OKEx Opciók 101

Ismerje meg az opciós kereskedés alapjait, a legfontosabb kifejezéseket és előnyöket

A derivatív kereskedelem egyre növekszik a kriptográfiai térben, mint népszerű fedezeti és arbitrázs eszköz a professzionális kereskedők számára. Ha kedve támad belemerülni ebbe a jövedelmező piacba, és reméli, hogy többet megtud az opciós kereskedelem alapfogalmairól, kulcsfogalmairól és előnyeiről, akkor jó helyre került.

Amint elindítjuk OKEx opciók hamar, azért készítettük el ezt a cikket, hogy megismerje az opciók összes alapját. Ne hagyja ki a kvízt * a végén, mivel jutalmakat nyerhet, ha minden helyes választ megkap!

* Időszak: 2019. december 12–19. (UTC)

Milyen lehetőségek vannak?

Az opciók olyan szerződések, amelyek jogot adnak a vevőknek, de nem kötelezettséget, az alapul szolgáló eszköz előre meghatározott áron történő megvásárlására vagy eladására egy adott időszakon belül..

Csak kétféle opció létezik, mégpedig, hívás opció és eladási opció.

Amikor az alapul szolgáló eszköz árára számítasz emelkedik, vásárolni a hívás választási lehetőség. Az ár emelkedése után megvásárolhatja az eszközt az előre meghatározott áron, amely alacsonyabb, mint a piaci ár.

Éppen ellenkezőleg, ha arra számít, hogy az ár fog csepp, vásárolni a eladási opció. Az ár csökkenése után eladhatja eszközét az előre meghatározott áron, amely magasabb, mint a piaci ár.

Amikor egy vevő egy adott időszakon belül szeretne opciót igénybe venni, az eladónak el kell adnia azt a vevőnek. És amikor a vevő úgy dönt, hogy nem gyakorolja, az eladónak ebben az esetben semmit sem kell fizetnie.

Az alábbiakban elmagyarázzuk az opciós kereskedelem összes kulcsfontosságú feltételét.

Kulcsfogalmak az opciós kereskedésben:


Alapul szolgáló eszköz: Kereskedési célú eszköz, amelyen származtatott ügylet alapul, amely árukat, pénzügyi eszközöket, kamatlábakat és összetett indexeket tartalmaz. A Bitcoin opciók mögöttes eszköze a BTC / USD index.

Hívás opció: Jogosultságot ad a tulajdonosnak eszköz megvásárlására előre meghatározott áron, egy adott időszakon belül.

Put opció: Jogot ad a tulajdonosnak, hogy egy eszközt egy előre meghatározott áron adott időszakon belül értékesítsen.

Lejárati dátum: Az opció lejárati dátuma.

Opciós prémium: A vevő által az opciós szerződésért fizetett ár. A piaci volatilitás növekedésével nő.

Gyakorlati ár (vagy kötési ár): Az az ár, amelyen a vevő vásárolhat vagy eladhat egy mögöttes eszközt vételi vagy eladási opció gyakorlása során.

Európai lehetőség: Olyan típusú szerződés, amelyet csak annak lejárati napján lehet érvényesíteni. (Az OKEx Opciók európai opciók).

American Option: Olyan típusú szerződés, amely bármikor érvényesíthető a lejárata előtt.

Részleges felszámolás: Nem szükséges letét ahhoz, hogy a vevők hosszú pozíciót töltsenek be. Így részleges felszámolás nem következik be a fedezet hiánya miatt. Kizárólag az opciós eladóknak kell fedezetet fizetniük a szerződés teljesítésének kötelezettsége miatt. Amikor az eladó számlájának egyenlege a piaci volatilitás miatt a fenntartási fedezet szintje alá csökken, részleges felszámolás indul.

Szerződés megnevezése: Minden opciós szerződés megnevezése „mögöttes eszköz – lejárati idő – lehívási ár – szerződés típusa (vétel / eladás)” szerint történik. Például a „BTCUSD-190830–10000-C” azt jelenti, hogy ez egy 2019. augusztus 30-án lejáró BTC opciós szerződés, amelynek kötési ára 10 000 USD, és ez egy vételi opció.

Az OKEx opciók kereskedése?

Az OKEx BTC / USD opciós szerződés BTC-ben kerül elszámolásra (és hamarosan újabb kriptovaluta-alapú szerződések érkeznek). Minden opciós szerződés névértéke 0,1 BTC.

Az induláshoz a kereskedők:

 1. Opciós prémium fizetése vételi vagy eladási opció vásárlásáért – az opciós szerződés lejártakor rögzíti az alapul szolgáló eszköz vételének vagy eladásának árait; vagy
 2. Opciós szerződés eladása – az opciós prémium azonnali megszerzése és a lejárati időpontban az alapul szolgáló eszközök meghatározott áron történő rögzített áron történő eladásának vagy eladásának teljesítése..

Mind a vevő, mind az eladó bezárhatja a nyitott pozíciókat, és előre felszabadíthatja jogait és kötelezettségeit. A zárt opciós pozíciók nyeresége napi elszámolás után vihető át.

Az opciós kereskedelem előnyei

A kereskedési opciók több értéket adnak a teljes befektetési portfólióhoz, és lehetővé teszik a következő előnyök élvezését:

 1. Megtakarítás

  Az opciók biztosítják a tőkeáttételt. A kereskedők az alapeszköz hasonló értékét sokkal kevesebb alapból vásárolhatják meg, mint az azonnali piacon történő vásárláshoz.

 2. Csökkent kockázat

  Mivel a vevőknek nem kell semmiféle pozíciókülönbözetet fizetniük, az opciós vevők maximális vesztesége az opciós prémium. Emellett csökkentheti az azonnali piac kockázati kitettségét azáltal, hogy fedezi a mögöttes eszközök árának ingadozásait.

 3. Rugalmasabb

  Amikor a befektetők nincsenek 100% -ban biztosak a kriptopiac jövőbeli trendjében, először kis mennyiségű forrást allokálhatnak opciós szerződés vásárlásához, ami csak kis kockázatot jelent.

Négyféle stratégia hajtható végre az opciós kereskedésben, beleértve a hosszú, hosszú, rövid és rövid. A befektetők az alapul szolgáló eszközök mozgása, valamint az idő és a volatilitás alapján kereskedhetnek opciókkal, több befektetési stratégiával több hozamot szerezhetnek.

Az OKEx Opciók alapjai (vegyük példának a BTC / USD opciókat):

Kövesse az OKEx-et:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Webhely: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map