Műszaki hetilap: Tűrje a hernyókat, ha meg akar ismerkedni a pillangókkal

Key Takeaways

 • A Bitcoinnak rövid távon további konszolidációkra lehet szüksége, miközben a jelek hosszú távú bullishet mutattak a piacokon.
 • A hangulat elsősorban a felezés után maradt pozitív, bár a felezés utáni árfolyamok csalódást okozhattak
 • A fő altcoinok a fő ellenállási szintek tesztelésére vannak beállítva; a közepes / kis sapkák azonban nagyobb eladási nyomásnak lehetnek kitéve.

Piaci áttekintés

A kriptopénzpiacok nagyjából pirosak voltak kedden Ázsia reggelén, mivel a főbb kereskedési párok nem tudták megtörni a legfontosabb ellenállási szinteket. A pszichológiai 10000 szint BTCUSDT kézzelfogható maradt, míg a ETHUSDT még mindig sértetlenek voltak. Mivel a felezés sikeresen megvalósult, úgy tűnik, hogy a piacok folytatják a következő fókusz keresését, míg a nagyobb párok számára további konszolidációkra lehet szükség, mielőtt új trendet kezdenének.

Bár a legutóbbi árfolyamok csalódást okozhatnak egyes kereskedőknek, az adatok azt mutatják, hogy a befektetők érdeklődése a kriptovaluta, mint eszközosztály iránt továbbra is magas volt. Sentix Crypto Asset Classe Sentiment Index elérte minden idők legmagasabb pontja a bitcoin felezését követően. Manfred Hubner, a Sentix ügyvezető igazgatója úgy vélekedett, hogy az olvasmányok azt tükrözik, hogy a piacok sok felezéssel vezérelt rövid távú spekulációt tapasztaltak. A növekvő befektetői érdeklődés a bitcoin iránt Hubner úgy véli, hogy ez középtávon árlehetőségeket eredményezhet. A magasabb Index azonban arra is utal, hogy az ár rövid távon megújult konszolidációra szorulhat.

1. ábra: Sentix Crypto Asset Class Sentiment Index

2. ábra: BTC egyenleg a tőzsdéken

Ezenkívül az on-chain adatok is támogathatják a hosszú távú pozitív kilátásokat. A Glassnode adatai azt mutatják, hogy a BTC jelentősen kiáramlott a tőzsdékből, és a tőzsdéken a teljes BTC-egyenleg majdnem elérte az új egyéves mélypontot.

Glassnode kifejtette, hogy a bálnák elkezdhetik kihúzni gazdaságukat hideg pénztárcába (hosszú távú bullish), ami az egyensúly csökkenésének egyik oka lehet. Az egyenlegcsökkentés azonban azt is jelentheti, hogy a befektetők csalódást okozhatnak a felezés utáni áraktusokban.

Másutt a vezető altcoinok körülbelül 2–4% -kal alacsonyabban kereskedtek a munkamenet során XRP feladta a 2,6% -os értéket, míg EOS és NEO körülbelül 4% -kal csökkentek. THETA a Mainnet 2.0 bevezetése előtt egy éves csúcsa közelében lebegett. STB a megfigyelők érdemes alaposan szemügyre venni a Phoenix keményvilláját, amely várhatóan június elején fog megtörténni.

Árelemzés

BTCUSDT – Arany kereszt készülőben, de veszít a lendületéből?

 • BTCUSDT vegyes képet festett, mivel a pár tovább erősödött a 9000 alsó és közepes fogantyúkban.
 • Aranykereszt tűnik készülőben, az elkövetkező napokban az 50 napos mozgóátlag meghaladja a 200 napos mozgóátlagot. Noha sok kereskedő bizonyos fokú rövid távú bullish-re számíthat, miután az aranykereszt megerősítést nyert, a kereskedelem volumenének növekedését nem tapasztaltuk.
 • Ezzel szemben az RSI az elmúlt két hétben néhány napi alacsonyabb csúcsot produkált. Úgy gondoltuk, hogy ez erős jel arra, hogy az ár követheti a példáját.
 • Az írás idején a pár még mindig az egyéves trendvonal-ellenállás szintje felett kereskedett. Úgy gondoljuk, hogy a trendvonalra a kereskedőknek ezen a héten kell összpontosítaniuk, ami 9100–9200 körül mozog. Ennek a területnek a megtörése felgyorsíthatja a 9000-es terület rövid távú korrekcióját.
 • A figyelhető legfelső szint 9800 közelében lehet, amely úgy tűnik, hogy továbbra is az egyik fő ellenállási terület.

3. ábra: BTCUSDT napi diagram

ETHUSDT – A bikák szembesülnek a legfontosabb ellenállással

 • ETHUSDT három egymást követő napon képes volt a 200 szint fölé zárni, és a pár hamarosan tesztelheti az április 30-i csúcsot, 227,23-at..
 • Úgy tűnik, hogy a Momentum is képes támogatni a bikákat itt, mivel a MACD hamarosan bullish crossovert állít elő, és a legfrissebb oszcillátor, amely bullish-t produkált, kitört a legújabb trendből.
 • Ezenkívül a Bollinger-sávok szorítása azt jelezheti, hogy az áringadozás hamarosan növekedhet, és hamarosan kitörést hozhat.
 • Nézendő szintek: 227, 205.

4. ábra: ETHUSDT napi diagram

ADAUSDT – A medve-divergencia egyre inkább bizonyíték

 • A Technical Weekly legutóbbi kiadásunkban kitértünk rá ADAUSDT és úgy vélte, hogy a gyűlésen elfogy a gőz. Fenn akarjuk tartani a medve nézetünket ADAUSDT ezen a héten.
 • Ennek egyik oka az, hogy láttuk, hogy a lendület mutatói nem értenek egyet az árral. Mivel az RSI már háromszoros bearish divergenciát eredményezett, és a MOM mutató már két fő alacsonyabb csúcsot alkotott.
 • Ráadásul a Bollinger zenekarok szorítása arra utal, hogy az alacsony volatilitási időszak hamarosan véget érhet, és ésszerű elvárni a kitörést.
 • Nézendő szintek: 0,047.

5. ábra: ADAUSDT napi diagram

THETAUSDT – A rally lendülete a hálózat frissítéséig fenntartható?

 • THETAUSDT az egyik legjobban teljesítő altcoin. A pár 130% -os növekedést könyvelhetett el az elmúlt 30 napban. Úgy gondoljuk, hogy az erős teljesítmény leginkább a közelgőnek köszönhető Mainnet 2.0 frissítés.
 • A kérdés egyelőre az, hogy a kereskedők megtennék-e "eladni a tényt" a frissítés végrehajtása után.
 • A frissítés közeledtével a kezdeti jelek azt mutatják, hogy a jelenlegi rally veszíthet lendületéből. Az RSI és a MOM mindkettő alacsonyabb csúcsokat produkált.
 • Bár a MACD továbbra is pozitív maradt, úgy gondoljuk, hogy a kereskedőknek nagy körültekintéssel kellett volna eljárniuk, amikor új pozíciókat nyitottak ebben a párban. Ha a kereskedőknek már vannak pozícióik, akkor fontolóra vehetik a kilépési stratégia megtalálását.

6. ábra: THETAUSDT napi diagram

Szerző: Cyrus Ip

Kutatási elemző, OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner