Minden mutató egészséges, ami a Bitcoin harmadik felezéséhez: Futures Friday

A Futures Friday egy negyedéves negyedéves Bitcoin-határidős jelentés az OKEx-en.

A kriptopénzpiac ezen a héten ismét ingataggá vált, amikor a Bitcoin (BTC) közeledett harmadik blokk-jutalom felező eseményéhez.

Miután a korábbi ellenállási szinteket többször, 80000 és 8000 dollár között tesztelték alacsonyabb időkeretek között, április 29-én (UTC) reggel végül áttört a bitcoin árfolyama, az OKEx negyedéves jövőbeli (BTCUSD0626) ára pedig 13,82 százalékkal emelkedett a nap folyamán. Ezután gyorsan visszaesett, miután elérte a 9 500 dollárt, és a sajtó idejére 8700 dollár szint közelében konszolidálódik.

A Bitcoin mostanra teljes mértékben megtérült a március közepi összeomlás következtében elszenvedett veszteségéből. A BTC ára követte a történelmi trendet, áprilisban 36 százalékkal emelkedett az OKEx Quarterly Future áránként – ez egy újabb édes április.

Az OKEx kereskedési adatait tekintve számos mutatóban helyreállt a helyzet. A fedezetkölcsön-ráta március közepe óta a legmagasabb szintre emelkedett, és jelenleg a második egyenes héten áll. A BTC Basis az árrally után ismét pozitív helyre került. Az Open Interest azonban nem sokat lendült fel, figyelembe véve a rally nagyságát.

A kereskedelem hangulata továbbra is nagyon óvatos a származékos piacon.

Bitcoin PriceOKEx BTC negyedéves határidős (BTCUSD0626) 1D diagram. Forrás: OKEx

OKEx kereskedési adatok leolvasása

További mutatók felfedezéséhez keresse fel az OKEx kereskedési adatlapját.

BTC hosszú / rövid arány

A BTC Long / Short aránya szerda előtt fokozatosan csökkent, 1,3-ról 0,9-re esett. Ezután gyorsan ugrált a Bitcoin árfolyama mellett, amely április 29-én (UTC) délután 8600 dollárt tört át – jelezve, hogy a piacnak nem volt erős konszenzusa a jelentős áremelkedésről..

Jelenleg az arány 1,2 felett van, ami azt jelzi, hogy többen tartanak hosszú pozíciót, mint rövidet.

Az arány továbbra is alacsony a februári 2,5 feletti csúcshoz és a március közepi 1,7 körüli tartományhoz képest.

OKEX BTC hosszú / rövid arányAdatgyűjtési idő: 4/24 12:00 – 5/1 12:00 (UTC)

A Long / Short Ratio a hosszú pozíciókat nyitó felhasználók teljes számának és a rövid pozíciók nyitásának arányát mutatja. Az arányt minden határidős és örökös csereügyletből állítják össze. A felhasználó hosszú / rövid oldalát a BTC-ben megadott nettó pozíciója határozza meg.


A derivatívák piacán, amikor hosszú pozíció van nyitva, akkor az egyensúly megőrzése érdekében nyitottnak kell lennie egy rövid pozíciónak is. Ha az arány alacsony, ez azt jelzi, hogy többen tartanak rövidnadrágot.

BTC alapja

A BTC Basis a csütörtöki gyűlést megelőző hét nagy részében negatív területen tartózkodott.

Az OKEx BTC Quarterly Future prémiuma nem került rendkívül magasra. Ez csak körülbelül 40 dolláros prémium az április 30-i zárási idő (UTC) spot árfolyamánál. Legutóbb márciusban 9000 dollár közelében kereskedett a Bitcoin, a prémium meghaladta a 400 dollárt.

A Bitcoin határidős piacai továbbra is óvatosak a rallyval szemben a felezés előtt.

Bitcoin határidősAdatgyűjtési idő: 4/24 12:00 – 5/1 12:00 (UTC)

Ez a mutató a negyedéves határidős árat, azonnali index árat, valamint az alapkülönbséget mutatja. Egy adott idő alapja megegyezik a negyedéves határidős árral, levonva az azonnali index árát.

A BTC határidős ára tükrözi a kereskedők elvárásait a Bitcoin jövőbeli árával kapcsolatban. Ha az alap pozitív, az azt jelzi, hogy a piac bullish. Ha az alap negatív, az azt jelzi, hogy a piac bearish.

A negyedéves határidős alapok jobban jelzik a hosszú távú piaci trendet. Ha az alap magas (akár pozitív, akár negatív), az azt jelenti, hogy több hely van az arbitrázsra.

Nyílt kamat és kereskedési mennyiség

Az Open Interest (OI) szemléltetheti a hangulatot, hasonlóan a BTC Basis mutatójához.

A nyílt kamat nem sokat lendült fel, figyelembe véve a rally méretét. A jelenlegi 8,37 millió dolláros szerződési fedezet (egy szerződés = 100 dollár) még mindig messze van a február 14-i 12,3 millió dolláros csúcstól – ami azt jelzi, hogy a rallyt elsősorban valós spot vásárlások hajtották végre..

Ha a Bitcoin árfolyama továbbra is erős maradhat, akkor számíthat arra, hogy az Open Interest magasabb szintre emelkedik, a piaci bizalommal együtt.

Bitcoin nyitott érdeklődésAdatgyűjtési idő: 4/24 12:00 – 5/1 12:00 (UTC)

A nyitott kamatláb a fennálló határidős ügyletek / swapok teljes száma, amelyeket egy adott napon még nem zártak le.

A kereskedési volumen a határidős ügyletek és az örökös csereügyletek teljes kereskedési volumene egy adott időszakban.

Ha 2000 hosszú és 2000 rövid szerződés van nyitva, akkor a nyitott kamat 2000 lesz. Ha a kereskedési volumen megugrik, és a nyitott kamat rövid időn belül csökken, ez azt jelezheti, hogy sok pozíció zárva van, vagy kényszerültek felszámolásra. Hasonlóképpen, ha mind a kereskedési volumen, mind a nyitott kamat nő, ez azt jelzi, hogy sok pozíció nyitott.

BTC fedezeti hitelnyújtási arány

A fedezetkölcsön-ráta két hete emelkedett egymás után.

Ezen a héten a fedezetkölcsön-ráta meredeken, 0,6-ról 1,7-re emelkedett – ez a legmagasabb szint március közepe óta – jelezve, hogy a Tether-et (USDT) felvevő felhasználók száma gyorsan nőtt.

Az USDT-hitelfelvevők célja általában hosszú pozíciók megnyitása.

Adatgyűjtési idő: 4/24 12:00 – 5/1 12:00 (UTC)

Az árrés hitelkamatláb az azonnali piaci kereskedési adatok, amelyek a Tether (USDT) hitelt felvevő felhasználók és a Bitcoin (BTC) USDT értékben kölcsönvevő felhasználók közötti arányt mutatják egy adott időszakban.

Ez az arány a kereskedőket is segíti abban, hogy megvizsgálják a piaci hangulatot. Általában az USDT-t felvevő kereskedők célja a Bitcoin vásárlása. Időközben a hitelfelvevők célja az alapul szolgáló érme rövidítése.

Ha a fedezeti hitelarány magas, ez azt jelzi, hogy a piac bullish. Ha az árrés hitelezési arány alacsony, ez azt jelzi, hogy a piac csökkenő. Ennek az aránynak a rendkívüli száma történelmileg trendfordulót jelez.

Kereskedői betekintés

Robbie, az OKEx befektetési elemzője

A bitcoin árfolyama április 30-án, este (UTC) 8 400 dollárra esett vissza a támogatásból.. A következő napokban, mindaddig, amíg az árkonszolidáció nem szakítja meg ezt a támogatást, további helyekre számíthatunk a fejjel szemben. A 9000 dolláros szint újbóli tesztelése ígéretes az alacsonyabb időtartamú keretek között.

Hét egymást követő zöld hét után, számíthatunk némi vevői kimerültségre. A BTC rövidítése azonban még mindig nem ideális, mielőtt a blokk-jutalom feleződik. Rövid távú konszolidáció a következő néhány napban, majd egy újabb megmérettetés a felezés előtti utolsó héten, az én jóslatom.

A cikkben említett összes mutató jelenleg egészséges. Ha a piaci hangulatot meg tudja erősíteni a felezés, akkor ezeknek a mutatóknak az ár mellett nagyobb mozgástere van.

Philip Swift, a LookIntoBitcoin.com kereskedője és létrehozója

Robbanásszerű 48 óra elteltével a Bitcoin volatilitása csökken. Valószínűleg a következő néhány napban konszolidációs időszakot fogunk elérni, amikor a kereskedők és a befektetők számba veszik és előre látják, mi következhet.

Az OKEx Long / Short Ratio jelzi a hosszú és rövid pozíciókat nyitó kereskedők számát. A fekete csütörtöki kapituláció óta a kereskedők jórészt nettó hiányt szenvedtek az elmúlt hat hétben. A hangulat kezd változni és nettó pozitívvá válni, a Bitcoin felére mindössze 11 nap múlva.

Mivel a befektetők továbbra is érdeklődnek a befektetők iránt a jelentős pénznyomtatási kezdeményezések kapcsán, úgy gondolom, hogy a kilátások továbbra is nagyon erősek a BTC számára.

Philip Swift megtalálható a Twitteren a felhasználónév alatt @PositiveCrypto.

Kövesse az OKEx-et:

Twitter: https://twitter.com/OKExInsights

Távirat: https://t.me/OKEx_Insights

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map