OKEx technikai hetilap: 2020. március 30

Medvék irányítják, a hangulat romlott.

Key Takeaways

 • – A BTC hétvégi árfolyama gyengítette a kriptopiac bizalmát, mivel a globális részvények és az olaj tovább csúszott.
 • – Az adatok azt mutatják, hogy a középtávú hangulat elmozdult a hátrány felé.
 • – A technikai mutatók azt sugallják, hogy a fő altcoinok áringadozása a növekedésnek tudható be.

Készülj a becsapódásra

A kriptomedvék ismét szilárdan megtartják a kriptopénzpiacokat Ázsia hétfőjén, mivel a globális koronavírus-esetek meghaladták a 720 000-et. A befektetők a pandémia makrogazdasági eséseire összpontosítottak, és a nagyobb gazdaságok folyamatos lezárása árnyékolta a globális növekedési kilátásokat. Korábbi publikációnkban kiemeltük, hogy a bitcoin jó fedezet lehet a fiat valuta leértékelődése ellen, de nem a globális recesszió ellen. Noha a központi bankok és a döntéshozók agresszív lépéseket tettek a károk korlátozása érdekében, a recessziós narratíva egyre észrevehetőbbnek tűnik, és egyre nagyobb teret hódít. A befektetők és a kereskedők valószínűleg nem akarják kihagyni, hogy ez hogyan játszódhat le.

Az árak BTC megérintették az 5800 területet, majd kissé visszapattantak 6000 körülire BSV feladta az érték több mint 4% -át, és míg ETH, XRP, és TRX 2–4% -kal alacsonyabban kereskedtek. Érdemes ezt megjegyezni BTC és SPX magas korrelációban maradt, míg Arany a kriptot és a részvényeket jobban teljesítette. Úgy gondoljuk, hogy a korreláció többnyire töretlen marad, ha a részvények és az olajpiacok hatalmas eladása folytatódik, mivel a likviditási kockázat továbbra is arra kényszerítheti a befektetőket, hogy eladják bitcoinjaikat, hogy ellensúlyozzák az egyéb eszközök veszteségeit.

1. ábra: BTC / SPX / GOLD február óta – napi diagram (Forrás: Tradingview) 2. ábra: A Sentix Bitcoin stratégiai elfogultsága (Forrás: Sentix)

Emellett a középtávú hangulat is romlónak tűnik. A Sentix Bitcoin Strategic Bias, amely a kriptográfiai eszköz 6 hónapos várakozásait mérte fel az általános befektetőktől, és amelyet a piac vezető mutatójának tekintenek, 12 százalékponttal zuhant a héten. Patrick Hussy, a Sentix ügyvezető igazgatója szerint “sok minden utal arra, hogy a bitcoin eladások következő hulláma küszöbön áll.”

Árelemzés

BTCUSDT – Az ár ingadozása hamarosan meg fog emelkedni?

 • Hátrányos áttörés történt a hétvégén a részvények pénteki eladása után. BTCUSDT közeledett a 12 órával alacsonyabb Bollinger Bandhez, és a zenekarok szorongattak, ami arra utal, hogy az áringadozás növekedhet.
 • A MACD létrehozott egy 12 órás bearish crossovert. Ez jelezheti a lendület elmozdulását a hátrány felé.
 • Az árak alacsonyabb mélypontokat produkáltak, az RSI kezdetben követte, de az UO-nak még nem kellett alacsonyabb mélypontot létrehoznia. Ha látják, több alacsony ár valósulhat meg.

A jövőre nézve a 61,8% -os Fibonacci Retracement tesztje elkerülhetetlennek tűnik. Ha az eladás felgyorsul, lehetséges a 38,2% -os FR szint újbóli tesztelése.

3. ábra: BTCUSDT – 12 órás diagram (Forrás: OKEx; Tradingview)

ETHUSDT – A medvék elküldhetik az árat a 117-re?

 • ETHUSDT nem tudott meghaladni 12 órás ellenállását, amely körülbelül három hétig töretlen maradt.
 • A Bollinger-sávok szorítása arra utal, hogy az áringadozás oka lehet a növekedés. Ha az ellenállás továbbra is érvényes marad, ami a jelenlegi hangulatra valószínûbb, az az ár további korrekcióinak esetét erősítheti.
 • 117-120 lehet az első figyelt terület, ami a múlt hét legalacsonyabb szintje. Ha ezek a szintek veszélybe kerülnének, akkor egyre valószínűbb lehet a további csúszás a 105-ös terület felé.

4. ábra: ETHUSDT 12 órás diagram (Forrás: OKEx; Tradingview)

TRXUSDT


 • TRON ismét eltérést váltott ki az ár és a lendület között, az ár alacsonyabb csúcsokat produkált, és az RSI nem értett egyet.
 • Bár az ilyen eltérések normális piaci körülmények között pozitívnak tekinthetők, azonban a jelenlegi pesszimista környezetre való tekintettel itt nem szabad kizárni a fejhamisítás esélyét.
 • A várható kitörés irányától függetlenül az áringadozás növekedésének valószínűsége viszonylag magas, mivel a Bollinger-sávok szorítanak.
 • Az első nézhető szint 0.01007 lehet, ami a múlt hét legalacsonyabb szintje. Ha a pár 0,01209 terület fölé szakadhat, akkor rövid távú megfordulás igazolható.

5. ábra: TRXUSDT 12 órás diagram (Forrás: OKEx; Tradingview)

OKBUSDT

 • OKB 38,2% -os Fibonacci Retracement közelében van, és megközelíti a 2 hónapos trendvonal-ellenállást.
 • Tekintettel arra, hogy a cserejelző viszonylag nem korrelálható az általános kriptográfiai piaccal, a mutatók azt mutatták, hogy a felfelé irányuló lendület sértetlen maradt, növelve a pozitív megfordulás esélyét, és a hét döntő lehet a jövőbeli árműveletek alakulása szempontjából.
 • A 4.83. Március 20-i csúcs lehet az első figyelt szint. Ha látják, akkor megnőhet a 61,8% -os FR elérésének valószínűsége. A 3,9-es 20-MA lehet az alacsonyabb nézhető szint.

200-MA és a 23,6% FR a 3,32-es terület közelében van.

6. ábra: OKBUSDT napi diagram (Forrás: OKEx; Tradingview)

Kövesse az OKEx-et:

 https://twitter.com/OKEx

 

https://www.facebook.com/okexofficial/

 

https://www.linkedin.com/company/okex/

 

https://t.me/OKExOfficial_English

 

https://www.reddit.com/r/OKEx/

 

https://www.instagram.com/okex_exchange

Webhely: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map