OKEx Crypto Opciók alapelvei és stratégiái IV: Vega és Volatilitási Kereskedelem

Szembesülve a nem látott általános piaci lehívásokkal és a történelmi magas volatilitással, nemcsak a kriptográfia, hanem a részvény- és árupiacokon, még az ipar tapasztalt szakemberei is átmentek a nem kívánt kiszorításon. A piac bizonytalansága a COVID19 és következményei iránt, a véget nem érő olajhegemónia-játék és a kavicsos gazdasági járművek (amelyek most felszínre kerültek vagy beásódtak, így fognak jönni) új válságot és lehetőségeket generálnak. Amint azt a történelemből láthattuk, a legendás befektetők születése, az elv és az indoklás betartása, valamint a rugalmas és valóban kreatív gondolkodásmód megengedése hasznos lehet az idei szezonban..

A piaci volatilitás előnyeinek kihasználása érdekében kezdjük az OKEx Crypto Option Principle and Strategy és ezúttal a Vega és a Volatility Trading folyamatos tanulmányával..

1. rész Vega

Vega egy az opció értékének első-részleges származtatása az alapul szolgáló eszköz volatilitása tekintetében, és képviselik

A Vega segíthet megérteni az ár ingadozásának érzékenységét az opció várható árával szemben, mondjuk a magasabb volatilitás magasabbra teheti az opció végső értékét mind call, mind put. Általában a legmagasabb az ATM opciónál, hosszabb futamidővel.

Ha valaha is megpróbálta kereskedni az előző cikk stratégiájával, Straddle and Strangle, akár gondosan fedezett pozíciót is tapasztalhat, az érték változik, különösen a volatilitás tekintetében. ÉS HISZÜNK abban, hogy egyesek megkapják hatalmas (valójában állkapocscsökkentő) nyereséget csak a két stratégia egyikének felépítésével, inkább fojtogató, hosszú Put oldallal. És ha betartotta a fegyelmet, és nem pánikba esett, vagy rövid távú nyereséget izgatott, a legutóbbi ártérülés újabb jó mennyiségű hozamot biztosít a hosszú hívásoldalról, akár.

Ezen túlmenően, még a piaci semleges helyzet kialakulása esetén is, mit tehetünk a piaci előrejelző erőnk növelése érdekében? Miért keresik ezt az opciót sok származékos kereskedő?

(Implicit) A volatilitás megmondja, és a farok csóválja a kutyát.

2. rész. Volatilitási kereskedés

Lehetséges, hogy az opció teljes megértése nem lesz könnyű, de kompenzálni fogja, függetlenül attól, hogy kereskedsz-e a piacon, vagy ajánlatot teszel-e azonnali és határidős kereskedésre. Ez nemcsak a diverzifikáció és a profit maximalizálása, hanem a kockázatkezelés szempontjából is hatékony eszköz.

Korábban tanulmányoztunk a volatilitásról. Térjünk bele a részletekbe.

A volatilitás, amire általában hivatkozunk, két fajtát említenek: Realized Vol & Implied Vol.

A realizált volatilitás az alapul szolgáló tényleges ármozgás adott időszakokban (többnyire évesítve), tehát a variancia négyzetgyöke, míg az implicit volatilitás az opció árából kiszámított volatilitás. Így a jelenlegi alapár és a mögöttes ár várható értéke között különbségnek kell lennie, retro-jövőre tekintve. Innentől kezdve kiragadhatjuk kereskedésünk ötletét. Ha az implikált volatilitás változni kezd, miközben a megvalósultnál nincs bizonyos változás, akkor mi következik be a következményekben? Különösen a Spot és a Futures, vagy az örökös swap piacon? Ellenőrizhetjük ezt a részt a legutóbbi kavarodás során.

Forrás: Skew.com

Mint fentről láthatjuk, a BTCUSD Implicit volatilitás napi 3 hónap március 12-én megnőtt, mielőtt a realizált volatilitás következett volna, és emlékezünk a 13. péntekre. Sőt, alaposabban megnézve, volt egy indikatív-párhuzamos eltolódás március 8-án és alternatív forrásokat is kombináltunk bálnák / bányászok költözése, letétbe helyezése nagy tőzsdékre, minden bizonnyal biztos, hogy előkészítse és kialakítsa a pozíciót a hagyományos pénzügyi / árupiaci visszaesés közepette történő kivonáshoz. Ez is valahogy összefüggött számlálótámadás a közös befektetési ötlet kapcsán: „a bitcoin felezése értéknövekedéshez vezet, ezért kölcsön&tart”. (Az alternatív forrásrészt külön részletesen lefednénk.)

Az opcióknak és általában véve a derivatíváknak prediktív erejük van az alapul szolgáló árak felett, még akkor is, ha azok „SZÁRMAZOTTAK”. Ezt számos piac és tudományos kutatás bebizonyította, és a részvénypiac árfelfedezési forrásaként használták fel. És lehet, hogy a derivatívák piacán a közelmúltban megszakítók léptek fel a tőzsde által kiváltottak előtt, és sokat láttunk az opció és / vagy a határidős lejárati dátumára is. És a túlzott farokhullámok megrándítják a kutyát, és igen, fájdalmasak és nehézek felemelni egy ideig.

Szóval mit kéne tennünk? Mire emlékeztetni?

A fojtogatás használható arra, hogy ki fogadjon az implicit vol. míg a straddle kiterjedhet a realizált volatilitás növekedésre gamma hatással és a vega rész következtében implicit volatilitás abszolút hatására is. És ennek felépítése hosszú volatilitási pozíció mielőtt minden piaci frissítésnek hatékonynak kellene lennie, amint azt a kezdetektől fogva említettük, a gazdasági járművek mostanra törni kezdenek, így új tájak állnak előttünk.

Fordítva, rövidzárlat a vol., más néven e két stratégia egyikének értékesítése a jelenlegi piac magas prémiumát élvezheti, a volatilitás csökkenésére minden olyan kormányzati intézkedéssel lehet fogadni, amely megmenti a hagyományos piacokat és gazdaságot, valamint fizikai és érzelmi szempontból a Crypto, a járványos megkönnyebbülések és a gyógyulás következményes hatásait. Ezenkívül a pénz időértéke nagy szerepet játszik a volatilitás eladásában, és alaposan tudomásul kell vennie a problémás hátrányos kockázatot. Így, ha lehetséges és többnyire rendelkezésre áll, számolja ki az opció pontos elméleti értékét, és követni kell egy pozíció újrabeállítását.

Végül, kérjük, használja ki a lehető legjobban Opciók Számológép és Opciók felfedezése a kitűzött célok elérése érdekében, és bátran forduljon hozzánk ([email protected]), mivel mindig készen állunk az OKEx opciós kereskedelmével és a kapcsolódó piacokkal kapcsolatos külön támogatásra.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner