Határidős péntek: 2020 március volt a Bitcoin legrosszabb hónapja 2018 novembere óta

A Futures Friday egy heti áttekintés a negyedéves Bitcoin határidős ügyletekről az OKEx-en – a legnagyobb mennyiségű termékünkön.

Mivel az elmúlt hónap és negyedév véget ér, érdemes megjegyezni, hogy a Bitcoin (BTC) látta a legrosszabb havi teljesítmény 2018 novembere óta. 2020 márciusa a Bitcoin két év legrosszabb márciusi teljesítményének is bizonyult.

A vezető kriptovaluta 26,56 százalékos csökkenést mutat a hónapban az OKEx BTC negyedéves határidős árfolyamon, ami az érme egymás utáni harmadik negyedéves veszteségét jelzi.

Az elmúlt napokban a Bitcoin először 6932 dolláros csúcsra emelkedett, majd megkezdte a visszahúzást, március 30-án 7 napos mélypontot 5 802 dollárra állítva, mielőtt új csúcsot, 7 327 dollárt ért volna el éppen április 3-án, reggel. A Bitcoin jelenleg kereskedik sajtóidőszakban körülbelül 6900 dollár.

OKEx BTC negyedéves határidős (BTCUSD0626) óránkénti diagram. Forrás: OKEx

OKEx kereskedési adatok leolvasása

További mutatók felfedezéséhez keresse fel az OKEx kereskedési adatait.

BTC hosszú / rövid arány

Az elmúlt hét napban a hosszú / rövid arány 0,67 és 0,97 között maradt, fokozatosan csökkent a pénteki csúcsról, és most 0,96 körül mozog, ami azt jelenti, hogy a rövidnadrág-eladók még mindig megelőzik a hosszúakat. A korábbi adatokhoz képest a jelenlegi szám alacsony.

Adatgyűjtési idő: 3/27 8:00 és 4/3 8:00 között (UTC)

A Hosszú / Rövid Ráta a hosszú pozíciókat nyitó felhasználók teljes számának és a rövid pozíciók nyitásának arányát mutatja egy bizonyos időtartam alatt. Az arányt minden határidős és örökös csereügyletből állítják össze. A felhasználó hosszú / rövid oldalát a BTC-ben megadott nettó pozíciója határozza meg.

A származtatott ügyletek piacán, amikor hosszú pozíció van nyitva, kiegyensúlyozottnak kell lennie egy rövid pozíciónak is. A hosszú pozíciók teljes számának meg kell egyeznie a rövid pozíciók teljes számával. Ha az arány alacsony, ez azt jelzi, hogy többen tartanak rövidnadrágot.

BTC alapja

Az elmúlt héten a negyedéves határidős alap április 2-ig, csütörtökig folyamatosan negatív volt. A negatív prémium több mint 80 dollárra nőtt az elmúlt hétvégén. Hosszú ideje láttunk utoljára pozitív prémiumot a negyedéves szerződéseknél, amelyek jelenleg 20 dolláros pozitív prémiumot mutatnak. Ez a tény a piaci bizalom helyreállását jelzi.

Adatgyűjtési idő: 3/27 8:00 – 4/3 8:00 (UTC)


Ez a mutató a negyedéves jövőbeni árat, azonnali index árat és az alapkülönbséget mutatja. Egy adott idő alapja megegyezik a negyedéves határidős árral, levonva az azonnali index árát.

A határidős ár tükrözi a kereskedők elvárásait az alapul szolgáló eszköz, jelen esetben a Bitcoin árával kapcsolatban. Ha az alap pozitív, az azt jelzi, hogy a piac optimista. Ha az alap negatív, az azt jelzi, hogy az általános piac pesszimista. A negyedéves határidős alapok jobban jelzik a hosszú távú piaci trendet. Ha az alap magas (akár pozitív, akár negatív), az azt jelenti, hogy több hely van az arbitrázsra.

Nyílt kamat és kereskedési mennyiség

A nyílt kamat (OI) március 28-án, szombaton 4,5 milliárd csúcsra emelkedett, majd 4 milliárd körülire csúszott. Az OI továbbra is a sajtóidőszak 4,06 milliárdos mélypontján van, nagyjából ugyanazon a szinten, mint múlt pénteken. A nehéz kereskedés időszakai csütörtökön és pénteken voltak, az OI csökkenésével együtt. A korábbi adatokhoz képest a jelenlegi OI alacsony.

Adatgyűjtési idő: 3/27 8:00 és 4/3 8:00 között (UTC)

A nyitott kamat a fennálló határidős ügyletek / csereügyletek teljes száma. A kereskedési volumen a határidős ügyletek és az örökös csereügyletek teljes kereskedési volumene egy adott időszakban.

Ha 2000 hosszú és 2000 rövid szerződés van nyitva, akkor a nyitott kamat 2000 lesz. Ha a kereskedési volumen megugrik, és a nyitott kamat rövid időn belül csökken, ez azt jelezheti, hogy sok pozíció zárva van, vagy kényszerültek felszámolásra. Ha mind a kereskedési volumen, mind a nyitott kamat nő, ez azt jelzi, hogy sok pozíció nyitott.

Vásárlói / eladási vevői mennyiség

Az elmúlt hét nap során az eladási mennyiség (Sell Taker Volume) az első két napban valamivel magasabb volt, és csütörtökön aktív vételi mennyiség alakult ki. Ma is láthatjuk az aktív vásárlási mennyiséget, amint azt az alábbi ábra mutatja.

Adatgyűjtési idő: 3/27 8:00 és 4/3 8:00 között (UTC)

A Taker olyan ügyletekre utal, amelyeket azonnal teljesítenek, más néven piaci megrendelések. Ez ellentétben áll a Maker kifejezéssel, amelyet a Limit megbízásokra használnak, amikor egy kereskedelem egy adott árral lép be a megbízási könyvbe, és megvárja annak egyeztetését.. 

A Buy Taker Volume az aktív vásárlási mennyiség egy adott időszakban, jelezve a beáramlást. Eladási vevő mennyisége: az aktív eladási mennyiség egy adott időszakban, jelezve a kiáramlást.

Ha a vásárlási mennyiség magas, ez azt jelzi, hogy a piac bullish. Ha az értékesítési mennyiség magas, ez azt jelzi, hogy a piac bearish. Általánosságban elmondható, hogy a kiskereskedők több vevői megbízást adnak. A vételi és eladási mennyiség a kiskereskedők piaci előrejelzésének mutatójaként kezelhető.

A kereskedők meglátásai

Xuanhaimmoer, TradingView Szerző

Ma, április 3-án még mindig a bikák agresszivitását látom, miközben a Bitcoin ára tovább emelkedik. Tegnap a 6 950 dolláros zóna valószínűleg elutasította a bikákat, amikor túl messzire próbáltak menni. A medvék reakciója azonnal visszatolta a Bitcoin árfolyamát 6 650 dollárra.

Ennek ellenére a nagy kereteken lévő jelek továbbra is támogatják a bikákat, és ma továbbra is megpróbálnak meghaladni a 7000 dolláros pszichológiai zónát..

Ha a Bitcoin tökéletesen és teljesen átlépi a 7000 dolláros régiót, akkor az ár megközelíti a 7500–7 900 dolláros célt. De ha a medvék elnyomják a bikákat, nagyon valószínű, hogy a Bitcoin-ot 5800-61 100 dollárban fogjuk látni.

Robbie, az OKEx befektetési elemzője

A Bitcoin ára csütörtökön 7000 dollár fölé emelkedett, de nem sikerült áttörnie az erős 7200 dolláros ellenállási szintet. A 7000 dollár feletti értékesítési nyomás miatt könnyű kitörni a kitörést. A Bitcoin ára háromszor egymás után 7000 dollárt tesztelt, de nem sikerült áttörnie, ezért kerülnünk kell a vak vak felfelé hajszolást.

De a mini-ciklus bullish mintája még nem ért véget. Az eladási opció akkor lehetséges, ha a 7200 dollár közelében lévő, bearish divergencia egyértelmű jelei vannak.

Visszatekintve, április általában pozitív hozamhónapot jelent a BTC számára, az elmúlt kilenc évben kilencből hétszer több. Nagyon érdekes látni, hogy a Bitcoin követi-e ezt a mintát ebben az évben.

Jogi nyilatkozat: Ezt az anyagot nem szabad alapul venni a befektetési döntések meghozatalakor, és nem lehet úgy értelmezni, mint a befektetési tranzakciók folytatására vonatkozó ajánlást. A digitális eszközök kereskedése jelentős kockázattal jár, és a befektetett tőke elvesztését eredményezheti. Gondoskodnia kell arról, hogy teljes mértékben megértse a kockázatot, és figyelembe vegye tapasztalatát, befektetési céljait, és szükség esetén független pénzügyi tanácsot kérjen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map