OKEx technikai hetilap: 2020. március 2

A kriptovaluta piacok kezdetben stabilizálódtak, miután a bitcoin árfolyama a hétvégén 10000 szintről 8500 körüli szintre süllyedt. A Technical Weekly legutóbbi kiadásában kiemeltük a túlzott lelkesedést a BTC A piac veszélyeztetheti a rallyt, és rövid távon negatív hatást gyakorolhat az árra. Azóta, BTC egy hét alatt feladta az érték körülbelül 14% -át, és nem tudta fenntartani támogatását a 200 napos mozgóátlagon.

Bár a piacok általában pozitívak maradtak BTC a közelgő felezés miatt úgy gondoljuk, hogy az elfogultság rövid távon még mindig semleges / kissé negatív irányba hajolhat, mivel a rövidre záródó étvágy viszonylag magasnak tűnik. Láttuk, hogy az OKEx BTC hosszú / rövid aránya a legutóbbi csúcsoktól eltér, de még mindig viszonylag magas szinten van (2,34) a január eleji értékekhez képest (1,06 ~ 1,33).

1. ábra: OKEx BTC hosszú / rövid arány (Forrás: OKEx)

A határozatlanságnak ez a hangulata tükröződik a nyitott érdeklődésben és a kereskedelem volumenében is. Észrevettük, hogy a mi BTC Február közepe óta csökken a nyitott érdeklődés, ami azt jelzi, hogy kevesebb új pénz áramlik a piacra. Ez azonban azt is jelentheti, hogy a jelenlegi ártrend véget érhet. Ezenkívül a kereskedelem volumene egyre alacsonyabbá vált, ami azt sugallhatja, hogy a kereskedők megtartják pozícióikat, és az árstabilitás jelének tekinthetik..

2. ábra: OKEx BTC határidős nyitott kamat és kereskedési volumen (Forrás: OKEx)

A piacok az altcoin térben is lágy kezdésnek indultak, a ETH és XRP körülbelül 2% -kal csökkent, míg XTZ és LINK a kora-ázsiai kereskedelemben több mint 6% -ot adott fel. A stabilitás kezdeti jeleit is láttuk az altcoin térben, mivel úgy tűnik, hogy a Total Ex-BTC Crypto Market Cap képes fenntartani támogatását a 365 napos mozgóátlagon. Az Altcoin figyelői valószínűleg a radarjuk alatt akarják tartani ezt a táblázatot.

3. ábra: Teljes Crypto Market Cap Ex-BTC (Forrás: Tradingview)

Árelemzés

BTCUSDT – Rövid távú visszapattanó betekintés?

 • BTCUSDT nem tudta fenntartani a támogatást az elmúlt hét kritikus 200 napos mozgóátlagánál; mutatók azonban azt mutatták, hogy a jelenlegi állapot képes támogatni a rövid távú fellendülést.
 • Láttunk egy pozitív napi gyertyatartót, ha megerősítést nyer, ez lesz az első hét egymást követő negatív gyertyatartó után. Mintázat szerint reggeli csillagmintává lehet fejleszteni, hasonlóan a november végén és december közepén történtekhez (piros dobozok). Mindkét eset azt mutatta, hogy a reggeli csillag mintája után rövid távú visszapattanás következett be.
 • A lendület mutatói is ugyanazt a képet festették. Az RSI és a végső oszcillátor is novemberben és decemberben esett a mélyponton a túladott területen. Hasonló helyzet figyelhető meg a közelmúltban is, a 9 napos RSI 29-nél, az UO pedig 40-hez ért.
 • Bár rövid távú visszapattanás lehetséges, a középtávú árélénkülés továbbra is megkérdőjelezhető, és túl korai valódi visszafordulást nevezni.
 • A 200-SMA lehet az első figyelt szint, amely a 8700-as nyél közepe körül van. Ha látható, a 38,2% -os Fibonacci retracement nagyobb ellenállást tapasztalhat. Az alacsonyabb támogatás a 8220-nál egy másik referencia lehet.

4. ábra: BTCUSDT napi diagram (Forrás: OKEx; Tradingview)

ETHUSDT – kitörés a készülőben?

 • ETHUSDT még mindig viszonylag jobb állapotban van, mint a bitcoin és néhány más nagy altcoin, mivel a pár továbbra is nagyrészt a 200 napos mozgóátlag felett marad.
 • Úgy tűnik azonban, hogy a közelmúltbeli árkorrekció a párost napi csökkenő háromszög alakzatba helyezi, és egy kitörés hamarosan megjelenik, és valószínűleg hátrányos. Ha látják, megadhatja az árat a novemberi, 195-198-as csúcsok újbóli teszteléséhez. A várható kitörés a január-február trendvonal támogatásának tesztelésére is beállítva van.
 • A lendületmutatók azt sugallják, hogy a pár még mindig nincs túlértékesítve. Szintúgy mint BTC, Az OKEx ETH hosszú / rövid arány viszonylag magas szinten maradt. A két tényező erősen erősödött ETH.
 • A novemberi 195-198-as csúcs lehet az első, amelyet meg kell vizsgálni.

5. ábra: ETHUSDT napi diagram (Forrás: OKEx; Tradingview) 6. ábra: OKEx ETH hosszú / rövid arány (Forrás: OKEx)

XRPSDT – Több hely lemenni?

 • XRPUSDT már több mint öt napja van a 200 napos mozgóátlaga alatt, ami viszonylag gyengébb teljesítmény, mint ETH.
 • Úgy tűnik, hogy a pár fej és váll mintát alkotott, ami egy középtávú bullish-to bearish megfordulás jele lehet..
 • A minta lehetővé teheti a pár visszavonulását körülbelül 0,175 szintre, ami igazodik a december közepi mélyponthoz. Ha ilyen szintet látunk, az elpárologhatja a 2020-as nyereséget.
 • Bár nem számítunk arra, hogy az ár rövid időn belül ilyen szintre süllyed, és rövid távon még némi rövid távú fellendülés is megengedett. Úgy gondoljuk, hogy a 0,213–0,216 kulcsfontosságú terület lenne.

7. ábra: XRPUSDT napi diagram (Forrás: OKEx; Tradingview)

Kövesse az OKEx-et:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/


https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Webhely: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map