Mese két eszközről

Mi válthatja ki a következő bitcoin rallyt?

Key Takeaways

  1. A Bitcoin árai a közelmúltban szűk sávban kereskedtek, és sok kereskedő az altcoin térre koncentrált.
  2. A fundstrati Tom Lee úgy véli, hogy amikor az S&P új csúcsot ért el, a bitcoin követné a példáját.
  3. Lee tanulmánya azt is megállapította, hogy a bitcoin akkor teljesít a legjobban, amikor az S&P éves hozama 15 százalék.

Áttekintés

A bitcoin legutóbbi gyengébb árfolyamaival tesztelték a kriptokereskedők pácienseit, mivel a trend nélküli helyzet kitart. Bár úgy tűnik, hogy ennek nincs vége, sok kriptográfus azt kérdezi, hogy ennek mi lesz a vége? Várnunk kell-e pozitív kitörést vagy árkorrekciót? Egy nehézsúlyú kriptokritikus nemrégiben tett megjegyzései rávilágítanak a vezető kriptovaluta kilátásaira, és a részvénypiacok megtarthatják a következő bitcoin rally kulcsát. Megvizsgáltuk a bitcoin mint olyan biztonságos menedék jellegét, mint a digitális arany, és feltárjuk a bitcoin kockázati jellemzőit, és azt, hogy mi válthatja ki a hangulat elmozdulását.

Bitcoin nem inspiráló

A bitcoin árfolyamai július eleje óta vannak tartományi kereskedelemben, és a tartomány egyre szűkebb az elmúlt hetekben. Míg a piacok általában úgy vélik, hogy a tompa árműveletek a vezető kriptográfia következő nagy lépésének felépítésének részét képezik, a kereskedők közül sokan várakozással éltek, a kereskedelem mennyiségének fokozatos lassulása adhat Önnek A kép (1. ábra), néhány megjegyzés még pesszimistább, mondván, hogy a bitcoin dominanciája 70 százalékon tetőzött, és aligha fog visszatérni a három évvel ezelőtti 80 százalékos szintre. (2. ábra).

1. ábra: BTCUSDT napi diagram (Forrás: OKEx; Tradingview) 2. ábra: A fő kriptográfia teljes piaci kapitalizációja (Forrás: Coinmarketcap)

Míg a bitcoin nagy képe továbbra is nagyrészt pozitív, például a Bakkt intézményi platform várhatóan még ebben a hónapban működik. A platform csak bitcoin határidős termékeket kínál, és várhatóan növelni fogja a bitcoin iránti keresletet. Sok kereskedő azonban azt kérdezte, hogy mikor következik be a bitcoin árfolyama, az iránytól függetlenül. Nos, a részvénypiacok birtokolhatják annak kulcsait.

Részvények: A Bitcoin Rally kulcsa

Nemrégiben egy nehézsúlyú kriptográfus rávilágított arra, hogy mi lehet a következő nagy lépés a bitcoin számára, és mi indíthatja el a lépést. A CNBC-nek adott interjúban Tom Lee, a Fundstrat Global Advisors társalapítója, ügyvezető igazgatója és kutatási vezetője úgy vélte, hogy a bitcoin legutóbbi elakadt árfolyama a megtorpanó makrogazdasági kilátásoknak tulajdonítható. Lee hozzátette: “A trend nélküli világ, a bitcoin nem megy fel.” Kijelentette, hogy amikor az S&P új, minden idők legmagasabb szintjét érte el, ez a bitcoin szempontjából bullish lenne. Amikor végignézzük az elmúlt két évet, amikor az S&P tartományi kereskedésben volt, véletlenül a bitcoin is tartományi kereskedésben volt (4. ábra). Ez kétszer fordul elő 2018-ban és egyszer nemrégiben.

3. ábra: S&P 500 és BTCUSD a fűrészmintákban (Forrás: Tradingview)

Az S&A P 500 egy hónapos konszolidációt követően közelebb került minden idők legmagasabb értékéhez, közel 3027-hez (4. ábra). Az SPX augusztus eleje óta kereskedési módban van, körülbelül 2822 és 2943 között ugrott. Szeptember elején kitört az index, és megpróbálta visszaszerezni a júliusi csúcsokat, és éppen a legmagasabb szint alatt lebegett..

4. ábra: S&P 500 YTD diagram (Forrás: Tradingview)

A Marketwatch-nak adott interjúban Mislav Matejka, a JP Morgan globális részvénystratéga vezetője úgy vélte, hogy az amerikai részvénypiacok az év végéig erősödnek. Matejka azt mondta: “A legfontosabb felhívás az, hogy az Egyesült Államok nem tart recesszió felé. A fogyasztó erős, a kamatlábak csökkennek, és vannak arra utaló jelek, hogy a globális növekedés fellendül. ”

Bővebben: A bizalom megkönnyítésében


Örömmel töltse el a Bitcoin a piacot 2019 második felében? Medium.com

“A trend nélküli világ, a bitcoin nem megy fel.”

Tom Lee, társalapító és MD, Fundstrat globális tanácsadó

Mindkét világ legjobbja

Lee tanulmányozta az S összehasonlító hozamát&P és bitcoin, azt találta, hogy a bitcoin akkor jár a legjobban, ha az S&P több mint 15 százalékkal emelkedett (5. ábra). Megállapításai arra a következtetésre jutottak, hogy a bitcoin olyan, mint egy érme, amelynek két oldala van, egyrészt, amikor a piacok turbulenciát tapasztalnak, úgy jár, mint a digitális arany, másrészt, ha a piacok kockázati módban vannak, a bitcoin is kockázatos lehet eszköz.

5. ábra: A Bitcoin és az S összehasonlító hozama&P 500 2010 óta (Forrás: Fundstrat; Bloomberg; Factset)

Kockázat most?

Az optimizmus jelei világszerte jelentkeztek, amikor belépünk 2019 utolsó negyedévébe. Előretekintve néhány makroesemény potenciálisan piacmozgató lehet.

  1. Kereskedelmi optimizmus: Kína kereskedelmi tisztviselői ezen a héten az Egyesült Államokba utaznak, hogy felkészüljenek néhány magas szintű kereskedelmi tárgyalásra október végén. Bár sokan úgy gondolják, hogy sok munka van az átfogó megállapodás megkötéséig, az ideiglenes korlátozott kereskedelmi megállapodás lehetősége továbbra is terítéken van. Eközben a Reuters beszámolt arról, hogy Trump elnök szerint az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi megállapodás a 2020-as választások előtt jöhet.
  2. Több árcsökkentés a kártyán: Az amerikai központi bank kamatlábának döntése szerdán esedékes (18/9), széles körben várható, hogy az FOMC ismét 25 bázisponttal csökkenti a kamatlábakat. Az idén fennmaradó két FOMC ülésre vonatkozó kamatcsökkentésre vonatkozó várakozások erősödnek, ami azután következett be, hogy az Európai Központi Bank a hónap elején csökkentette az irányadó kamatlábakat és újraindította a kötvényvásárlási programot.
  3. Biztonságos eszközök ellenőrzése: Általánosságban elmondható, hogy ha a piacok kockázati érzelmekkel küzdenek, akkor a biztonságos menedékjellegű eszközök, például az arany és a JPY nem részesülnek előnyben, a tőkeáramlás pedig megnöveli a kockázatosabb eszközöket, például a részvényeket és a magas béta devizaárfolyamokat. Vizsgáljuk meg közelebbről az USDJPY-t, a pár a héten legtöbbször 108 fölött kereskedett, egyes elemzők úgy vélik, hogy a visszapattanás 108,85-ig terjedhet. Másrészt az arany 1 százalékkal emelkedett az olajlétesítmények Szaúd-Arábiában történt támadásai után, de az 1500-as körzetben még mindig nem sok intézkedés történt. Az említett biztonságos menedékeszközök kilátása azonban továbbra is nagyban függ attól, hogy a piac hogyan értelmezi a Fed határidős iránymutatásait.

Következtetés

Láttuk, hogy a bitcoin árai szűk tartományban mozognak, miközben a kereskedők figyelme az altcoin világra terelődik. Egy prominens kriptográfiai elemző szerint azonban a bitcoin bika esete továbbra is erős, és a részvénypiaci gyűlések új bitcoin-vásárlási fordulatot indíthatnak el, és a vezető kriptovalutát biztonságos menedékhelyű eszközből kockázatos befektetéssé változtathatják. Úgy tűnik azonban, hogy a kép kissé vegyes marad, ha a részvénypiacok bikaügyéről van szó.

Kövesse az OKEx-et:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Webhely: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map