OKEx technikai hetilap: 2020. március 9

Kaotikus világ.

A kriptokereskedők és a megfigyelők a hétvégétől vérfürdővel térnek vissza a szélesebb kriptovaluta piacokon. Az árak bitcoin 8% -ot zuhant és röviden a 8000 szint alá esett, miközben olyan altcoinokat vezettek, mint pl ETH, EOS, és LTC kétszámjegyű veszteségeket szenvedett.

Az a tény, hogy a volatilitás a fő eszközosztályok között növekszik a globálisan fokozódó koronavírus-járvány és a lehetséges gazdasági következményekkel kapcsolatos növekvő aggodalmak miatt. Az írás idején, WTI 25% -ot zuhant le az árháború miatt, részvények Ázsiában 5-6% -kal csökkent. Ugyanakkor megnőtt a kereslet a menedékhelyek iránt. Val vel USDJPY megérintett 101.50 és Arany az árak csak félénkek az 1700 USD-től.

Mivel a bearish hangulat fokozódni látszik, adataink azt mutatják, hogy a bitcoin lefelé irányuló lendülete elhalványul, és ez annak a jele lehet, hogy a piacok stabilizálódni kezdenek. Az OKEx BTC hosszú / rövid aránya csökkenő tendenciát mutat február vége óta, a Raito pedig a hétvégén 1,71-et ért el, ami a legalacsonyabb szint február 8. óta.

Az alacsonyabb arány azt jelenti, hogy kevesebb OKEx kereskedő volt nettó rövid pozícióval az idő múlásával, és rövid pozícióik potenciális nyeresége csökken. Ezt gyakran a piac talpra állásának jeleinek tekintik.

1. ábra: OKEx BTC hosszú / rövid (arányarány: OKEx)

Ezenkívül a Sentix új adatai azt mutatják, hogy a befektetők a bitcoin elfogultságát biztonságos menedékként tartják fenn a közelmúltbeli eltérő teljesítmény ellenére Arany és jen.

2. ábra: Sentix stratégiai elfogultság – Bitcoin (USD) (Forrás: Sentix)

A piac tovább valósíthatja meg a BTC értéktermékének és menedékjellemzőinek raktárát, ha a globális kockázat-kikapcsolódás továbbra is fennáll, és ez középtávon potenciálisan hajtóereje lehet a BTC-áraknak.

Árelemzés

BTCUSDT – Újabb halálkereszt készülőben?

 • A Technical Weekly legutóbbi kiadásában erre rámutattunk BTC az áraknak vissza kell állniuk a február végi eladás után, és az ár várakozásainknak megfelelően fellendült. A medvék azonban visszaszerezték az irányítást a növekvő globális bizonytalanság hátterében.
 • A közelmúltbeli árfolyamok a 10 napos mozgóátlagot alacsonyabbra szorították, és úgy tűnik, hogy a 200 napos mozgóátlaggal bearish crossover készül. Úgy gondoljuk azonban, hogy a halálkereszt nem megbízható jel a múltbeli vegyes részvétel miatt.
 • Mindhárom fő lendületmutató a túladott területen volt, és a jelenlegi helyzet kissé olyan, mint november közepén, ahol BTC az árak 8200 szintről 6500 szintre zuhantak.
 • Úgy gondoljuk, hogy a BTC rövid távú hátránya csökkent, és a lendületnek támogatnia kell az ár stabilizálódását vagy rövid távú fellendülését. A 7600 terület decemberi csúcsa egyelőre tisztességes támogatás lehet.

3. ábra: BTCUSDT – napi diagram (Forrás: OKEx; Tradingview)

ETHUSDT – Több hely lemenni?

 • ETHUSDT továbbra is jóval meghaladja a 200 napos mozgóátlagot, bár a bitcoin már kereskedett ilyen szint alatt. Ez lehet az egyik arra utaló jel ETH még lehet több helye délnek menni.
 • Az a tény, hogy a pár még mindig nincs túlértékesítve az elmúlt két nap eladása ellenére, ami megerősítette a rövid távú bearish esetet. A jelenlegi szint azonban nem biztos, hogy túl rövid a rövid távú fenék szempontjából.
 • A 175 napos 200 napos mozgóátlag egybeesett a január közepén a 23,6% -os Fibonacci retracementtel és az ellenállásba fordított támaszszintekkel, és ez lehet az első figyelt szint.
 • Érdemes megjegyezni, hogy a teljes ETH bezárva a DeFi-be a legutóbbi mélypontról, és a múlt hónap vége óta visszapattan. Egy ilyen tendencia folytatása megerősítheti a jövőbeli rövid távú visszapattanásokat.

4. ábra: ETHUSDT – napi diagram (Forrás: OKEx; Tradingview) 5. ábra: Az ETHUSD bezárva a DeFi-be (Forrás: DeFi Pulse)

BCHUSDT – Medve megfordulás a fej és a váll mintája után?

 • BCHUSDT 13% -kal alacsonyabban kereskedtek az ázsiai hétfői ülésszakon, és a 200 napos mozgóátlag alatt maradtak, összhangban azokkal BTCLegutóbbi áraktusai.
 • A pár fej és váll mintát alkotott, és a nyakvonal alatt kereskedtek. A nyakkivágás alatti törés azt jelezheti, hogy a csökkenő folyamat megfordulhat, és ez erősíti a hátrányos elfogultságot, bár a megfordulás időigényes lehet.
 • A hétfői legalacsonyabb, 258,18-as kritikus szint kritikus szint lehet, ha megszakad, ez kinyithatja az ajtókat az alsó 230 kilincs felé..

6. ábra: BCHUSDT – napi diagram (Forrás: OKEx, Tradingview)

ALGOUSDT – A medve visszafordulása ismét megerősítést nyert?

 • Hasonló fej- és vállminta látható a ALGOUSDT. Véletlenül a pár a nyakkivágás alatt is kereskedett, miután február közepén bekövetkezett a bearish momentum divergencia.
 • Most az ár visszaesett az előző oldalsó csatornára. Ha az ár nem tudott az előző csatorna ellenállása felett 0,31-re zárni, ez erősítheti a középtávú bearish esetet a pár számára.
 • Nem számítunk arra, hogy az ár rövid távon 0,2 alá csökken; azonban ha a piaci hangulat tovább romlik, ez lehetővé teheti az ár fokozatos 0,26-0,26-os területre sodródását.

7. ábra: ALGOUSDT- napi diagram (Forrás: OKEx; Tradingview)


Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map