Elon Musk, aki megemlítette a Bitcoin-t, új kiskereskedelmi érdeklődéssel élénkíti a piacot

A határidős péntek a negyedéves Bitcoin határidős ügyletek heti áttekintése az OKEx-en.

Pénteken a technológiai vállalkozó, befektető és a világ leggazdagabb embere, Elon Musk frissítette Twitter bio a #Bitcoin szóval. Mivel a piac ezt bullish jelnek tekintette, a Bitcoin azonnal 15% -ot vett fel válaszul, áttörve a korábban kialakult kettős fenék mintázatának nyakkivágását és megkísérelve átlépni a 38 000 dolláros ellenállást..

Az elmúlt hét napra visszatekintve a Bitcoin gyenge teljesítményt nyújtott, kétszer, január 22-én és január 27-én tesztelve a 30 000 USDT támogatást. A negyedéves szerződés díja szintén 500 USD USD évközi mélypontra esett vissza, jelezve a piac bizalmatlanságát. Azonban a vezetett létesítésellenes hangulat Wall Street fogadások megrendítette a piacokat a héten.

Az első Dogecoin (DOGE) alig több mint egy nap alatt több mint 1000% -ot ugrott, majd a Bitcoin-ot 15% -kal húzták fel egy óra alatt. A kereskedők jól fogják vizsgálni a korábbi stratégiákat és megtervezni ezeket az új fejlesztéseket.

A BTC negyedéves határidős díja szintén gyorsan megugrott 1200 dollárra, vagyis 3,4% -ra, ami azt jelzi, hogy a piac visszanyerte magabiztosságát. A BTC nyitott érdeklődése az OKEx iránt szintén visszaesett 2 milliárd dollár fölé, megerősítve, hogy a hosszú-rövid csata új fordulója megkezdődött.

Az örökös csereügyletek finanszírozási rátáját szintén 0,1% -ra emelték ma reggel, ami azt jelzi, hogy vannak olyan lakossági befektetők, akik erősen kihasználják ezt a ralit..

Az írás idején a BTCUSD0326 – március végén lejáró – negyedéves szerződés 36.500 USDT szinten kereskedik, 1200 USD vagy 3.4% felárral az index ár felett.. 

OKEx BTC negyedéves határidős ügyletek (BTCUSD0326), január 29-én, UTC 10: 00-kor. Forrás: OKEx, TradingView

OKEx kereskedési adatok leolvasása

További mutatók felfedezéséhez látogasson el az OKEx kereskedési adatok oldalára. 

BTC hosszú / rövid arány

A hosszú / rövid arány mozgása ezen a héten szinte megegyezett az árakkal, jelezve, hogy a lakossági befektetőknek nem volt világos elképzelésük arról, hogy a piac hogyan mozog. De egyértelmű, hogy a hosszú / rövid arány nagyon gyorsan csökkent a szerdai csökkenés során, ami azt jelzi, hogy sok bika meggondolta magát abban az időben. Ez a rövid csapda arra késztethette a kereskedőket, hogy új rövidnadrágot nyissanak alacsonyabb árszint mellett.

Adatgyűjtési idő: 1/22 10:00 UTC és 1/29 10:00 UTC

A hosszú / rövid arány összehasonlítja a hosszú pozíciókat nyitó felhasználók teljes számát a rövid pozíciókat nyitókkal. Az arányt az összes határidős és örökös csereügyletből állítják össze, és a felhasználó hosszú / rövid oldalát a BTC nettó pozíciója határozza meg.

A származtatott ügyletek piacán, amikor egy hosszú pozíciót nyitnak, akkor azt egy rövid pozíció egyensúlyozza ki. A hosszú pozíciók teljes számának meg kell egyeznie a rövid pozíciók teljes számával. Ha az arány alacsony, ez azt jelzi, hogy többen tartanak rövidnadrágot.

BTC alapon

A negyedéves szerződés díja a szerdai visszaesés során nagyon észrevehetően süllyedt, elérte az 500 USD-t is. Ez teljes mértékben szemlélteti a bikák akkori bizalmatlanságát.

Az elmúlt órákban a negyedéves szerződéses prémium 1200 USD-t, azaz 3,4% -ot meghaladta, oda, ahová a múlt hét végén került, és továbbra is figyelnünk kell, hogy fennmarad-e ez a szint. Az 1000 dolláros vagy annál magasabb prémium valamilyen módon megerősítheti a piac bizalmát.

Adatgyűjtési idő: 1/22 10:00 UTC és 1/29 10:00 UTC

Ez a mutató a negyedéves határidős árat, azonnali index árat és az alapkülönbséget mutatja. Egy adott idő alapja megegyezik a negyedéves határidős árral, levonva az azonnali index árát.

A határidős ár tükrözi a kereskedők elvárásait a Bitcoin árával kapcsolatban. Ha az alap pozitív, az azt jelzi, hogy a piac bullish. Ha az alap negatív, az azt jelzi, hogy a piac bearish.

A negyedéves határidős alapok jobban jelzik a hosszú távú piaci trendet. Ha az alap magas (akár pozitív, akár negatív), az azt jelenti, hogy több hely van az arbitrázsra.

Nyílt kamat és kereskedési volumen

A nyitott kamat 2 milliárd dollárról csökkent a hét folyamán, ami a rövid pozíciók folyamatos zárását jelzi. A tegnapi árnövekedés során azonban a nyílt érdeklődés ismét emelkedett, és most 2 milliárd dollár körül van, a kereskedelem volumene szintén robbanásszerűen alakult az elmúlt néhány órában.

Adatgyűjtési idő: 1/22 10:00 UTC és 1/29 10:00 UTC

A nyitott kamatláb a fennálló határidős ügyletek / swapok teljes száma, amelyeket egy adott napon még nem zártak le.

A kereskedési volumen a határidős ügyletek és az örökös csereügyletek teljes kereskedési volumene egy adott időszakban.

Ha 2000 hosszú és 2000 rövid szerződés van nyitva, akkor a nyitott kamat 2000 lesz. Ha a kereskedési volumen megugrik, és a nyitott kamat rövid időn belül csökken, ez azt jelezheti, hogy sok pozíció zárva van, vagy kényszerültek felszámolásra. Ha mind a kereskedési volumen, mind a nyitott kamat nő, ez azt jelzi, hogy sok pozíció nyitott.

BTC fedezeti hitelezési arány

A hosszú / rövid aránnyal ellentétben az azonnali tőkeáttétellel rendelkező kereskedők a hét csökkenése alatt tovább növelték a tőkeáttételt, majd az ár visszapattanása után elkezdtek zárni. A fedezeti hitelezési ráta ezen a héten egy ponton elérte a 21-et, és most 16 közelében van, ami arra utal, hogy egyes kereskedők profitot vettek fel az árrepüléssel együtt.

Adatgyűjtési idő: 1/22 10:00 UTC és 1/29 10:00 UTC

A fedezeti hitelnyújtási arány az azonnali piaci kereskedési adat, amely az USDT-t kölcsönvevő felhasználók és a BTC-t USDT-értékben felvevő felhasználók arányát mutatja egy adott időszakban. 

Ez az arány a kereskedőket is segíti abban, hogy megvizsgálják a piaci hangulatot. Általában az USDT-t felvevő kereskedők célja a BTC vásárlása, a BTC-t felvevő pedig rövidítésre törekszik.

Ha a fedezeti hitelezési arány magas, ez azt jelzi, hogy a piac bullish. Amikor alacsony, ez azt jelzi, hogy a piac bearish. Ennek az aránynak a szélsőértékei történelmileg a trend megfordulását jelzik.

Kereskedői betekintés

Robbie, az OKEx befektetési elemzője

Az elmúlt órák gyors emelkedése nagy változást hozott a diagramban. Először meg kell vizsgálnunk, hogy a Bitcoin képes-e megtörni a január eleje óta kialakult csökkenő trendet. Ha nem, akkor a következő szint a kettős fenék mintájú nyakkivágás, amely az indexár 35 000 dollárja vagy a negyedéves jövő 36 000 dollárja közelében helyezkedik el..

Az általános piaci hangulat azonban pozitív, több lakossági befektető lép be az űrbe.

Dahuzi, Crypto Trader a TradingView oldalon

A mai Bitcoin-mozgás nagyon kritikus az utángyártott piac szempontjából. A dupla alsó mintát eddig sikeresen felépítették. A kereskedő szempontjából a kockázat / haszon arány jobb, ha ezen a ponton hosszúra nyúlik. Ha azonban az ár végül visszaesik, ami a kettős fenekű minta meghibásodását eredményezi, a piac nem ígéretesnek tűnik.

OKEx BTC negyedéves határidős ügyletek (BTCUSD0326), 12 óra. Forrás: TradingView

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner