Műszaki hetilap: A felezés megtörtént, mi következik?

Kulcsfontosságú elvihetők

 • A kriptopénzpiacok viszonylag nyugodtak voltak, miután Ázsiában egyik napról a másikra a harmadik BTC felezés következett be.
 • A kereskedők és a befektetők a hash arányának fejlesztésére összpontosítanak, mivel egyes elemzők úgy vélik, hogy ez akár 30% -kal is csökkenhet a felezés utáni időszakban.
 • A műszaki mutatók azt mutatták, hogy a fő altcoinok még mindig nem kerültek ki az erdőből.

Piaci áttekintés

A kriptopénzpiac vegyes táska volt Ázsiában kedden, miután egyik napról a másikra sor került a bitcoin felező eseményre. Az ára BTC már tartományhoz kötött usadollár 8500-ról valamivel 9000 alá a kora-ázsiai ülésszak alatt. Ugyanakkor a piacok látták ADA ugrott több mint 9%, és BSV mintegy 4% -ot ért el. Másik oldalán, XEM és DGB az érték körülbelül 6% -át adta fel.

Ahogy az árak BTC a jelek szerint küzdenek a usadollár 9000 szintnél a piacok a következő napokban további rövid pozíciós zárásokra számíthatnak. Thomas Tse, az OKEx vezető kvantitatív stratégája megjegyezte, hogy a kereskedők a feleződés utáni első három napon belül fel akarják oldani korábbi rövid pozícióikat.

Az on-chain adatok másik fókuszpontot jelentenek a felezés utáni piacon. A blockchain.com adatai azt mutatják, hogy a bitcoin hash aránya a mindenkori csúcs közelében volt, amikor a felező esemény bekövetkezett. A befektetők megtudhatják, hogy fenntartható-e ez az árfolyam-emelkedési trend, mert ez felfedheti a bányászok véleményét az árról és arról, hogy hogyan tekintenek a piacokra.

Molly, a HashKeyhub marketing vezetője, csipkelődött hogy a BTC hash ereje akár az elkövetkező napokban akár 30% -ot is csökkenhet, mivel a bányászati ​​jövedelem csökkent. Itt olvashat arról, hogy mire kell összpontosítania az adatpiaci szereplőket a felezés utáni időszakban.

1. ábra: Bitcoin hash arány (május 12-én) 2. ábra: BTC eladási / hívási arány

A kereskedők szorosan figyelemmel kísérhetik a BTC put / call arányát is, amely éppen a legutóbbi csúcsról jött. Korábbi kiadványunkban <Az opciók piacai kevésbé lelkesednek a BTC felezésével kapcsolatban>, csapatunk rámutatott, hogy a magasabb arány azt jelezheti, hogy az opciós kereskedők jobban viselik az árat. Ha az arány megfordulása megerősítést nyer, ez azt sugallhatja, hogy az érzelmi viszonyok jelentős elmozdulása történhet az opciós kereskedők között.

Másutt esemény-vezérelt árműveleteket láthatunk az altcoin térben. A piacok meglátják STB, ATOM, és XLM nagy eseményeket tart a héten. THETA a figyelők valószínűleg a Mainnet 2.0 bevezetésére koncentrálnak, amely várhatóan még ebben a hónapban megtörténik.

Árelemzés

BTCUSDT – Üveg félig üres, félig tele

 • BTCUSDT visszahúzódott a 8000 közepére, miután nem sikerült visszaszerezni a júniusi ellenállási szintet. Míg az ár kezdeti támogatást mutatott a usadollár 8000 területen, nem zárhatjuk ki teljesen a 8000 alá való belépés lehetőségét.
 • A Momentum lehet az elefánt a szobában. A MACD éppen napi medve crossovert produkált, jelezve, hogy a pozitív lendület lassul.
 • A MOM mutató visszavonult a korábbi támogatási szintekre. Ha innen újabb megsértést látunk, az rövid távon megerősödhet BTC medvés eset.
 • Innen azonban ár-visszapattanás is lehetséges lehet. A 4. ábra a CME futures napi diagramját mutatja, amely 9820 és 9275 közötti rést eredményezett. Olvasóinknak valószínűleg tudnia kell, hogy a CME határidős diagram hajlamos arra, hogy megszüntesse az általa előállított réseket, bár az időzítést nehéz meghatározni. Más szóval, a hiánypótló tevékenységek visszavezethetik az árat a felső 9000 fogantyúhoz.
 • A 8400 lehet az első szint, amely figyeli a medvéket. Ha látható, ez növelheti a 38,2% -os Fibonacci retracement tesztelésének lehetőségét 7900 közelében. A bikák esetében kritikus a május 11-i csúcs 9160-nál. Ha a mai pár képes egy olyan gyertyatartót előállítani, amelynek felső árnyéka magasabb, mint a május 11-i gyertyatartóé, ez erősítheti a gyűlés esetét.

3. ábra: BTCUSDT napi diagram

4. ábra: CME Bitcoin Futures napi diagram

ETHUSDT – Hiányoztak az erőfeszítések?

 • Kitértünk a ETHUSD heti táblázat az április végi kiadványunkban, és kiemelte, hogy a pár tesztelte egyik többéves ellenállását. A párnak nem sikerült visszaszereznie az ilyen ellenállási szinteket (5. ábra).
 • A pár még mindig szembesülhet a napi trendvonal támogatásának újabb tesztjével (6. ábra), amely a 180 szint közelében van.
 • A MACD a negatív területen kiszélesedett, az RSI pedig már viszonylag alacsony szinten állt. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy a pár még nincs túlértékesítve. Ezért úgy gondoljuk, hogy még lehet némi hely a hátránynak.
 • A 175 és 180 között kulcsfontosságú terület lenne figyelni. Az e terület alatti szünet további eladásokat idézhet elő. Míg 193 lehet a legfőbb fókusz.

5. ábra: ETHUSD heti diagram

6. ábra: ETHUSD napi diagram

XRPUSDT – További hátrányok jönnek?

 • XRPUSDT nagyobb eladási nyomással szembesülhet, mivel az ár 50 napos mozgóátlaga körül flip-floppol.
 • A lendület jelentősen elhalványult. A végső oszcillátor az elmúlt két hétben alacsonyabb csúcsokat produkált, és a sztochasztikus a korábbi mélypontok alá tört.
 • Úgy gondoljuk, hogy a pár újra tesztelheti a május 11-i legalacsonyabb, 0,1957 értéket. Ha a párnak nem sikerült támogatást találnia ilyen szinten, akkor középtávon valószínűbb lehet a Fibonacci 38,2% -os visszahúzása 0,1644-ig..

7. ábra: XRPUSDT napi diagram

ADAUSDT – A rally elfogy?

 • ADAUSDT az egyik legjobban teljesítő alt-pár a keddi ázsiai ülésszak alatt, több mint 9% -ot nyert.
 • A bikák azonban ettől kezdve fáradtnak tűnhetnek. Az RSI háromszoros bearish divergenciát alakított ki, három alacsonyabb mélyponttal, miközben az ártendencia továbbra is többnyire a 0,05 szint közelében maradt.
 • Ezenkívül a MACD bearish crossoverje egyre szélesedett, ami azt sugallja, hogy a pozitív lendület lassul.

Magas szinten úgy gondoljuk, hogy a 100-SMA lehet az első referencia, ami közel 0,043. Ha látják, akkor valószínűbb a 0,0422 újratesztelése, amely a 61,8% -os Fibonacci retracement.

8. ábra: ADAUSDT napi diagram

Szerző: Cyrus Ip

Kutatási elemző, OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner