Opciók kereskedése: A BTC piac valós esete

Vegyünk egy példát a BTC piacra 2019. december 17-én:

Tegyük fel, hogy hisszük, hogy a BTC piac elmúlt hónapokban tartó bearish trendje folytatódik. A kereskedők inkább rövidülhetnek, mint elsődleges kereskedési stratégiájuk, ahelyett, hogy hosszúra mennének. Bár a BTC rövid / középtávú elfogultsága továbbra is hátrányos, még mindig kevés bizonyíték volt arra vonatkozóan, hogy a novemberi korrekció ezen a ponton megismétlődne, és a 6400 szint egyelőre jó támogatásnak tűnik.

Hogyan lehet kereskedni az ATM (at-the-money) opciókkal?

Mivel BTC rövid / közepes csökkenő trendre számítunk, itt van egy egyszerű stratégia, amelyet az OKEx opciós kereskedési szimulációnkban hajthatunk végre:

1. Adjon el ATM hívási opciót. A 17-es piac továbbra is gyenge, és a visszapattanás a vártnál alacsonyabb, ezért adja el az opciót a lehívási napon, és keresse meg a hozamot.

2. Alternatív megoldásként vásárolhatunk ATM eladási opciót. Amikor a piac még mindig csökkenő, és további csökkenő tendencia várható, az opció belső értékének növekedése fedezi az időérték csökkenését. Ennek az opciónak az ára ennek megfelelően emelkedni fog. Ilyen módon akár közvetlenül, magasabb áron adjuk el, akár várjuk a gyakorlási napot, nyerhetünk belőle.

Mik az ATM lehetőségek?

A pénznél (ATM) azt jelenti, hogy az opció kötési ára megegyezik vagy nagyon közel áll az alapul szolgáló eszköz árához, függetlenül a lehívástól vagy az eladástól..

Az alábbiakban található az OKEx opciós kereskedési szimulációs oldal, amely az ATM opció adatait tartalmazza, beleértve:

Piros négyzet: Az opciók lehívási dátuma, vagyis a szerződés lejárati ideje. A képernyőképen látható edzés dátuma pénteken 08: 00-kor (UTC)

Zöld mező: Az opció neve. Az 1. rész az opció mögöttes termékére vonatkozik, a „TBTCUSD” a kereskedési szimulációban használt virtuális BTC-t jelenti. Az élő piacon BTCUSD lesz, vagyis Bitcoin. A 2. részben az „191213” a gyakorlat dátumára – 2019. december 13-ra utal. Ez megegyezik a piros mezőben megadott információkkal. A 3. részben a „7000” a kötési árfolyamra utal, amelyet az alapul szolgáló ár összehasonlításához, valamint a hozam és a kényszer-felszámolási ár kiszámításához használnak. A 4. részben a ’C’ (Hívás) hívási opciót jelent. Ha P (Put), akkor put opciót jelent.

Kék doboz: Rendelési könyv. A határidősekhez hasonlóan a piros rész az eladási árat, a zöld a vételárat mutatja. A jobb oldalon látható az opciók száma.

Sárga doboz: Az opciók mutatói. Az első sor a legfontosabb részt mutatja: azonnali indexet és a márkaárat. Az index közvetlenül érinti a vételt & az opció eladási ára. A lejárati idő hozamának kiszámításakor össze kell hasonlítania az indexet és a kötési árat, hogy kiszámíthassa a megtérülést és a BTC spot piaci árát a kényszer-felszámolás után. Itt a márkaárra kell összpontosítanunk. A platform rendszeralgoritmusa által kiszámított márkaár viszonylag korrekt opciós ár, amely valós időben változik.

Miért kellene a márkára koncentrálnunk?

Megállapítottuk, hogy a kereskedési szimulációs piacon jelentős különbség van a piaci ár és a márkaár között, vagyis amikor egy eszköz értéke 5 dollár, akkor a piaci ár 15 dollárra emelkedhet, ha hype-ot kap. Jelenleg a kereskedelem legjobb módja az eszköz piaci áron történő eladása ahelyett, hogy megvenné.

Vegyünk egy másik példát a BTC piaci történetéből.

Még december 15-ig láttuk, hogy a kereskedési volumen és a lendület mutatói nem voltak erősek, és a piac rövid távon ingadozni fog. Úgy gondoljuk, hogy a kereskedőknek nem szabad sokáig haladniuk a Bitcoinon, hacsak az ára 7300 fölé nem tört.

Hogyan lehet kereskedni OTM (out-of-the-money) opciókkal?

Ha a piac gyenge és sokat ingadozik, akkor az alábbi egyszerű kereskedési stratégiák egyikét választhatja:

1. Adjon el OTM hívási opciót. Ha nincs sok ingadozás a piacon (nincs erőteljes ármozgás), adja el az opciót a lehívási napon, és pénzt kapjon.

2. OTM eladási opció eladása. Ha az ár nem csökken annyira, mint várták, és az időértéket gyorsan elfogyasztják, az opciós ár alacsonyabb lesz. Akár alacsonyabb áron vásárolja meg az eszközt, hogy megtérüljön a veszteség, vagy várjon a lejárati dátumig, amikor az opció értéke nulla lesz, kereshet belőle.

3. Itt van egy kissé fejlett stratégia: kombinálja az 1. és a 2. stratégiát. Ily módon megduplázhatja a megtérülést különösebb kockázat nélkül.

Mik az OTM opciók?

Egy OTM (pénz nélküli) vételi opció esetében ez azt jelenti, amikor az alapul szolgáló ár alacsonyabb, mint a kötési ár. Az OTM eladási opció esetében ez azt jelenti, hogy az alapul szolgáló ár magasabb, mint a kötési ár. Leegyszerűsítve: az OTM opciók arra a helyzetre utalnak, amikor az ár nem elég magas vagy elég alacsony ahhoz, hogy megfeleljen a kötési árnak.

A fentiekkel megegyezően az OKEx opciós kereskedési szimulációs oldalon a legutóbbi ATM-opciókkal kapcsolatos információkat jeleníti meg. Az OTM opciók megtalálásához kattintson az „All-Weekly” gombra, és megjeleníti a hét összes opcióját:

Abban az időben a BTC ára 7050 körül van. A meghatározás szerint az OTM vételi opciók azok, akiknek a kötési ára magasabb, mint 7000, az OTM vételi opcióké pedig azoké, amelyeknek a kötési ára alacsonyabb, mint 7000 (Mivel a kötési árral rendelkező opció A 7000-es érték a 7050-hez van legközelebb, itt ATM-opciónak tekinthetők), amelyek a fenti ábrán pirosan karikázott két rész.

Tehát melyik OTM opciót válassza? Itt van a tipp: fontolja meg az opciók kihasználását. Először kattintson a jobb felső sarokban található „Lista beállításai” elemre, majd jelölje be a „Tőkeáttétel” jelölőnégyzetet, majd kattintson a megerősítés gombra. Az oldalon látható az egyes opciók tőkeáttétele, amint az a fenti ábra kék körében látható.

Kérjük, tisztázza, hogy az opciók különböznek a határidős és az örökös csereügyletektől. Az opciós kereskedés nem jár tőkeáttétellel, és a felhasználók nem választhatják ki a tőkeáttételi szintet. Ez csak egy durva érték, amelyet a rendszer a költségszámításon alapul.

Ha jobban megnézi, akkor azt tapasztalja, hogy minél nagyobb a vételi opció, annál nagyobb a tőzsdei ár, annál magasabb a tőkeáttétel – kivételek az utóbbi néhány tőkeáttételhez, amelyek 2000x-nél maradnak, mivel áraik kicsi.

A tőkeáttétel lehetővé teszi, hogy a sztrájkárakon kívül más tényezőket is figyelembe vegyen. Hivatkozhat a szerződések tőkeáttételi szintjére is, hogy figyelembe vegye az ezzel járó kockázatokat és azt, hogy mennyi forrást kell elhelyeznie egy opciós ügyletben.

Végül ne feledje, hogy a tőkeáttételi arány egyenesen arányos a kockázattal – minél magasabb a tőkeáttételi arány, annál kisebb a gyakorlás valószínűsége. Bár az ön hozzájárulása kisebb, ennek megfelelően nagyobb a befektetett alapok elvesztésének kockázata is.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner