May véget ér a kriptográfia szempontjából, de a geopolitikai feszültségek bizonytalanságot hoznak: Piaci megfigyelés hetente

Crypto Market Weekly

Múlt hét Bitcoin (BTC) Az első két kereskedési napban meredeken esett, 9000 dollárról 8700 dollárra, majd szerdán gyorsan megtérült a veszteség. Csütörtökön ismét csaknem 9 500 dollárig emelkedett, mielőtt május utolsó napjára 9 749,3 dollár csúcsot jelölt volna, OKEx BTC Spot ár.

A Bitcoin volatilitása 7,85 százalékos nyereséget eredményezett a héten, és sajtóidőben 9550 dollár körül mozog. Míg a többi top 10 altcoin is zöld színben volt, Ethereum (ETH), a 2020 harmadik negyedévében megjelenő tétbiztosítási modellre való váltással a legjobban teljesített, 15 százalékos felértékelődéssel a héten.

kriptográfia májusbanA főbb kriptovaluták heti hozama 5/25 – 5/31. Forrás: Tradingview

Az altcoinok májusban nagyot nyertek

A CryptoCompare Small-Cap Index májusban még mindig az élen jár, a hónapban több mint 20 százalékkal emelkedett. A Large-Cap Index ehhez képest lemaradó, kevesebb mint 8 százalékot könyvelhetett el ugyanebben az időszakban.

Sok altcoin jelentős hozamot adott az elmúlt hónapban. Zilliqa (ZIL) közel 150 százalékkal emelkedett a Vitalik után kifejezve támogatását a projekthez, míg a THETA és OmiseGo (OMG) több mint 80 százalékkal emelkedett. A többi figyelemre méltó mozgó közé tartozik Cardano (ADA), VeChain (VET) és 0X (ZRX), mindhárman több mint 40 százalékot értek el májusban.

crypotcompare indexA kis / közepes / nagy tőke index májusban visszatér. Forrás: MVIS

Május pozitív teljesítménye kihat a júniusi hozamra

A Bitcoin történelmi megtérülését tekintve 2013 óta átlagosan 5,31 százalékkal emelkedett júniusban, csak kétéves negatív növekedés – 2013-ban 24,31 százalék, 2018-ban pedig 14,88 százalék – mindkettő a medvepiacok idején. Sőt, minden alkalommal, amikor május pozitív hónap volt, június követte a példáját.

A Historic visszatér a Bitcoin-hozBTC havi hozam. Forrás: CoinMarketCap & OKEx

A hangulat bullish-vá vált az opciós piacon

Az 1 hónapos ferdülés drasztikusan visszahúzódott a 20 százalék feletti szintről, május végi -9,6 százalékra, amint az az egy FerdeAdatai. Ez az elmozdulás azt jelzi, hogy a hívások drágábbak, mint az eladások, és a volatilitás kockázata inkább a felfelé irányul.

Volatilitás torzítás a különbség implicit volatilitás (IV) között pénzből opciók, pénzbeni opciók és pénzben lehetőségek. Ez a minta bullish hangulatot mutat, jelezve, hogy a kereskedők a jövőbeni árértékelésre fogadnak, növelve a vételi opciók iránti keresletet.

BTC ferde 25dBTC 25d ferde. Forrás: Ferde

Sőt, a Bitcoin három hónapos implicit volatilitása (IV) és történelmi volatilitása (RV) közötti különbség most 3 százalékra bővült, ami az elmúlt év legmagasabb szintje. Ha a IV túl alacsony a lakóautóhoz képest, akkor az opciós ár alulértékeltnek tekintendő.

Történelmileg az RV többnyire alacsonyabb volt, mint a Bitcoin IV-je, kivéve egy rövid, 2019 szeptember körüli időszakot. A kereskedők általában arra számítanak, hogy a volatilitás az átlag felé halad (növekedés túl alacsony, és csökkenés túl magas).

BTC volatilitási mutatóBTCUSD – IV vs. RV. Forrás: Ferde

Bitcoin technikai elemzés

A Bitcoin a május elején tesztelt trendvonal fölé tért, megfordítva a múlt heti 9300 dollár – 9400 dollár ellenállást a támogatással szemben. A bullish lépést azonban 9 750 dollárnál állították meg, amelyet a korábbi, május 19-től származó 9 800 dolláros csúcs elutasított. Továbblépve a május közepi csúcs újabb tesztje lehetséges a héten.

BTC / USDOKEx BTC spot ár. 1H diagram. Forrás: OKEx

Előretekintés a héten

Tüntetések és zavargások az Egyesült Államokban igen még mindig folyamatban van, új felfokozott hullámmal együtt Kínai-amerikai feszültségek. A makroadatok tekintetében, ISM Gyártás az adatokat hétfőn teszik közzé, míg a Munkanélküli követelések jelentés kedden jelenik meg.

Míg a Bitcoin történelmileg összefüggéseket mutat az arannyal és a kínai jüannal a fokozott geopolitikai bizonytalanság időszakaiban, a ma soha nem látott globális helyzet kiszámíthatatlan módon befolyásolhatja az űrt..

Közben a Matic Mainnet élõbe ment Május 31-én Zilliqa (ZIL) ebben a hónapban befejezi a tét támogatását. Az Ethereum Classic (ETC) Phoenix Mainnet frissítése ma, június 1-jén várható az előírásoknak megfelelően coinmarketcal ’ ütemtervet, az OKEx exchange natív tokenje mellett, az OKB nyolcadik vásárlás és égetés.

Jogi nyilatkozat: Ezt az anyagot nem szabad alapul venni a befektetési döntések meghozatalához, és nem lehet úgy értelmezni, mint a befektetési tranzakciók folytatására vonatkozó ajánlást. A digitális eszközök kereskedése jelentős kockázattal jár, és a befektetett tőke elvesztését eredményezheti. Gondoskodnia kell arról, hogy teljes mértékben megértse a kockázatot, és figyelembe vegye tapasztalatát, befektetési céljait, és szükség esetén független pénzügyi tanácsot kérjen.

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner