OKEx technikai hetilap: 2020. február 3

A kriptokereskedelem e heti piacának technikai elemzése

Az optimista hangulat érintetlen maradt a kriptovaluta piacokon, mivel a koronavírus kitörése folytatódik, és hogy ez hogyan befolyásolhatja a globális gazdasági növekedést. Amikor februárba költözünk, a kínai piaci szereplők várhatóan visszatérnek a kereskedésbe a holdújévi ünnepek után. A részvénypiacok fejlődése szintén egy másik hangsúly, mint SHCOMP Az újévi szünet után 9% -ot zuhant a nyitva tartáskor. Ezzel szemben a bitcoin árai röviden érintették a 9600 szintet a hétfő kora ázsiai ülésszak alatt.

Mivel a piacok három hónapra vannak a bitcoin felezésétől, a legfrissebb adatok azt mutatják, hogy az intézményi befektetők és a lakossági befektetők egyaránt pozitívan állnak BTCKözéptávú kilátásai. A Bitcoin középtávú megítélését mérő Sentix Strategic Bias +0,23-ra ugrott, ami 2019 augusztusa óta a legmagasabb szint. Patrick Hussy, a Sentix ügyvezető igazgatója úgy véli, hogy az olvasás az egyre növekvő vásárlási hajlandóságot jelzi. és pozitív jel ennek az eszközosztálynak.

1. ábra: Sentix Bitcoin stratégiai elfogultság (Forrás: Sentix) 2. ábra: CME Bitcoin Futures 1 órás diagram (Forrás: Tradingview)

Szeretnénk azonban felhívni a figyelmet arra is, hogy a CME bitcoin határidős óránkénti rése kitöltetlen marad. A 2. ábra azt mutatja, hogy a múlt héten keletkezett különbség 9255 és 9120 között van. Úgy gondoljuk, hogy a hiány kitöltetlen maradhat, ha a pozitív hangulat és a bitcoin lendülete tovább növekszik. Mégis, enyhe javítás BTC rövid távú profitszerzés váltja ki, ha látják, ez esélyt teremthet a hiány pótlására. Bár ez a felezés előtt újabb vásárlási lehetőséget is jelenthet.

A pozitív hangulat tükröződik az altcoin térben is, mint a vezető altcoinok ETH és XRP mindkettő 5-6% -kal emelkedett a munkamenet elején, míg a közepes / kis sapkák neve, mint pl XTZ és ICX 11% -kal, illetve 22% -kal emelkedett. Érdekes módon az adatok ezt mutatják ETH bányászok egyre több ETH tokenek az elmúlt hat hónapban.

A Santiment adatai azt mutatják, hogy a mindenki birtokában lévő éter tokenek száma ETH a bányászati ​​medencék elérik minden idők legmagasabb értékét, 1,69 milliót ETH. Sok Eth figyelő tekinthető a token pozitív pozitív tényezőjének.

3. ábra: Az ETH bányászok egyensúlya az idő múlásával (Forrás: Santiment)

Amit hiányoltál

 • A Deutsche Bank úgy véli, hogy a bitcoin továbbra is „túl ingatag” ahhoz, hogy értékraktárrá váljon. A bank a legutóbbi kutatásában, a „The Future of Payment” kijelentette, hogy „a kriptovaluták túllépték a divatossá váláshoz szükséges csúcspontot”, és a 2018 és 2019 közötti eseteket idézve azt állította, hogy a bitcoin „túl ingatag” ahhoz, hogy megbízható üzlet legyen. érték.
 • Japán tovább melegítette digitális valutáját. Masayoshi Amamiya, a BoJ kormányzóhelyettese szerint a központi banknak készen kell állnia a digitális pénznemek kibocsátására, ha az elszámolási rendszerek gyors technikai fejlődése fellendíti az állami keresletet. Hozzátette: „elengedhetetlen, hogy a BoJ folytassa a CBDC-k kibocsátásának lehetőségének vizsgálatát.
 • A kriptográfiai közösségnek most még egy módja van a bitcoinról, a bitcoin emoji-ról szóló tweetelésre. A Twitter társalapítója, Jack Dorsey a hétvégén egy újonnan hozzáadott bitcoin emoji-t tweetelt. A kriptográfiai közösség melegen üdvözölte a bitcoin emoji-t, és közülük sokan önállóan tweeteltek, köztük Jay Hao, az OKEx vezérigazgatója és Alysa Xu KSH..
 • A Cardano az egyik legdecentralizáltabb kriptovaluta lehet, ez a Cardano társalapítója, Charles Hoskinson szerint. A Cointelegraphnak adott interjújában Hoskinson elmondta, hogy úgy véli, hogy a jelzőnek előnye lesz a közelgő kemény villával, és végül tovább növelheti Cardano decentralizált jellegét.

Árelemzés

BTCUSDT

 • A BTCUSDT meghosszabbította rangadóját, miután januárban 30% -os nyereséget ért el, és a pár továbbra is a 200 napos mozgóátlag felett maradt..
 • A rally azonban kissé fáradtnak tűnhet. Míg az ár magasabb csúcsokat produkált, mind a 9 napos RSI, mind a végső oszcillátor nem volt képes követni a példáját, ami arra utal, hogy a rally lendülete kissé elhalványulhat.
 • A 200 napos mozgóátlag és a 61,8% -os Fibonacci újrakezelés megfelelő támogatásnak tűnik, ha innen visszavonulást látunk, és ezek a szintek a legutóbbi csatorna alacsonyabb támogatásával is párosulnak.
 • Sőt, az OKEx BTC hosszú / rövid aránya a legutóbbi csúcs közelében maradt, ami arra utal, hogy a rövidnadrág potenciális profitja egyre magasabb.

4. ábra: BTCUSDT napi diagram (Forrás: OKEx; Tradingview) 5. ábra: OKEx BTC hosszú / rövid arány (Forrás: OKEx)

XRPUSDT

 • Az XRPUSDT találkozója kritikus pillanatra juthat, mivel a pár úgy tűnik, hogy újra tesztelni fogja a 200 napos mozgóátlagot.
 • A Bollinger zenekarok kezdetben szorítani kezdték, ami arra utal, hogy a volatilitás belátható időn belül növekedhet. Az RSI azt is jelezte, hogy a lendület érintetlen marad.
 • valószínű, ha beigazolódik, a következő figyelt szint lehet a 0,30 terület, és a legutóbbi csatorna alsó vége is lehet az alsó vég referencia.

6. ábra: XRPUSDT napi diagram (Forrás: OKEx; Tradingview)

ETHUSDT


 • A közelmúltban megrendezett ETHUSDT rally fogyhatott, mivel az indikátorok nem mutattak fenntartható lendületet, mivel az RSI nem tudott magasabb csúcsokat produkálni a rally mellett.
 • Úgy tűnik, hogy készülőben van egy MACD bearish crossover, amelyet rövid távú bearish jelnek tekintenek, ha ez megerősítést nyer.
 • Hasonló esetet láttunk még január közepén, amikor az ár emelkedett, és a lendület mutatói nem következtek.
 • A pár tesztelheti az alsó csatorna támogatását, amely az 182-es területen található, ha a történelem megismétli önmagát.

7. ábra: ETHUSDT 4 órás diagram (Forrás: OKEx; Tradingview)

Kövesse az OKEx-et:

https://twitter.com/OKEx

Webhely: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map