DeFi hackek, bullish készletek, több intézményi pénz belép a kriptába: Market Watch Weekly 4 / 13-4 / 19

Az elmúlt hét napban a Bitcoin (BTC) körülbelül 3,24 százalékkal emelkedett OKEx BTC árindexenként, és sajtóidőszakban 7200 dollár körül mozog.

Április felénél a Bitcoin áprilisi teljesítménye összhangban van történelmével. Alapján CoinMarketCap adatok szerint április volt az a hónap, amely 2013 és 2019 között az egyik legmagasabb átlagos hozamot és a legmagasabb medián hozamot jelentette a Bitcoin számára.

Az OKEx ETH azonnali ára szerint a második legnagyobb kriptovaluta, az Ethereum (ETH) 10,43 százalékkal nőtt az elmúlt hét napban, 180 és 190 dollár közötti tartományba lépve.

BTC havi hozam. Forrás: CoinMarketCap & OKEx

A hagyományos piacok bullish-ra fordulnak

A hagyományos piacokon február közepe óta először három nagy amerikai index található a technikai bikapiacon, a S&P 500 a márciusi mélyponthoz képest több mint 30 százalékkal visszapattant.

Az optimizmus abból a várakozásból fakad, hogy a COVID-19 járvány fordulópontot ért el az Egyesült Államokban, és a Fehér Ház gazdasági újraindítási terv. De pesszimisták úgy vélem, hamarosan megérkezhet az amerikai részvények dupla feneke. Ez veszélyezteti a kriptovaluta piacot, mivel a Bitcoin ára továbbra is pozitív korrelációt mutat az S-kel&P 500, per Coinmetrics adatok.

A Bitcoin rövid távú iránya továbbra sem világos. Az ár meghaladta az 50 napos mozgóátlagot, és megmutatja a lehetőségét, hogy teszteljen 8000 dollárt, ahol a 100 és 200 napos mozgóátlagok találhatók.

De a határidős piac nem optimista, mivel az OKEx BTC negyedéves határidős ügyletei továbbra is negatív prémiummal rendelkeznek az azonnali árral szemben – derül ki az OKEx kereskedési adataiból..

OKEX BTC / USDT ár 1D. Forrás: OKEx

Nagy frissítések a LIBRA 2.0-ból & Kína DCEP

A héten a legnagyobb hír a Kína és az Egyesült Államok részéről érkezett. csata a digitális pénznemek ellen. Április 16-án a Facebook elindította a LIBRA 2.0-t fehér papír. Az új fehér könyvben a Mérleg elvetette azon terveit, hogy az érme árát egy fiat valuta kosárba rögzítse.

A szervezet kijelentette, hogy továbbra is kiadja a több pénznemű stablecoin-t, de az érmét nem közvetlenül a fiat-valuták, hanem fiat-kötésű stablecoinok támogatják..

A Mérleg fehér könyvének frissítése csak két nappal azután érkezik, hogy hír érkezett arról, hogy Kína teszteli a kormány által kibocsátott digitális pénznemet, DCEP. Április 14-én a képernyőkép megjelent, amely azt mutatja, hogy a DCEP-t Suzhou, Chengdu, Xiongan és más régiókban tesztelték.

Mark Zuckerberg, a Facebook vezérigazgatója megjegyezte egy korábbi meghallgatás hogy Kína infrastruktúrájának egy része sokkal fejlettebb, mint Amerikáé a digitális fizetések terén.


Pillanatkép a The Agricultural Bank of China DCEP pénztárcáról. Forrás: a blokkokat

Az intézményi befektetők több forrása áramlik a kriptográfiába

Számos intézményi befektető kihasználta a március közepi piaci zűrzavart, hogy növelje a kriptovalutáknak való kitettségét az első negyedévben – derül ki egy nemrégiben Szürkeárnyalatos jelentés.

A kripto-központú befektetési vállalkozás beáramlása 503,7 millió dollár volt 2020 első negyedévében, ami csaknem megduplázza az előző negyedéves csúcsot, 2019 harmadik negyedévében 254,8 millió dollárt. Ethereum Trustja szintén rekord 110 millió dolláros beáramlást mutatott az utolsó negyedévben..

Szürkeárnyalatos kumulatív beáramlások termékek szerint – 1Q20. Forrás: Szürkeárnyalatos

A Renaissance Technologies, a világ egyik legnagyobb fedezeti alapja a március 30-i ADV formanyomtatványban bejelentette, hogy Medallion Alapja "megengedett bitcoin határidős ügyletek megkötésére," jelentéstől kezdve A háztömb. Kereskedelmi tevékenysége a CME-n felsorolt ​​Bitcoin-szerződésekre korlátozódik. A CME Bitcoin határidős ügyletei voltak elindult 2017-ben és készpénzzel teljesítették.

Jelenleg nem világos, hogy a vállalat potenciális belépése a Bitcoin piacra jelent-e hasznot, mivel a Renaissance felhasználhatja a szerződést short-sale eszközként. Mint a jelentés rámutat, a Renaissance Medallion Fundja magas hozamáról ismert, amely 1988 és 2018 között átlagosan 40 százalékot kínált a befektetőknek.

A DeFi feltört, de az ETH ára emelkedett

Az Ethereum árának ezen a héten tapasztalható meredek emelkedése (10,43 százalékos rally) szokatlan, tekintve, hogy ugyanakkor két DeFi protokollt – amelyek általában általában Ethereumon alapulnak – csapkodtak.

Április 18-án Tokenlon DEX tweetelt hogy az UNISWAP IMBTC-készletét megtámadták és kiürítették. A biztonsági cég szerint az UNISWAP mintegy 1278 ETH-t veszített el a támadás során, sajtóidőben körülbelül 230 000 dollár értékben. PeckShield.

Egy nappal később a dForce lendf.me hitelezési platformja tűz alá került. A teljes érték bezárult dForce szerint nullára ment DefiPulse, mintegy 25 millió dolláros veszteséget eredményez. A Lendf.me a dForce decentralizált pénzügyi platform első közösségi projektje, amelyet tavaly szeptemberben indítottak el.

A múlt héten a dForce éppen bejelentette új finanszírozási forduló, a Multicoin Capital vezetésével. Az eset hatalmas csapást jelent a DeFi ökoszisztémára.

A teljes érték bezárult dForce. Forrás: DefiPulse

Februárban újabb Ethereum-alapú DeFi projekt, a bZx, tapasztalt két külön támadás, amelyek a szolgáltatás gyorshiteleit használták fel, így összesen csaknem egymillió dollár kriptot nyertek.

Jogi nyilatkozat: Ezt az anyagot nem szabad alapul venni a befektetési döntések meghozatalakor, és nem lehet úgy értelmezni, mint a befektetési tranzakciók folytatására vonatkozó ajánlást. A digitális eszközök kereskedése jelentős kockázattal jár, és a befektetett tőke elvesztését eredményezheti. Gondoskodnia kell arról, hogy teljes mértékben megértse a kockázatot, és figyelembe vegye tapasztalatát, befektetési céljait, és szükség esetén független pénzügyi tanácsot kérjen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map