OKEx Technical Weekly: Nagy mozgalom (2020. április 20.)

Key Takeaways

 • A technikai mutatók arra engednek következtetni BTC az árak néhány héten át tartó kereskedést követően jelentős változásokat tapasztalhattak.
 • XRP úgy van beállítva, hogy kitörjön az elfogultság inkább a pozitív oldalon.
 • ETH a bikáknak szünetet kell tartaniuk a felső 180 fogantyúban.

Piaci áttekintés

A kriptovaluta piacok nem voltak eldöntöttek az árfolyamok után BTC nem tudtak naponta előállni közel a usadollár 7200 szint a hétvégén. A vezető kriptográfia március 11. óta nem zárult be ilyen szintek felett. Azonban a támogatás a usadollár 7000 terület továbbra is szilárdnak tűnik.

Korábbi kiadványunkban <OKEx technikai hetilap: 2020. április 14,>, kiemeltük, hogy a usadollár 7200 továbbra is jelentős maradt, és az előző fej és vállak nyakkivágása a héten továbbra is a fókuszban maradt.

Míg a kereskedők és a befektetők irányokat kerestek a várt bitcoin jutalom felező esemény előtt, amely várhatóan május közepén fog bekövetkezni, az új adatok azt mutatják, hogy a BTC az árak drasztikusan növekedni fognak. Ez a volatilitás növekedése rövid időn belül bekövetkezhet.

Egy felmérés a Sentix-től azt mutatja, hogy a Bitcoin Super Neutrality Index 26 hetes csúcsot ért el. Patrick Hussy, a Sentix ügyvezető igazgatója elmagyarázta, hogy néhány nagy BTC az árműveletek azután történtek, amikor a BSNI legutóbb új csúcsot ért el, amely megmozdult BTC az árak 2500 USD-vel, és ez a jelenlegi piac esetében is érvényes lehet. Hussy azonban hozzátette, hogy a mozgás irányát ilyen adatokkal nem lehet meghatározni.

1. ábra: Sentix Bitcoin szuper semlegességi index

Forrás: Sentix

2. ábra: Bitcoin Futures COT összefoglaló

Forrás: CME Group

Eközben úgy tűnik, hogy az intézményi befektetők proaktívabb megközelítést alkalmaznak a BTC piacon, mivel a kriptográfiai közösség visszaszámlálta a felező eseményt. A CME adatai azt mutatják, hogy a határidős ügyletek nyitott érdeklődése növekszik. Úgy tűnik azonban, hogy az eszközkezelőknek és a tőkeáttételes számláknak szórt nézete van. Az eszközkezelők növelték rövid pozícióikat, míg a tőkeáttételes nevek bezártak néhány rövidnadrágot.

Árelemzés

BTCUSDT – Nagy lépések várnak?

 • A technikai mutatók azt sugallták, hogy a piacok néhány merész árfolyammal találkozhatnak BTC, ahogy a Bollinger zenekarok tovább szorultak a napi listán. Ez visszhangozza Sentix megállapítását, amelyet a cikk korábban említett. Az áringadozás a jövőben növekedhet, bár a kitörés iránya nincs meghatározva.
 • Míg a nyakkivágás fókuszban maradt, a lendület lassulni látszik, az RSI pedig lefelé haladva mozog. Ha a csatorna kitörése látható, ez megerősítheti az ár pozitív kitörésének esetét.
 • Közép / hosszabb távon a nehézségi szalag szorításban maradt, ami azt jelentheti, hogy a jelenlegi árszint még mindig ideális lehet a felhalmozáshoz. Január elején új emelkedés kezdődött, miután a december végi nehézségi szalag megszorult.
 • Szintenként, ha az ár a nyakkivágás felett stabilizálható, ez megalapozhatja a 7700-as szint tesztelését. Az alacsonyabb, 6500-as szint egy másik kritikus terület, amelyet figyelni kell.

3. ábra: BTCUSDT napi diagram

Forrás: OKEx; Kereskedési nézet


XRPUSD – Kitörés a készülőben?

 • XRPUSD a napi 38,2% -os Fibonacci Retracement alatt van kereskedve több mint egy hete. Mivel a pár közelebb került a háromszög mintázatának végéhez, várhatóan kitörést eredményez.
 • A Bollinger-sávok további szorítása azt is jelzi, hogy az áringadozás várhatóan növekedni fog.
 • A lendület mutatója megfordította a közelmúltbeli visszaesést, ami arra utal, hogy az erő egyre növekszik. Ráadásul a lassú sztochasztikában kezdetben egy u alakú fenék alakult ki, amely újabb jelzés lehet a pozitív ártörés lehetőségéről.
 • A 0,196-os 38,2% -os FR az első figyelt szint. Ha látják, megadhatja a 0,213–0,215 újratesztelés színterét. Eközben 0,187 lehet az alacsonyabb nézhető szint.

4. ábra: XRPUSD napi diagram

Forrás: OKEx; Kereskedési nézet

ETHUSDT – Bullnak szünetre van szüksége?

 • Legutóbbi kiadásában OKEx technikai hetilap, megerősítettük ETHUSDTPozitív kitörése az emelkedő háromszög mintázatának kialakítása után.
 • azonban, ETH a bikáknak lehet, hogy szünetet kell tartaniuk, mivel a sztochasztikus oszcillátorban lévő bearish crossover úgy tűnik, hogy készülőben van, ami arra utal, hogy a rally lendülete lassulni látszik. Eközben úgy tűnik, hogy a lassú sztochasztikus kettős felsőt alkot.
 • Bár a bikáknak rövid szünetet kell tartaniuk, ez nem jelenti azt, hogy a középtávú rally véget ér. Mivel a végső oszcillátor a március-április emelkedő trendben maradt, a rövid távú korrekció vételi lehetőséget jelenthet.
 • A 184-es terület körüli 100 napos MA lehet az első figyelt szint, és a csatorna támogatása 170 közelében helyezkedik el. Ezenkívül a 38,2% -os FR 163 közelében lehet egy másik figyelem.

5. ábra: ETHUSDT napi diagram

Forrás: OKEx; Kereskedési nézet

ZECUSDT – A rally elfárad?

 • ZEC az egyik legjobban teljesítő altcoin volt a hétfői ázsiai ülésszak alatt, majdnem 6% -kal magasabb árfolyamon kereskedett USDT.
 • Itt azonban fordulhat a bikák fordulata, mivel az RSI az előző két korrekciós periódusnak megfelelő szinten van.
 • Ha most látja a fordulatot, növelné az ár esélyét a háromszög nyakkivágás tesztelésére, hogy meg tudja-e fordítani a korábbi ellenállást a támasz felé.
 • Az első figyelhető szint 42 lehet. Ha veszélybe kerül, megerősítheti az újbóli tesztelés 38 esetét.

6. ábra: ZECUSDT napi diagram

Forrás: OKEx; Kereskedési nézet

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map