióért fizetett díjat (call és call). put).

A másik oldalon a kereskedelem legrosszabb forgatókönyve az, hogy a BTC ár stabilan tart, lejár a kötési árfolyamon. Ebben az esetben mindkét opció pénzzé válik, és nem lesz belső értéke, elveszítve mindkét prémiumot (a fenti példánkban összesen 3000 dolláros veszteség).

IV és az időromlás: két tényező figyelhető meg

A hallgatólagos volatilitás és az időromlás lehet a két legfontosabb tényező, amelyet figyelembe kell venni, ha hosszú távú stratégiáról van szó. A sikeres hosszú távú stratégia nagymértékben függ a megnövekedett IV-től. A IV gyors növekedése hajlamos növelni a két opció értékét a konvertálóban, és potenciálisan lehetővé teszi a befektetők számára, hogy az opciók lejárta előtt nyereség érdekében bezárják a konvertálót.

Eközben az időromlás egy másik elem, amely befolyásolhatja az eredményt. A kereskedésbe való belépéskor legalább az egyik szerződés (vételi vagy eladási) pénzben lenne, és ha a Bitcoin ára hosszabb ideig stagnál, akkor ez a pozíció teljes értékét jelentősen csökken. Sőt, a lejárati idő közeledtével az idő csökkenésének üteme is növekszik.

Következtetés

A kriptográf származtatott ügyletek terén folytatott opciós kereskedelem növekvő népszerűségével a kereskedők bevált stratégiákat – például a konvertálót – használhatnak pozícióik optimalizálása és a kockázat kezelése érdekében. A származékos termékek kereskedelme azonban nem ajánlott kezdőknek anélkül, hogy megértenék annak különböző dinamikáját és kockázatait.

Jogi nyilatkozat: Ezt az anyagot nem szabad alapul venni a befektetési döntések meghozatalához, és nem lehet úgy értelmezni, mint a befektetési tranzakciók folytatására vonatkozó ajánlást. A digitális eszközök kereskedése jelentős kockázattal jár, és a befektetett tőke elvesztését eredményezheti. Gondoskodnia kell arról, hogy teljes mértékben megértse a kockázatot, és figyelembe vegye tapasztalatát, befektetési céljait, és szükség esetén független pénzügyi tanácsot kérjen

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map