Hogyan tér el a CME ETH futures ezen a héten, eltér a BTC futures 2017-től

Közelebbről megvizsgálva a CME Ether határidős piacának bevezetését és annak lehetséges hatását az ETH árára

Az éter határidős ügyleteket 2121 február 7-én dobták piacra a chicagói árutőzsdén. A nagyon várt eszköz az első ilyen fajta az Ethereum hálózat őshonos érméje számára – egy megalapozott, világszerte elismert tőzsdéről.

Ebben az OKEx Insights jelentésben megvizsgáljuk a CME új termékét és annak az ETH piacra gyakorolt ​​hatásait. Ennek során elemezzük a közelmúltbeli ETH árképzést, és összehasonlítjuk a BTC ártörténetével a CME Bitcoin határidős piacának bevezetése előtt, alatt és után – mivel az utóbbi korábbi trendjei fényt deríthetnek a lehetséges jövőbeli ETH ármozgásokra.

Először is, egy rövid megjegyzés: a mai kriptovaluta-ipar eltér a 2017 végétől. Ezért továbbra is várat magára, hogy a BTC ártörténete milyen megbízhatósággal tudja megalapozni az ETH saját pályáját.

A CME Ether jövőbeni közelebbi pillantása

A CME ETH határidős ügyletei egy új, készpénzzel kiegyenlített pénzügyi eszköz, amely az Ethereum natív érméjének árán alapul. Termékkód alatt kereskednek "ETH" 23:00 és 22:00 UTC között, vasárnaptól péntekig. Minden szerződés 50 ETH-ra szól, és az aktuális USD / ETH árban van feltüntetve, a CME CF éter-dollár referencia-kamatláb szerint. Fontos, hogy a szerződések a vonatkozó szerződéshónap utolsó péntekén járnak le.

A CME a világ legnagyobb származékos tőzsdéje. A napi mennyiségeket és a nyitott érdeklődést rutinszerűen dollár tízmilliárdokba tekinti. Míg az OKEx és más kereskedési helyszínek már egy ideje saját ETH határidős szerződéseket kínálnak, a CME által a hagyományos piacokon gyakorolt ​​befolyás minden bizonnyal sokat tesz az Ethereum legitimálása érdekében egy új befektetői osztály számára.

Az ETH piaci dominanciája nőtt a CME bejelentése óta

Azokban a hetekben, amelyek óta a CME december 16-án bejelentette az ETH határidős ügyleteit, az ETH ára 662 dollár körüli értékről a közelmúlt minden idők legmagasabb pontjára, több mint 1825 dollárra emelkedett. Ugyanakkor szinte minden jelentős kriptovaluta jelentős árnövekedést tapasztalt ugyanabban az időszakban. Ezért nehéz felmérni azt a valódi hatást, amelyet az új eszköz már gyakorolt ​​az Ethereum natív eszközének árára.

Ennek ellenére a teljes kriptovaluta piaci kapitalizáció, valamint a BTC és az ETH összehasonlítása azt sugallja, hogy a CME jóváhagyási bólintása arányosan több ETH vásárlást ösztönzött. A kezdeti bejelentés és a február 7-i bevezetés közötti százalékos nyereséget tekintve az ETH megelőzte mind a szélesebb piacot, mind a BTC-t.

December 16-án valamivel több mint 67 milliárd dollár volt az ETH piaci felső határa, amely több mint 192 milliárd dollárra duzzadt – ami körülbelül 186,5% -os növekedést jelent – amint az ETH határidős ügyletei életbe léptek. Ugyanebben az időszakban a BTC piaca 365 milliárd dollárról 725 milliárd dollárra nőtt – ez nagyjából 98,6% -os növekedést jelent. A teljes kriptopénzpiac 574,1 milliárd dollárról 1,2 billió dollárra, azaz körülbelül 110% -ra nőtt.

Az ETH piaci felső határa nagyjából 186,5% -kal nőtt, mióta a CME bejelentette az ETH határidős ügyleteit. Forrás: CoinGecko

Az ETH növekvő piaci dominanciája az ipar többi részével szemben szintén különleges lelkesedést sugall az ETH iránt a CME bejelentését követően. A teljes kriptovaluta-ipar 11,64% -át képviseli december 16-án, az ETH teljes piaci részesedése 17,5% fölé emelkedett február 5-én, az adatok alapján TradingView.

"Ezúttal más"

Az ETH jövőbeli előkészületeinek előkészületeiben sok megfigyelő gyorsan emlékeztette a leg eufórikusabb éterieket a BTC CME-n való bemutatkozására. A hasonlóan felvett kriptovaluta-származék 2017. október 31-i bejelentését követően a BTC / USD ára 6500 dollár körüli árfolyammal emelkedett..

Éppen 20 000 dollár alatt volt a csúcspontja december 16-án, egy nappal azelőtt, hogy a CME bitcoin határideje elindult volna. Rögtön egyéves medvepiac következett, amely 2018 decemberéig 3220 dollár körüli szintre csökkentette a BTC árát.

A BTC ára körülbelül 83% -kal esett vissza 2017 decembere és 2018 decembere között. Forrás: CoinGecko

A BTC-hez 2017 végén hasonlóan, az ETH is új csúcsot ért el a CME határidős piacra dobását közvetlenül megelőző napokban. Mindkét esemény körüli tágabb kontextus azonban teljesen más. A BTC határidős ügyletei több hónapos parabolikus nyereség után kezdtek kereskedni. A vezető kriptopénz 2017. január 4-én megdöntötte minden idők legmagasabb szintjét – majdnem egy évvel a BTC határidős indítása előtt. Decemberre egy teljes körű spekulatív mánia, amelyet részben a kezdeti érmekínálati őrület hajtott, elnyelte a piacot. Bármi, ami a blockchainhoz kapcsolódott, az volt fogadó indokolatlan befektetői figyelem. A hype a BTC árát a 2013 végén meghatározott 1130 dolláros csúcs fölé emelte, több mint 1600% -kal. Utólag elkerülhetetlen volt a lefújási felső.

Ezzel szemben az ETH határidős ügyletei sokak szerint a több hónapos bikapiac kezdetének számítanak. Amikor a CME a héten piacra dobta az eszközt, az ETH ára a közelmúltban volt felülmúlta korábbi korábbi csúcsa 1450 dollár körüli. Valójában az indulás óta eltelt napokban a piaci részesedés szerint a második helyen álló digitális fizetőeszköz folytatta emelkedését – február 10-én új csúcsot ért el 1825 dollár felett..

Az ETH esetében a CME bevezetésének legitimitása kiegészítheti a legutóbbi csúcsminőség felhozását. A piaci csúcs alatt éveken keresztül folytatott kereskedés után az új csúcsok gyakran inkább emelkedéshez vezetnek, mint kiterjesztett korrekcióhoz.  

A kriptopénzipar 2021-ben érettebb

Az ETH folyamatos fejlõdésének támogatása a kriptopénzpiac 2021-ben megnövekedett futamideje. A 2017-es bikafutás kiskereskedelem-vezérelt volt. Ezzel szemben a bizonyítékok arra utalnak, hogy ma növekszik az intézményi érdeklődés a BTC és az ETH iránt.

A Grayscale, a legnagyobb digitális eszközkezelő az elmúlt hónapokban hatalmas mennyiségű ETH-t vásárolt fel. Február 10-én a kezelt társaságok nyilvánosságra hozatala alatt a társaság bejelentett Az ETH részesedése 5,4 milliárd dollár.

Az allokáció több mint 200% -os növekedést jelent az 1,79 milliárd dollárhoz képest jelentette ki azon a napon, amikor a CME bejelentette ETH határidős szerződéseit. Az intézménybarát befektetési társaság egy februári jelentésben támogatta megnövekedett vásárlását részletezés Az Ethereum értékjavaslata az ügyfelek számára.

Elemzők úgy vélik, hogy a decentralizált pénzügyi lehetőségek az intézményi ETH befektetőket is vonzhatják. Míg a protokoll-specifikus kihasználások és az intelligens szerződéses sebezhetőségek továbbra is akadályt jelentenek a bolygó legnagyobb pénzkezelőinek való belépés előtt, néhány kommentátor hinni hogy az intézmények az ETH-ba fektetnek be, hogy kihasználhassák a még mindig magas kockázatú ágazat növekedését.

Hogyan befolyásolhatják a CME határidős ügyletek az ETH árát?

Annak ellenére, hogy készpénzben kiegyenlítették, és tényleges ETH-t nem igényel tulajdonosi váltás, az Ether határidős bevezetése úgy tűnik, hogy kiegészíti az Ethereum körül egyre növekvő bullish hangulatot. Bár az új termék nem valószínű, hogy többéves medvepiacot vált ki, vannak bizonyítékok arra vonatkozóan, hogy maguk a szerződések rövidebb időn belül befolyásolhatják az ETH árát.

A határidős szerződések bevezetése lehetővé teszi a pesszimisták számára, hogy fogadjanak az árcsökkenésről, ami lefelé irányuló nyomási nyomást okoz az alapul szolgáló eszközre. Számos tanulmány rendelkezik feltárt az azonnali BTC ár és a határidős kereskedelem kapcsolata. Egyesek még azt is feltételezik, hogy a CME Bitcoin határidős kínálata részben erőfeszítés volt ellenőrzés A BTC ára.

A CME új ETH termékéhez hasonlóan a tőzsde BTC határidős ügyletei a vonatkozó szerződéses hónap utolsó péntekjén járnak le. A BTC és más piacok elemzése jegyzetek megnövekedett volumen és volatilitás a határidős lejárati idők körül.

Részvények.com következtet hogy az eladások általában megelőzik a szerződés lejártát, a BTC ára gyakran közvetlenül az azt követő 24 órában visszaáll. Hasonlóképpen egy 2019 jelentés Az Arcane Research szerint a lejárat előtti napokban a BTC átlagos árcsökkenése 2,27% volt, a volumen és a volatilitás megugrása mellett. Az ilyen változó piaci mutatók valószínű okai a kereskedők pozícióinak hirtelen átalakítása a lejárat közeledtével, valamint a legnagyobb piaci szereplők erőfeszítései az ár kedvező elmozdítására.

A BTC határidős piacának bevezetéséhez hasonlóan, úgy tűnik, a CME új Ether származéka is pozitív hatással volt az ETH árára. A bolygó egyik legnagyobb kereskedési helyének elfogadása nagyobb intézményi vásárlást ösztönzött, amit a Grayscale növekvő ETH-allokációja is bizonyít..

Ugyanakkor a piaci ciklusok teljesen különböző szakaszaiban valószínûtlennek tûnik valószínûnek tartani az ETH elhúzódó eladását a határidõs bevezetés nyomán. Az Ethereum iránti lelkesedés – részben az általa támogatott növekvő DeFi-szektor, részben pedig a BTC árfolyamának köszönhetően – épülni látszik, de közel sem áll közel a 2017 végi lázszinthez.

Az első kereskedési hét végén még korai meghatározni, hogy a CME BTC határidős lejáratát körülvevő trendekből levont megfigyelések igazak-e az ETH árára. Mivel azonban úgy tűnik, hogy a BTC ugyanazokat az általános trendeket mutatja, mint a határidős lejáratot körülvevő hagyományosabb piacok, méltányos lehet azt a következtetést levonni, hogy az ETH hasonlóan fog viselkedni. A hónap utolsó péntekét megelőző napok minden bizonnyal figyelni fogják azokat, akik aktívan kereskednek a legelső altcoinral.

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner