OKEx technikai hetilap: 2020. április 14

Sehova menni

Kulcsfontosságú elvihetők

 • —A kriptopiaci hangulat alig vagy egyáltalán nem változik annak ellenére, hogy a közelmúltban sikertelen próbálkozások voltak a 7000–7200 USD szint visszaszerzésére..
 • —Altcoin nagyobb képe komornak tűnik, mivel az ex-BTC piaci felső határ bearish divergenciát mutat.
 • – A Bitcoin Gold fókuszban, mivel a felére várható a hét.

Piaci áttekintés

A kriptovaluta piacok langyos lelkesedéssel válaszoltak a BTC az árak többször elutasítást kaptak 7200 USD szinten. A vezető kriptovaluta kedden Ázsiában a 6800 USD terület közelében cserélt gazdát, miután a húsvéti hosszú hétvégén röviden megérintette a 6500 USD szintet. A technikai hetilap legutóbbi kiadásában megemlítettük, hogy az előzőekben említett nyakkivágás közelében az ellenállás erős maradt, és nyilvánvalóan érintetlen marad.

Hangulat szerint az adatok azt mutatják, hogy középtávon BTC a befektetők alig vagy egyáltalán nem változnak az elvárásokon BTC árak, bár néhány rövid távú kereskedő kissé pozitív véleményt fogalmazott meg. A Sentix Bitcoin Sentiment Index fellendült, és majdnem megérintette a semleges szintet. Ennek ellenére Manfred Hubner, a Sentix ügyvezető igazgatója, úgy véli hogy „a bitcoinnak a stratégiai elfogultság jelentős megszerzésére van szüksége az árak további felfelé emeléséhez. Bár ez az elfogultság jelenleg nagyobb, mint a hangulat, nem nőtt tovább. Így alapvetően új helyzet nem alakult ki.

1. ábra: Sentix Bitcoin Sentiment Index Forrás: Sentix

2. ábra: Crypto Total Forrás: Tradingview

Másutt a fő altcoinok többnyire a zöldben voltak BTC’S visszapattan. Az árak BCH és BSV kezdetben stabilizálódott a múlt heti kemény villa után. A kemény villa ára előtti akciók küldtek BCH a 280 USD szintig, míg BSV eltalálta a 220 USD területet.

Tágabb perspektívában azonban, altcoin a figyelők okokat találhattak a piacok miatt aggódni. A teljes ex-BTC kriptopiaci fedezet momentum mutatója csökkenő mértékben változik az ártól, ami azt jelezheti, hogy az altcoin szélesebb visszapattanása rövid életű lehet. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy rövid távon megkezdődik az altcoin-eladás. Az itteni nagyobb kép azonban komor lehet.

Árelemzés

BTCUSDT – A támasz és az ellenállás közelebb kerül egymáshoz

 • Az előző fej és váll dekoltázs továbbra is erős ellenállást mutatott annak a párnak, amely a múlt héten a nyakkivágás fölött történt sikertelen fékezési kísérletek után jött, és hullócsillagszerű mintát hagyott, amely bearish jelnek tekinthető.
 • Ráadásul az 50 napos mozgóátlag egy másik jelentős ellenállásnak tűnik.
 • Lendület szerint vegyes jelet mutatott, mivel a MACD összehúzódott, míg az OBV oldalirányban maradt, és a visszafordítást még meg kell erősíteni.
 • Tekintettel a tágabb langyos hangulatra, úgy gondoljuk, hogy a nyakkivágás feletti ártörés esélye – legalábbis rövid távon – csöndes maradt. A jelentős korrekció valószínűsége azonban szintén alacsony.
 • A 7100-7200 újbóli próbálkozását nem szabad kizárni a közeljövőben. Az alsó nézhető terület 6700–6500 lehet, ha látható, a 61,8% -os Fibonacci Retracement újbóli tesztje a 6300 közelében valószínűbb lesz.

3. ábra: BTCUSDT napi diagram forrása: OKEx; Kereskedési nézet

ETHUSDT – A legfontosabb trendvonal támogatást tesztelni kell

 • Utolsóban kiemeltük a napi növekvő háromszög kialakulását <Műszaki hetilap>, és a pozitív kitörés megerősítést nyer. A kérdés most az, hogy folytatódhat-e a növekvő ártrend.
 • Az elfogultság kissé hátrányba fordulhat, mivel a MACD azt sugallja, hogy a lendület elenyészik, míg a végső oszcillátor a trendvonal támogatási szintjére esett vissza.
 • Úgy tűnik azonban, hogy a sztochasztikus oszcillátorban napi bullish crossover készül, ami arra utal, hogy a párba történő beáramlás közeljövőben növekedett.
 • A figyelni kívánt kritikus szint 150 közelében lehet, ami az előző emelkedő háromszög ellenállásból kifordult támaszszintje. A 164 egy másik kulcsfontosságú nézendő szint, amely a 38,2% -os FR közelében van.

4. ábra: ETHUSDT napi diagram Forrás: OKEx; Kereskedési nézet

LTCUSDT – Előítélet a hátrány felé?

 • LTCUSDT egy másik érdekes nézhető pár, mivel 3 órás alacsonyabb csúcsokat produkált, úgy tűnik, egy csökkenő háromszög minta alakult ki.
 • Bár rövid távú lefelé irányuló csatornát fejlesztettek ki, a végső oszcillátor bullish divergenciát produkált néhány magasabb magassággal. A lendületmutató várhatóan a következő napokban teszteli trendvonalának támogatását, és ez rövid távon döntő lehet az árképzés alakulása szempontjából.
 • A MACD azt jelzi, hogy a lendület kissé lelassult.
 • Összegzésként elmondható, hogy a pár először tesztelhette a 3 órás háromszög támaszt a 250-MA közelében 39,5-nél, mielőtt megpróbálta visszaszerezni a felső ellenállást 41,3 közelében.
 • Bár kitörés várható, azonban még mindig túl korai meghatározni a kitörés időpontját.

5. ábra: LTCUSDT 3 órás diagram Forrás: OKEx, Tradingview

BTGUSDT – Fordulás a felezés előtt?

 • Bitcoin Gold a hét másik piaci fókusza, mivel várhatóan csütörtökön lesz a blokkjutalom felére csökkentve.
 • A felezés ellenére általában pozitív hatással lehet az árra; a legutóbbi tüntetés fáradtnak látszik, és kifogyhat a gőzéből.
 • A lassú sztochasztikus ismét elérte a túlvásárolt területet. Erős jelzése volt annak, hogy az árnak fordulnia kell, amint azt a korábbi esetek javasolták.
 • A 250 napos mozgóátlag 8,90 közelében lehet az első figyelt szint, amely az előző csatorna teteje közelében lévő terület, ha ilyen szinteket feladnának, akkor ki kell zárni a legutóbbi csatornatámogatás újratesztelését 8.30 közelében.

6. ábra: BTGUSDT napi diagram Forrás: OKEx; Kereskedési nézet

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner