Új OKEx BTC opciók adatai azt mutatják, hogy a kereskedők ellensúlyozzák hívási opcióikat a csütörtöki csepp után

Bitcoin (BTC) az ár ingadozó volt a héten, a Fed bejelentése és az amerikai tőzsde tette főbb címsorok. A Bitcoin 9 750 dollárról 10 000 dollárra emelkedett a FOMC ülés június 10-én, szerdán, és csütörtökön 9 081 dollárra zuhant, az egyezmény szerint Az OKEx BTC index ára, az összes globális kockázatos eszközzel párhuzamosan.

 Mivel a Bitcoin növekvő volatilitást tapasztal, a kereskedők felé fordulhatnak származékok a piaci érzelmek és a jövőbeli várakozások felmérése érdekében. Annak érdekében, hogy segítsen az ilyen betekintést kereső kereskedőknek, ma, június 12-én az OKEx nyilvánosságra hozta a Bitcoin opciós termékeinek kereskedési adatait. Ebben az elemzésben megvitatjuk és értelmezzük a rendelkezésre álló adatsorok egy részét.

bitcoin usdOKEx BTC Index ár 1H diagram. Forrás: OKEx

BTC opciók nyitott kamat és kereskedési mennyiség

Nyitott kamat (OI) BTCUSD opciók május 19. óta folyamatosan növekszik, és csütörtök reggel rekordmagas, 7 580,5 BTC értéket ért el. Azóta az OI 5553,9-re esett vissza, mivel a heti opció pénteken lejárt. Az OI várhatóan hamarosan újra felhalmozódik.

A cikk írásakor az opciós szerződés a legnagyobb OI-val (392,4 BTC) kötött BTC-USD-0626-2000-P – a eladási opció, június 26-án jár le, 2000 dolláros kötési árral. A legnagyobb napi kereskedési volumennel (119 BTC) rendelkező opció BTC-USD-0925-12000-C – szeptember 25-én lejáró vételi opció, 12 000 dolláros kötési árral.

Ezek a számok azt mutatják, hogy összességében több kereskedő hajlik középtávon a bullish nézet felé, a fedezeti pozíciók nagy hányada mellett.

nyílt kamatú kereskedési volumen btc opciókAdatgyűjtési idő: 5/19 16:00 és 6/12 8:00 (UTC)

A nyílt kamat egy adott eszköz opciószerződésekben lévő teljes eszközállományát tükrözi egy adott időpontban. A kereskedési mennyiség a kereskedett opciós szerződések teljes számát jelenti az adott időkereten belül.

A pénteki OI meredek csökkenése a heti opciók lejártának tudható be.

A BTC Opciók nyitott kamat- és kereskedési volumene lejárat szerint

Az OI többsége negyedéves opciós szerződésekre vonatkozik – 20200626 (június 26-án lejáró), 1766,4 BTC hívásokkal és 1 459,5 BTC betétekkel. A rövidebb lejárati dátumú opciók viszonylag kiegyensúlyozottabb vételi és eladási elosztással rendelkeznek, míg a hosszabb lejárati dátumú opciókkal többnyire pénzből kereskednek (OTM).

Nyílt kamatláb-hívás BTC opciókAdatgyűjtési idő: 5/19 16:00 és 6/12 8:00 (UTC)

Ez a mutató mutatja mind a vételi, mind az eladási kamatokat (a jelenleg aktív vételi vagy eladási opciók értéke), valamint a megfelelő kereskedési volumeneket meghatározott időszakokra.

BTC Opciók Call / Put Ratio


Június elejéhez képest a hívás eladási arány 1,95-ről 1,57-re csökkent, ami azt jelzi, hogy a hívások aránya a teljes OI-ból mára 61 százalék. A csökkenés a Bitcoin csütörtöki árcsökkenését kísérte, és az ugyanazon a napon a Call to Put Ratio (Volume) uptick-jével együtt azt jelzi, hogy a kereskedők ellensúlyozták hívási opcióikat.

nyitott kamatlábak btc opciókAdatgyűjtési idő: 5/19 16:00 és 6/12 8:00 (UTC)

Ez a mutató mutatja a teljes nyitott kamat és a teljes volumen arányát a vételi és eladási opciók között. Az 1 arány nem pontos kiindulópont a piaci hangulat méréséhez, mivel általában több hívó van, mint hívás.

Vételi / eladási arány (OI) = vételi opciók nyitott kamatai egy adott napon / eladási opciók nyitott kamatai ugyanazon a napon.

Hívás / eladási arány (mennyiség) = az adott napra vonatkozó vételi opciók mennyisége / az eladási opciók mennyisége ugyanazon a napon.

A BTC opciók implicit volatilitást mutatnak

Az 1 hónapos és a 3 hónapos implicit volatilitás (IV) stabilan 69, illetve 72 százalék körül mozog, de a felárak szűkültek.

implicit volatilitás btc opciós szerződésAdatgyűjtési idő: 6/7 8:00 és 6/12 8:00 (UTC)

Ez a mutató azt jelzi, hogy a jelzett ár megfelel a lejárati feltételeknek adott időpontokban.

Az implicit volatilitás az alapul szolgáló eszköz árának várható jövőbeni volatilitását tükrözi. Statisztikai értelemben az alapul szolgáló eszköz árának várható éves szórása százalékpontban. Feltéve, ha az összes többi tényező egyenlő, a magasabb opciós díjak magasabb implicit volatilitást jeleznek.

A BTC Opciók implicit volatilitási ferdítés

Az alábbi ábra szerint az 1 hónapos IV ferdeség általában ingatag, míg a 3 hónapos balra ferde és az idővel stabilizálódik, ami azt jelzi, hogy a közép-hosszú távú hangulat viszonylag iránytalan.

IV ferdeAdatgyűjtési idő: 6/7 8:00 és 6/12 8:00 (UTC)

A volatilitás torzulása azt tükrözi, hogy egyazon mögöttes eszköz opciószerződéseinek azonos lejárati, de eltérő kötési árfolyamaival hogyan lesznek különböző implicit volatilitási (IV) adatai. A ferdeség megvizsgálja a különbséget a pénzbeni, a pénz nélküli és a pénzbeli opciók IV-je között..

A BTC Opciók implicit volatilitása vs Index korábbi volatilitás

Amint az az alábbi ábrán látható, a történelmi volatilitás csütörtökön meredeken emelkedett, majd lassan esni kezdett, de az implicit volatilitás nem sokat változott.

történelmi volatilitásAdatgyűjtési idő: 6/7 8:00 és 6/12 8:00 (UTC)

Ez a mutató mutatja a pénzbeni opciók implicit volatilitását és a megfelelő indexár korábbi volatilitását.

Azok az időszakok, amikor mindkét intézkedés nagy volatilitást jelez, általában az opció eladók javát szolgálják, míg az alacsony volatilitású értékek az opciók vásárlóinak kedveznek.

Opciók Cheat Sheet

Az opciós piacon újonnan érkező kereskedők számára hasznos lehet egy gyors cheatsheet, amely elmagyarázza a közös kifejezéseket, még több információval mélyreható útmutató a Bitcoin származékaihoz.

  • Tedd jog egy eszköz előre meghatározott áron történő értékesítésére
  • Hívás jog egy eszköz előre meghatározott áron történő megvásárlására

Hívási lehetőségek:

  • ITM – a pénzben: Strike Price < Aktuális eszközár
  • ATM – a pénznél: kötési árfolyam = aktuális eszközár
  • OTM – a pénzből: Strike Price > Aktuális eszközár

Eladási opciók esetén:

  • ITM – a pénzben: Strike Price > Aktuális eszközár
  • ATM – a pénznél: kötési árfolyam = aktuális eszközár
  • OTM – a pénzből: Strike Price < Aktuális eszközár

Jogi nyilatkozat: Ezt az anyagot nem szabad alapul venni a befektetési döntések meghozatalához, és nem lehet úgy értelmezni, mint a befektetési tranzakciók folytatására vonatkozó ajánlást. A digitális eszközök kereskedése jelentős kockázattal jár, és a befektetett tőke elvesztését eredményezheti. Gondoskodnia kell arról, hogy teljes mértékben megértse a kockázatot, és figyelembe vegye tapasztalatát, befektetési céljait, és szükség esetén független pénzügyi tanácsot kérjen

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map