Hogyan lehet kereskedni a kriptovaluta határidős ügyletekkel az OKEx-en

A határidős ügyletek olyan származtatott ügyletek, amelyek lehetővé teszik két fél számára, hogy a jövőben előre meghatározott időpontban és áron szerződést kössenek egy mögöttes eszköz adásvételére. Mind a vevők, mind az eladók rögzíthetik az alapul szolgáló árat, hogy fedezzék az esetleges kedvezőtlen árváltozásokat. A kriptovaluta határidős ügyletek esetében az alapul szolgáló eszköz a legtöbb esetben Bitcoin (BTC) vagy egy másik csúcs kriptovaluta.

Az OKEx támogatja a határidős szerződések kereskedését kilenc legfontosabb digitális eszköz, például a Bitcoin és az Ether (ETH) számára. Az OKEx minden egyes szerződése 100 USD értékű BTC-t vagy 10 USD értékű egyéb digitális eszközt (azaz ETH, LTC stb.) Képvisel..

Míg a határidős ügyletek az azonnali kereskedéshez képest viszonylag fejlett termékek és különféle kockázatokat tartalmaznak, a tapasztalt felhasználók ezt a lépésenkénti útmutatót követhetik a határidős ügyletek indításához az OKEx.

1. lépés: Menjen a határidős részre

Lépjen az OKEx kezdőlapjára, és keresse meg a Kereskedelmi a felső menüben az elérhető piacok megtekintéséhez. Ezután kattintson a gombra Alapvető alatt "Határidős" címkét a határidős rész megnyitásához. Az alapverzió jó kiindulópontot kínál a kezdők számára. Ha Ön tapasztalt kereskedő, választhat Fejlett átfogóbb irányítópultért.

A kriptovaluta-határidős ügyletek kereskedelmének ezen útmutatója céljából az alapvető irányítópultot referenciaként használjuk a kriptopénz-határidős ügyletek kereskedésére az OKEx-en..

Hogyan lehet kereskedni a kriptovaluta határidős ügyletekkel

2. lépés: Aktiválja a határidős kereskedést

A határidős kereskedés kezdőinek meg kell érteniük és fel kell ismerniük az ezzel járó kockázatokat, és csak a jelölőnégyzet bejelölése után lesz lehetséges Aktiválja a kereskedést derivatívák OKEx-en, az alábbi képernyőn látható módon.

Hogyan lehet kereskedni a határidős aktiválással

3. lépés: Átutalás a határidős számlájára

A kereskedés megkezdése előtt határidős számláját finanszírozni kell. Ha a határidős számláján nincs egyenleg, kattintson a gombra Átruházás (vagy a "Határidős kereskedelem" oldalon vagy a "Eszközök" legördülő menü a felső menüben) pénzeszközök áthelyezéséhez a számlák között.

Ha az OKEx-számláján nincsenek kriptográfiai eszközök, vásárolhat kriptot, vagy megtanulhatja, hogyan kell a kriptot befizetni az OKEx-re..


Annak érdekében, hogy a határidős szerződést kereskedni lehessen "BTCUSD0807," amely egy érmével határolt szerződés, akkor át kell adnia a BTC-t a "Finanszírozási számla" a te "Határidős számla." Ebben az esetben a határidős számla az "BTCUSD-fiók." Adja meg az átutalni kívánt összeget, majd kattintson a gombra megerősít.

4. lépés: Válasszon határidős szerződést a kereskedéshez

Miután bejelentkezett és megnézte a határidős részt, először ki kell választania az oldal tetején található margótípust (azaz., Érme marginált határidős, – amelyek az alapul szolgáló digitális pénznemben kerülnek kiegyenlítésre, vagy USDT Margined Futures, amelyek USDT-ben vannak elszámolva). Ezután válassza ki a szerződés lejártához szükséges időkeretet. A rendelkezésre álló lehetőségek a következők Heti, kétheti, negyedéves és két negyedéves.

Ezután kiválaszthatja az elérhető határidős szerződések egyikét a bal oldali sávból. Ebben az oktatóanyagban a heti határidős szerződést jelöljük ki "BTCUSD0807" mint például.

A neve, a BTCUSD0807 alapján láthatjuk, hogy a BTC az elszámolási pénznem, az USD pedig a határidős szerződés áregysége. Az utolsó négy számjegy, a 0807, a szállítás dátumát jelzi – ebben az esetben 2020. augusztus 7-e. Az OKEx jövőbeli szerződéseit minden pénteken, UTC 8: 00-kor rendezik.

5. lépés: Válassza ki a tőkeáttétel típusát a határidős kereskedéshez

A határidős számla finanszírozása után kiválaszthatja a margin módot (vagy "Rögzített" vagy "Kereszt"), és válassza ki a kívánt tőkeáttételi szorzót. Ha kiválasztja a "Rögzített" margó módban a margó az áringadozásoktól függetlenül ugyanaz marad, míg ha választja, az ártól függ "Kereszt" margó mód.

tőkeáttétel típusa határidős kereskedelemhez

6. lépés: Adja meg a megrendelés részleteit és hajtsa végre

A margótípus és a tőkeáttételi szorzó kiválasztása után megadhatja a kívánt értéket "Rendelés típusa," "Ár" és "Összeg" a kereskedelem számára. Ha a lehető leghamarabb szeretné végrehajtani megrendelését, kattintson a gombra BBO (azaz a legjobb ajánlatot).

A megrendelés részleteinek megadása után rákattinthat Nyissa meg hosszú hosszú szerződés megkötésére (BTC vásárlásához) vagy kattintson a gombra Nyissa meg a Rövid ha rövid pozíciót szeretne kezdeményezni (a BTC eladásához).

Határidős kereskedési diagram - BTC-USD

Például beállíthat 11 300 USDT limit sorrendet, és hosszú pozíciót nyithat meg "BTCUSD0807" a kívánt BTC összeggel.

7. lépés: Ellenőrizze a végrehajtott megrendelést

A kereskedés végrehajtása után megrendelését benyújtják, és a gombra kattintva megtekintheti pozíciója állapotát Nyitott pozíciók fül a kereskedési honlap alján. Ez a szakasz hasznos információkat mutat be, például a "Átl. Ár," "Felszámolási ár," "Nem realizált P&L" stb.

8. lépés: (Opcionális) Zárja be pozícióját

Ha ellensúlyozni szeretné nyitott pozícióját, akkor erre kattintva megteheti Bezárás ban,-ben "Nyitott pozíciók" fülre.

Díjak a kripto határidős kereskedésért az OKEx-en

Az OKEx határidős kereskedése esetén az elszámolási díjak 0,03% minden token esetében. A Maker díja és a Taker díja szintén alkalmazandó, a felhasználók által elfoglalt kereskedési pozíciótól (azaz Maker vagy Taker) függően. A Készítői és Elvevői díjak százalékos aránya a felhasználói szintek szerint változik. További részletekért megtekintheti a díjtáblázatot.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map